Channelings

Armoede overwinnen: zit de magie in je gedachten?

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

Welkom, welkom, lief mens, op deze inderdaad mooie dag. We zijn zo blij om weer bij je te zijn en we willen graag spreken over armoede.

Armoede, een reden voor angst

armoedeWe zien veel mensen die in wanhopige situaties leven, waar er niet genoeg geld is om de dingen te kopen die ze nodig hebben, niet genoeg kleding, of warme schoenen, of zelfs geen dak boven hun hoofd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

We begrijpen dat dit op zijn minst een uitdaging kan zijn, gezien vanuit jouw menselijk perspectief.

We begrijpen dat armoede een probleem is, en dat je je daar als mens zorgen over maakt, of je het in jouw leven wel of niet zult meemaken, en dat je hard probeert het koste wat kost te vermijden. Dat snappen we, dat begrijpen we.

Waarom willen we dan over armoede spreken? Vooral in een tijd waarin zovelen van jullie het moeilijk hebben?

Twee kanten van de medaille

Armoede is niet iets nieuws. Zoals je zeker wel weet, is er door de eeuwen heen armoede geweest.

Op bijna elke plaats op de planeet zijn er tijden van nood geweest, met voedseltekorten, hongersnood, rampen door natuurlijke oorzaken, rampen door toedoen van de mens, of gewoon door slecht bestuur van mensen over mensen.

Dus waarom dit onderwerp belangrijk is, is vanwege de andere kant van de medaille: overvloed. Armoede en overvloed, ze lijken absolute tegenpolen, nietwaar? En we zien waarom je dat denkt.

Wij zijn hier om je het tegendeel te vertellen. Armoede en overvloed zijn eigenlijk op een bepaalde manier hetzelfde. We kunnen je bijna horen denken, dat we vandaag van het pad af zijn. Maar echt, dat zijn we niet.

De gemoedstoestand waarin je verkeert als je overvloed ervaart en de gemoedstoestand als je armoede ervaart zijn verschillend, dat is waar. Armoede komt voort uit een dichtere trilling dan overvloed, wat meestal voortkomt uit een veel hogere trilling.

Maar… beide worden gecreëerd door je gemoedstoestand, door je overtuigingen en je gedachten, de betekenis die je aan dingen geeft. Beide zijn het resultaat van de dingen waar je op focust, de dingen waar je je aandacht aan geeft. Het zijn beide eindresultaten en beide zijn jouw creatie wanneer je het ervaart.

Trillingsfrequentie van angst en schaamte

Veel mensen die overvloed ervaren zijn gelukkig, en voelen een zekere mate van trots als ze dat hebben bereikt.

Maar als mensen armoede ervaren, is er veel schaamte, veel zelfverwijt en angst.

staat van angstWe hebben het al eerder over angst gehad, en angst is een gemoedstoestand die je gijzelt. Het laat geen ruimte voor creativiteit, om buiten de kaders te denken. Het beperkt je opties en het vermogen om nieuwe wegen uit een situatie te zien.

Dus als je in angst zit, angst om arm te worden, angst om je huis, je geld, je gezondheid te verliezen, wat allemaal kan leiden tot armoede, dan is dat een startpunt naar beneden.

Toch is het jouw creatie!

Hoe kun je armoede voorkomen?

Dus wat kun je doen om te voorkomen dat armoede aan jouw deur klopt? Begin gedachten te denken die gericht zijn op overvloed. En daarmee bedoelen we niet geld, hoewel geld er wel bij hoort. Maar overvloed is zoveel meer.

Overvloed is in goede gezondheid verkeren, overvloed is gezonde relaties hebben met andere mensen, overvloed is een hulpsysteem hebben dat kan bestaan uit mensen, maar ook spirituele gidsen en engelen.

Overvloed betekent ook weten wat je waard bent, jouw waarde, en daaruit vloeit zelfliefde voort, wat een van de grootste rijkdommen is om te hebben.

Armoede is een toestand waarin je gebrek voelt in alles. Je voelt je alleen, je bent bang, je weet niet waar je heen moet, wat je moet doen, het voelt alsof je geen opties hebt, elke straat loopt dood, althans zo lijkt het.

Ga naar de wortel: je geest

Maar het begint allemaal in je geest, in je gedachten, en dat is waar je heen moet om dingen te veranderen!

Begin anders te kijken naar de dingen die je in je leven hebt, wat ze ook zijn. Zelfs als je op straat leeft onder een brug in een kartonnen doos.

dankbaar, dankbaarheidBegin met oefenen om dankbaar te zijn. Dankbaar voor elke ademhaling die je kunt nemen, dankbaar voor elke hartslag, dankbaar dat je zuurstof hebt om in te ademen, dankbaar voor de zon, of de regen, wat het ook is dat je ervaart.

Begin dat te oefenen, en begin te kijken naar de positieve in plaats van de negatieve kanten.

Alles in je leven, alles wat je ziet, alles wat je ervaart, wordt gecreëerd door je gedachten! Dus je kunt ze maar beter verstandig kiezen om vanaf nu een nieuwe toekomst te creëren.

Als armoede je al heeft getroffen, is je mindset het gereedschap dat je hebt om eruit te komen.

Kies je gedachten zorgvuldig

Als je alleen maar bang bent om arm te worden, kan diezelfde mindset juist leiden tot armoede.

Begin dus je gedachten te vormen, en begin actie te ondernemen om in een andere richting te stappen, met gedachten die je naar overvloed leiden. Denk gedachten die je wegleiden van angst, weg van het gevoel van gebrek, weg van het gevoel alleen en verlaten te zijn.

Je gedachten hebben zoveel kracht, je overtuigingen, je ideeën over hoe de wereld werkt… maar het komt allemaal terug op je gedachten. Het draait allemaal om de manier waarop je dingen ziet, de manier waarop je de wereld en de dingen in je leven ziet.

Jij hebt de keuze, jij hebt het stuur in handen, jij hebt de leiding, en je kunt uit elke situatie komen waarin je je bevindt. Je kunt elke situatie waar je bang voor bent vermijden.

Neem de verantwoordelijkheid terug

Stap uit de angst, en begin de verantwoordelijkheid terug te nemen voor je leven, voor je ervaringen, want jij hebt de power.

jij hebt de sleutel in handenJij bent degene die de sleutel heeft tot alles wat je wenst. Ook al kun je het nu misschien niet zien. Je bent een krachtig, spiritueel wezen in een fysiek lichaam, dat het leven op aarde ervaart.

En ongeacht je omstandigheden, ben je goed bezig met het creëren van jouw wereld! Nu is het tijd om de wereld te creëren waarin jij wilt leven. Jij hebt de sleutel daartoe in handen, de sleutel ligt niet buiten jou, dat is nooit zo geweest.

Jij bent het, en jij alleen. Met je gedachten, met je overtuigingen, met de betekenis die je geeft aan de dingen die je ervaart.

We hopen dat dit bericht je in gezondheid bereikt en je helpt om weer in je kracht te komen. Want jij bent het waard om alles te hebben.

We houden van je, we houden van je, we houden van je. Wij zijn het Collectief Bewustzijn van Al dat Is, en daarmee zijn we compleet.

5 22 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Tabitha Daniëlle

Lady Tabitha Daniëlle is de channeler achter alle gechannelde berichten op deze site. Voor wekelijkse channelings bezoek je voortaan haar eigen website, TabithaDanielle.com, aangezien nieuwe berichten niet meer op NineForNews zullen verschijnen. Meld je aan voor haar nieuwsbrief en krijg tijdelijk het GRATIS eBook 'Free Introduction to Channeling', dat je inzicht biedt in het fenomeen channeling. Let wel: haar site is in het Engels en hoewel Lady Tabitha Universele Wijsheid channelt, is zij geen medium of helderziende. Als je geïnteresseerd bent in spirituele groei, is dit de plek om te beginnen.
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anton
Anton
1 jaar geleden

50 Jaar geleden had ik mijn verloofde verrast en was met de auto in 1 ruk doorgereden naar Parijs om onze verloving te vieren. Het was enorm spannend, want zover waren we ook nooit geweest met een uitstapje.

We reden Parijs binnen en op de ring kapte de motor ermee. Binnen het halfuur hingen we achter een takelwagen. Een garagebedrijf wilde de auto repareren maar dat zou pas de volgende dag gebeuren. In alle haast zochten we een hotelletje, pakten wat spulletjes en sliepen in een onrustig derderangs hotelletje vlakbij de garage.

De andere dag gingen we bij de auto kijken, hij stond daar nog voor de deur geparkeerd. In mijn arrogantie had ik mijn duurste kostuum meegenomen en binnenin de auto opgehangen. Die was verdwenen. Ik schrok en keek snel in de achterbak. Daar lag mijn gereedschap waar ik mijn dagelijkse werk mee deed. Boormachine, dure sleutelsets etc. Pff gelukkig lag alles er nog, alleen het kostuum was verdwenen. Wij opperden direct dat een clochard moest hebben ingebroken. Het was een Frans merk waar we in reden, zelfs geen inbraakspoor te bekennen.

Ik had er vrede mee, ongeacht de hoge prijs van het kostuum. “Zo, nu loopt er een clochard piekfijn door Parijs”, lachten wij het gekscherend weg. De auto kon niet direct gerepareerd worden en het geld was bijna op. Een zekere paniek overviel ons. Hoe moesten we thuis komen? Op dat moment kwam er een grote Amerikaanse slee bij de garage met daarin….een Nederlander! We raakten aan de praat en vertelde de man en zijn vrouw wat ons was overkomen. Na wat gemompel met zijn vrouw kwam hij even later terug en bood ons een lift aan want hij woonde in Amsterdam.

Nou dat was niet ver van onze woonplaats. Onderweg in Antwerpen stopte hij en trakteerde ons op “een buiske koffie” en daarna een geweldige maaltijd bij een chinees restaurant. Zo iets lekkers hadden we nog nooit gegeten. Dit moest heel duur zijn geweest. Ik schaamde mij dat ik niet mee kon betalen. Ik wilde zijn bankrekeningnummer hebben maar hij weigerde het te vertellen evenals zijn naam. Middenin de nacht zette hij ons voor de deur af. Ik had zijn kenteken opgeschreven maar het is ons nooit gelukt zijn gegevens te achterhalen. Nu na 50 jaar kwam ik een oud super 8mm filmpje tegen van die bewuste dagen in Parijs. Nog steeds denk ik aan die geweldige Amsterdammer die ons toen uit de brand hielp.

Nu met de energiecrisis, het te dure voedsel en vaste lasten voelen wij ons weer arm. Ik merk wel dat de mensen in die 50 jaar elkaar meer en meer hebben verloren. De moraliteit is er niet beter op geworden en nu na de jaren van redelijke overvloed zijn we ons aan het “hervinden”. Wij praten weer tegen mensen die we “zomaar” op straat tegenkomen of wij praten weer over de relatieve armoede die we nu ondervinden. En daarna komt het “relativeren” van je situatie. Rijkdom kan je niet meenemen na dit aardse bestaan, wel geestelijke rijkdom en de goede daden van mensen en van jezelf. 

Madeliefj
Madeliefj
1 jaar geleden

Armoede is er in velen categorieen,al heb je veel geld,die hebben weer de angst om het kwijt te raken,blijven stapelen is hun parool,geestelijke armoede,meestal is het zo in de maatschappij die weinig bezitten,kunnen beter delen,maar het stuk wat geschreven is is de werkelijkheid,blijheid kost niets,liefde geven kost niets,delen wat je hebt kan een mens erg blij maken,maar ja we komen uit dezelfde bron,maar ons denken is verschillend,maar wel interesant,daarom stuur liefde naar alles wat leeft en dankbaar voor het leven,vooral als je gezond ben of weer mag genezen veranderingen komen er aan

Madeliefje
Madeliefje
1 jaar geleden

Mensen met een hogere functie zijn niet meer dan een vuilophaler het zijn functies,maar als mens het zelfde,verschillend in levensstijl,maar iedereen is belangrijk voor onze maatschappij,dus niet se staten generaal 35 % opslag maar deel dit met % in de maatschappij,iedereen is belangrijk in de maatschappij,de een is kundig met handen de ander met cijfers,dus delen met elkaar dat is liefde en harmonie,helemaal niet moeilijk zelf je vak kiezen maar wel eerlijk delen

Rose
Rose
1 jaar geleden

Door scheiding van mijn ouders bleef mijn moeder achter met 6 kinderen. 6 jaar lang met advocaat prodeo voor alimentatie, nooit gelukt, nooit mijn vader gekend , nooit opgegroeid met mijn biovader. Tot op de dag dat 1 van mijn broers toch wat contact had en vroeg of ik mijn vader wilde zien, hij ging sterven , kanker. Als kind wilde ik ook graag weten wie mijn vader was, vriendelijk op afstand, meer niet. Ik was 38 jaar, er waren 35 jaar tussen ons geweest. Graag had ik 5 minuten voor ons samen gehad en met excuses dat hij nooit naar mij omkeek als zijn dochter, zelfs geen telefoontje daarna, hij stierf enkele maanden later op mijn 39ste en ik overwon mijn identiteitscrisis. Mijn moeder is enkele jaren later gestorven, moest op haar 34ste met 6 kinderen vlug gaan werken, boodschappen zonder auto, tweedehandskleding, het huishouden, klein huis, enz…Ma’tje vergeet ik nooit in mijn hart, hoofd en ziel ondanks veel armoedé, zij blijft mijn ENGEL en VOORBEELD in alles❤💖👍

Back to top button