Gezondheid

Arts vindt oorzaak van overgewicht. Zo los je het op.

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ondanks de vele inspanningen om de overgewicht en obesitas-epidemie te bestrijden, blijft het aantal zwaarlijvige mensen stijgen.

Volgens de Amerikaanse arts Robert Lustig ontstaat obesitas niet zozeer door overgewicht, maar vooral door het feit dat ons brein dat overgewicht niet kan zien.

Te veel insuline in je lichaam blokkeert het hormoon leptine, dat je lichaamsvet reguleert. En de hormoonproductie wordt aangestuurd vanuit het brein.

Afhankelijk

Mensen gewoon maar vertellen dat ze moeten afvallen is in zijn ogen psychologisch gezien onmogelijk en zelfs gevaarlijk. “Het is een onhaalbaar doel,” zegt Lustig.

Hij legt uit dat suiker de veroorzaker is van veel ziektes. Dit wordt ontkend door mensen uit de voedselindustrie omdat ze er voor hun inkomen van afhankelijk zijn, aldus de arts, die al vele jaren kinderobesitas behandelt.

Hij vindt dat de voedselindustrie geen carte blanche mag hebben. “Ze mag geld verdienen, maar ze mag geen geld verdienen door mensen ziek te maken.”

Door suiker te eten krijg je volgens Lustig alleen maar meer zin in suiker. Dit is deels te wijten aan het stresshormoon cortisol.

Saai en eentonig eetpatroon

“Als cortisol in de bloedstroom wordt gevonden, gaat de bloeddruk omhoog, stijgt de bloedsuikerspiegel en kan diabetes zich ontwikkelen,” aldus Lustig.

Uit onderzoek blijkt dat cortisol met name de calorieopname van ‘troostvoedsel’ stimuleert. Een hoog cortisolgehalte gedurende de nacht zorgt overdag voor extra aanmaak van het hongerhormoon ghreline.

Afslank Receptenbijbel
Afslank Receptenbijbel

Vaak grijpen mensen die willen afvallen terug op het oude dieet. Eén van de belangrijkste redenen is dat bijna alle diëten niet vol te houden zijn door een saai en eentonig eetpatroon.

Onderzoek laat zien dat maar liefst twee op de drie mensen aankomt van een dieet, in plaats van afvalt.

Jojo-effect

Is het niet frustrerend dat je tijdens een dieet of afslankmethode eerst even afvalt en daarna weer aankomt? Dit noemen we ook wel het jojo-effect.

Je kunt al deze waardeloze diëten achter je laten en overtollig buikvet verslaan. Door simpel te bereiden met de juiste ingrediënten is snel en blijvend resultaat makkelijk te behalen.

Voedingsdeskundige en (dieet)psycholoog Oscar Helm heeft een aanpak die geheel anders is. De Afslank Receptenbijbel, vol overheerlijke en makkelijk te maken recepten, is een vernieuwde methode die zeer gemakkelijk vol te houden is.

Misleid
Oscar Helm
Oscar Helm

“Bij veel producten kwam ik erachter dat de voedingsindustrie mij vreselijk had misleid, met al hun veelbelovende gezondheidsclaims op de verpakkingen,” zegt Helm.

“In deze wereld is zoveel mogelijk winst maken helaas belangrijker geworden dan de gezondheid van mensen,” klinkt het.

“Uit een onderzoek dat ik heb gedaan onder mijn klanten, blijkt dat twee op de drie mensen succesvol afslanken door mijn boek,” zegt hij.

Volledig risicovrij

“Hierbij viel er zelden iemand terug naar zijn of haar oude gewicht,” aldus Helm.

Hij is ervan overtuigd dat je met zijn methode je afslankdoelen zult behalen. Zo erg zelfs dat hij je het boek volledig risicovrij laat uitproberen.

Bekijk hier de beste manier om gezond af te vallen en transformeer jouw lichaam in een ware vetverbrandingsmachine.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sina
Sina
4 jaren geleden

Ik zelf heb van deze boek ook vele malen gebruik van gemaakt en idd, lekkere en makkelijke recepten en belangrijkste : Ik zelf heb hem een poosje geleden ook aangeschaft en ben inmiddels 25 kg kwijt geraakt ! Echt een aanrader !

Caesar Lion Cahet
Caesar Lion Cahet
4 jaren geleden

LS…

Het gaat om verslaving ! Als je het herkent en erkent, heb je een vertrekpunt. Dan mediteren en je geest leeg maken en van punt nul af herbeginnen. Maak je kasten leeg en ruim de rotzooi op met name al het verpakte voedsel. Ga koken met vers voedsel, matig je vleesgebruik, mijd suiker als de pest zodat je smaakpapillen gereset worden

De grootste criminelen in de Levensmiddelen Industrie zijn: Mcdonalds / Kentucky Fried Chicken / Coca Cola / Nestlé / New York Pizza / Pepsi Cola / Alle Frisdranken / Candy Bars / Nuts / Mars etc./ Energie Drankjes / Max Verstappen / Alle E nummers smaakversterker in Chips en andere rotzooi. etc. etc. etc. Zorg dat je kinderen gegeten hebben voordat ze de Jumbo of andere Gif paleizen binnenkomen.

Mijd het gesprek met de grootste leugenaar van Nederland Mark Rutte en kijk niet naar Barbie en ga sporten in het weekend !

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

De voedselindustrie maakt ons ALLEEN maar ziek door zelfs meer dan suikers toe te voegen, maar ook door gwn pure gifstoffen te verwerken in producten. Ze heeft zelfs het lef om op verpakkingen aan te geven geen toevoegingen o.i.d. te gebruiken, maar doen dit vervolgens wel. Zelfs biologisch is zeer discutabel te noemen. Er komt bij dat velen te veel gefocust zijn op suikers en vergeten dat er zoveel andere rotzooi (ook verpakkingen) is wat ons ziek maakt en wat de hormonenhuishouding totaal verstoort en je op zo’n manier nooit meer je lijf in vorm kan krijgen. Het is een neerwaartse spiraal die ontstaat en mensen zelfs daardoor stil vallen en niet meer actief willen zijn, omdat het brein de prikkels mist door de verstoring. Ook alcohol in combinatie met eten is bijna dodelijk. Plus, dat we vroeger suikers en andere stoffen kregen uit niet genetisch gemanipuleerde gewassen en ook hierin kan een bron liggen van vele ellende. Vergeet ook niet Roundup en al dat soort ellendige gifstoffen die we binnenkrijgen.

Het lichaam is verworden tot een ziekmakende afvalbak, en is daarmee één van de grootste verdienmodellen geworden voor de meest uiteenlopende bedrijfstakken.

oskaar
oskaar
4 jaren geleden

voorverpakt voedsel (pakje,zakje doosje) en fastfood gewoon links laten liggen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x