Homepagina » Gezondheid » Arts vindt oorzaak van overgewicht. Zo los je het op.

Arts vindt oorzaak van overgewicht. Zo los je het op.

Ondanks de vele inspanningen om de overgewicht en obesitas-epidemie te bestrijden, blijft het aantal zwaarlijvige mensen stijgen.

Volgens de Amerikaanse arts Robert Lustig ontstaat obesitas niet zozeer door overgewicht, maar vooral door het feit dat ons brein dat overgewicht niet kan zien.

Te veel insuline in je lichaam blokkeert het hormoon leptine, dat je lichaamsvet reguleert. En de hormoonproductie wordt aangestuurd vanuit het brein.

Afhankelijk

Mensen gewoon maar vertellen dat ze moeten afvallen is in zijn ogen psychologisch gezien onmogelijk en zelfs gevaarlijk. “Het is een onhaalbaar doel,” zegt Lustig.

Hij legt uit dat suiker de veroorzaker is van veel ziektes. Dit wordt ontkend door mensen uit de voedselindustrie omdat ze er voor hun inkomen van afhankelijk zijn, aldus de arts, die al vele jaren kinderobesitas behandelt.

Hij vindt dat de voedselindustrie geen carte blanche mag hebben. “Ze mag geld verdienen, maar ze mag geen geld verdienen door mensen ziek te maken.”

Door suiker te eten krijg je volgens Lustig alleen maar meer zin in suiker. Dit is deels te wijten aan het stresshormoon cortisol.

Saai en eentonig eetpatroon

“Als cortisol in de bloedstroom wordt gevonden, gaat de bloeddruk omhoog, stijgt de bloedsuikerspiegel en kan diabetes zich ontwikkelen,” aldus Lustig.

Uit onderzoek blijkt dat cortisol met name de calorieopname van ‘troostvoedsel’ stimuleert. Een hoog cortisolgehalte gedurende de nacht zorgt overdag voor extra aanmaak van het hongerhormoon ghreline.

Afslank Receptenbijbel

Afslank Receptenbijbel

Vaak grijpen mensen die willen afvallen terug op het oude dieet. Eén van de belangrijkste redenen is dat bijna alle diëten niet vol te houden zijn door een saai en eentonig eetpatroon.

Onderzoek laat zien dat maar liefst twee op de drie mensen aankomt van een dieet, in plaats van afvalt.

Jojo-effect

Is het niet frustrerend dat je tijdens een dieet of afslankmethode eerst even afvalt en daarna weer aankomt? Dit noemen we ook wel het jojo-effect.

Je kunt al deze waardeloze diëten achter je laten en overtollig buikvet verslaan. Door simpel te bereiden met de juiste ingrediënten is snel en blijvend resultaat makkelijk te behalen.

Voedingsdeskundige en (dieet)psycholoog Oscar Helm heeft een aanpak die geheel anders is. De Afslank Receptenbijbel, vol overheerlijke en makkelijk te maken recepten, is een vernieuwde methode die zeer gemakkelijk vol te houden is.

Misleid
Oscar Helm

Oscar Helm

“Bij veel producten kwam ik erachter dat de voedingsindustrie mij vreselijk had misleid, met al hun veelbelovende gezondheidsclaims op de verpakkingen,” zegt Helm.

“In deze wereld is zoveel mogelijk winst maken helaas belangrijker geworden dan de gezondheid van mensen,” klinkt het.

“Uit een onderzoek dat ik heb gedaan onder mijn klanten, blijkt dat twee op de drie mensen succesvol afslanken door mijn boek,” zegt hij.

Volledig risicovrij

“Hierbij viel er zelden iemand terug naar zijn of haar oude gewicht,” aldus Helm.

Hij is ervan overtuigd dat je met zijn methode je afslankdoelen zult behalen. Zo erg zelfs dat hij je het boek volledig risicovrij laat uitproberen.

Bekijk hier de beste manier om gezond af te vallen en transformeer jouw lichaam in een ware vetverbrandingsmachine.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Caesar Lion Cahet schreef:

  LS…

  Het gaat om verslaving ! Als je het herkent en erkent, heb je een vertrekpunt. Dan mediteren en je geest leeg maken en van punt nul af herbeginnen. Maak je kasten leeg en ruim de rotzooi op met name al het verpakte voedsel. Ga koken met vers voedsel, matig je vleesgebruik, mijd suiker als de pest zodat je smaakpapillen gereset worden

  De grootste criminelen in de Levensmiddelen Industrie zijn: Mcdonalds / Kentucky Fried Chicken / Coca Cola / Nestlé / New York Pizza / Pepsi Cola / Alle Frisdranken / Candy Bars / Nuts / Mars etc./ Energie Drankjes / Max Verstappen / Alle E nummers smaakversterker in Chips en andere rotzooi. etc. etc. etc. Zorg dat je kinderen gegeten hebben voordat ze de Jumbo of andere Gif paleizen binnenkomen.

  Mijd het gesprek met de grootste leugenaar van Nederland Mark Rutte en kijk niet naar Barbie en ga sporten in het weekend !

  11 likes
  • Caesar Lion Cahet schreef:

   PS…

   Gebruik NOOIT meer Becel en alle andere met leugens volgestopte plastic margarines maar gebruik: kokosolie, echte boter en ongeraffineerde olijfolie ! Eet brood met mate en alleen volkorenbrood zonder kankerverwekkende stoffen etc.

   11 likes
 • weg met ons schreef:

  De voedselindustrie maakt ons ALLEEN maar ziek door zelfs meer dan suikers toe te voegen, maar ook door gwn pure gifstoffen te verwerken in producten. Ze heeft zelfs het lef om op verpakkingen aan te geven geen toevoegingen o.i.d. te gebruiken, maar doen dit vervolgens wel. Zelfs biologisch is zeer discutabel te noemen. Er komt bij dat velen te veel gefocust zijn op suikers en vergeten dat er zoveel andere rotzooi (ook verpakkingen) is wat ons ziek maakt en wat de hormonenhuishouding totaal verstoort en je op zo’n manier nooit meer je lijf in vorm kan krijgen. Het is een neerwaartse spiraal die ontstaat en mensen zelfs daardoor stil vallen en niet meer actief willen zijn, omdat het brein de prikkels mist door de verstoring. Ook alcohol in combinatie met eten is bijna dodelijk. Plus, dat we vroeger suikers en andere stoffen kregen uit niet genetisch gemanipuleerde gewassen en ook hierin kan een bron liggen van vele ellende. Vergeet ook niet Roundup en al dat soort ellendige gifstoffen die we binnenkrijgen.

  Het lichaam is verworden tot een ziekmakende afvalbak, en is daarmee één van de grootste verdienmodellen geworden voor de meest uiteenlopende bedrijfstakken.

  10 likes
  • Peter schreef:

   ‘Ook alcohol in combinatie met eten is bijna dodelijk.’

   Wat een flauwekul. Mensen die het Mediterrane dieet volgen blijken keer op keer als het gezondst uit onderzoeken te komen. Bij het Mediterrane dieet horen zowel gematigde consumptie van wijn als dat er niet moeilijk wordt gedaan over brood en pasta.

   2 likes
 • Sina schreef:

  Ik zelf heb van deze boek ook vele malen gebruik van gemaakt en idd, lekkere en makkelijke recepten en belangrijkste : Ik zelf heb hem een poosje geleden ook aangeschaft en ben inmiddels 25 kg kwijt geraakt ! Echt een aanrader !

  6 likes
 • oskaar schreef:

  voorverpakt voedsel (pakje,zakje doosje) en fastfood gewoon links laten liggen.

  4 likes
 • PIETJE schreef:

  Ja gewoon biologische roomboter en idd geen marganine ! Oliefolie puur en geen vervangers !

  3 likes
 • Patricia Müller schreef:

  So what? Je bent niet jouw lichaam.

  1 likes
 • trix schreef:

  Al die berichten van mensen over ja nee das verkeerd en dat is verkeerd…. Het is VERKEERD als jij dat vind… ANGST dames en heren hier draait alles om. zolang je in angst leeft en alles maar aan neemt wat er om je heen gebeurd ja dan krijg je ziektes, dan word je dik, dan word je onzeker !!!! Alles draait om angst, angst en nog eens angst… en dit komt in een groot variant van gevolgen… ooit gehoord van het rad van karma? kap nou in gods naam om in angst te leven… stop met het lezen van de media en van andere mensen .. make up your own darm mind… thats all there is… realiteit delen we met elkaar we creeeren hem niet samen… we delen hem. ahhh zie maar even of je hierwat mee doet… ik ben klaar met het westen en het oosten…. i shall go in exhile and reflect the sh*t out of life…

  namaste

  0 likes
 • Jantje schreef:

  Zo zag ik op het “fair trade” chocopasta potje dat er palmolie in zit.
  En in de honing van hetzelfde MERK, zag ik dat die gemengd is met niet EU honing. Dat is volgens de voedingsdienst van waren een slecht teken.
  Lekker fair naar de gebruikers (ik haat het woord c****ment).

  0 likes
 • x

  Check Also

  Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

  Er is een ware crisis gaande, die ...

  Corona en overgewicht

  Bizar: de meeste coronaslachtoffers hebben overgewicht

  Nu de coronacrisis ten einde loopt worden ...

  >