Bewustzijn

Mensen met bijna-doodervaring omschrijven leven na de dood

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat gebeurt er wanneer we komen te overlijden? Er worden steeds meer bijna-doodervaringen of BDE’s gemeld.

Verschillende mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad treden nu naar de voorgrond zodat men een glimp kan opvangen van wat zij het rijk voorbij dit leven noemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Therapeute Mary Jo Rapini uit Houston interviewde voor het programma Beyond Belief: Near Death Experiences verschillende mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad.

Rapini beschrijft zelf hoe God tegen haar zei dat ze terug moest keren nadat ze in 2003 een hersenbloeding kreeg. Ze werd verzwolgen door een roze gloed.

“Ik bevond me plotseling in dat licht en in die prachtige ruimte,” aldus Rapini. “Het is niet menselijk, het is moeilijk uit te drukken in woorden.” Rapini wil niets horen over wetenschappelijke verklaringen voor haar BDE.

“Ik wist plotseling zoveel en alles was ineens duidelijk, in tegenstelling tot een droom die nooit duidelijk is,” ging ze verder. “Wetenschappers die zeggen dat het om een droom gaat hebben ongelijk.”

Nieuwslezer Bob Woodruff had een soortgelijke ervaring toen hij in 2006 gewond raakte in Irak. Nadat zijn voertuig op een bermbom reed zag hij in de minuut dat hij bewusteloos was hoe zijn lichaam onder hem zweefde waarna hij een helder wit licht waarnam.

Dominee Don Piper uit Pasadena in de Amerikaanse staat Californië reed in 1989 in zijn auto toen een vrachtwagen frontaal op hem botste. Hij werd klinisch dood verklaard door het ambulancepersoneel. Hij had 90 minuten lang geen hartslag maar kwam weer tot leven toen een voorbijganger bij zijn lichaam ging bidden en zingen.

De ervaring die hij had voordat hij weer onder de levenden was kan niet anders worden verklaard dan leven na de dood. Hij herinnert zich muziek die mooier was dan hij ooit had gehoord en dat hij aroma’s rook die hij nog nooit eerder had geroken. Zijn opa was er samen met verschillende anderen die voor hem waren overleden om hem te begroeten.

Ze stonden allen voor een prachtige poort met lichten die ‘pulseerden met leven’, zo zei hij. Piper is ervan overtuigd dat hij teruggestuurd is om de boodschap te verspreiden dat er werkelijk zoiets is als de hemel.

De 12-jarige Colton Burpo uit Nebraska vertelt over zijn bijna-doodervaring toen hij vier jaar oud was. Jane Seymour beschreef haar bijna-doodervaring tegenover Larry King in 2005. Als gevolg van een allergische reactie raakte ze in een anafylactische shock. Seymour zei dat ze lichten zag en gelooft ‘dat er een spirituele entiteit is die veel grootser is dan ons’, alhoewel ze benadrukt dat ze geen specifiek gelooft aanhangt.

In een studie die gepubliceerd werd door de Huffington Post zegt tien procent van de overlevenden van een hartstilstand een bijna-doodervaring te hebben gehad. Alhoewel mensen zelf zeggen dat ze donkere tunnels zien of lichtflitsen, weten dat hun lichaam dood is en ontmoetingen hebben met overleden familieleden, beweren de meeste onderzoekers dat het gaat om eenvoudige biologische reacties. Hoe dan ook is er nog weinig bekend over dit mysterieuze fenomeen.

Dr. Sam Parnia is expert op het gebied van bewustzijn en de dood en begon in 2008 aan het grooste onderzoek naar bijna-doodervaringen door bijna 1.000 overlevenden van een hartstilstand te interviewen. De resultaten zullen naar verwachting volgend jaar bekend zijn.

Bron: Dailymail.co.uk

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hands maal
hands maal
11 jaren geleden

Geen enkele twijfel hierover velen spirits
of graag genoemd prachtige geesten zijn daar dermate grote liefdes sferen en paradijselijke omgeving zomerland de spiritworld zou ik graag omschrijven ergens kunnen bewuste mensen dit voelen kleur en klank en velen lieve vrienden en families
en opeens die oude bekenden waste yelo

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x