
Een arts die mensen zelfs na een klinische doodverklaring terug kan halen uit de dood. Sam Parnia doet op de Intensive Care afdeling van Britse en Amerikaanse ziekenhuizen al 20 jaar onderzoek naar de grens tussen leven en dood.
We moeten de dood volgens Parnia niet langer zien als een harde lijn, maar als een proces dat zich op verschillende momenten in het lichaam afspeelt.
Hij beweert patiënten uren na hun klinische dood terug te kunnen halen naar het leven. Liesbeth Staats van het KRO-programma Brandpunt bezoekt Parnia in New York en gaat op zoek naar de grens tussen leven en dood.
Bron: Brandpunt Foto: Martin Adolfsson
Gerelateerd:
- Hoe zijn deze mensen weer tot leven gewekt?
- Arts: Herrijzen uit de dood is mogelijk
- Neurochirurg na BDE: bewustzijn bestaat buiten het brein
- Senator VS ‘bezocht door engelen’
- Kan kwantummechanica bijna-doodervaringen verklaren? (video)
Ik heb de video niet bekeken. Waarom mensen terughalen uit de dood? Het lijkt me een grove inbreuk in iemands weg. Alsof het huidige leven ons enige leven is.
Of misschien de behoefte van de medische wereld die de dood ziet als een afgang.
Laat mij gaan als ik ga en blijf van me af. Ik ben niet bang van de dood en zie het als een overgang.
Het kan en moet men dit wel ‘willen’.
Als de mens ‘sterft’, bv door een hartstilstand/verdrinking etc, is er een mogelijkheid d.m.v reanimeren het hart weer op gang te brengen.
Maarrr..wanneer het FluÃde ofwel Zilveren koord breekt, koppelt de ziel los van het lichaam en kan de ziel niet meer in het stoffelijke lijf terug keren..is het tot leven wekken niét meer mogenlijk.
In Lak’ech
Reanimeren, sja ze houden meestal na een paar minuten op, nu blijkt dat je uren door moet gaan ,eigenlijk zou er naast die hartschokmachines (defribilators?) ook zo’n apparaat moeten hangen die het hart ‘pompt’in noodgevallen je kan het idd nooit uren zélf volhouden.