Homepagina » Gezondheid » Aspartaam gemaakt van ontlasting E. colibacterie
Aspartaam gemaakt van ontlasting E. colibacterie

Aspartaam gemaakt van ontlasting E. colibacterie

Het Europese patent op aspartaam is openbaar gemaakt en bevestigt dat de kunstmatige zoetstof wordt gemaakt van de ontlasting van de genetisch gemodificeerde E. colibacterie.

Hoewel dit gegeven al sinds 1999 bekend is, werd indertijd weinig aandacht gegeven aan aspartaam.

Nog minder aandacht was er toen voor de producent van aspartaam: Monsanto. De landbouwgigant voegde destijds genetisch gemodificeerd aspartaam toe aan frisdrank in Groot-Brittannië.

Gekloonde micro-organismen

De ‘gekloonde micro-organismen’ waar het patent over spreekt blijken genetisch gemodificeerde versies van de E. colibacterie te zijn. Ze zijn genetisch aangepast zodat ze buitengewoon grote peptiden kunnen aanmaken die worden gebruikt voor de productie van aspartaam.

De bacteriën produceren verder eiwitten die asparaginezuur en fenylalanine bevatten, aminozuren die worden gebruikt om de kunstmatige zoetstof te maken.

Omstreden

De ontlasting van de bacteriën wordt vervolgens behandeld zodat de grote peptide en een ongebonden carboxygroep in een dipeptide worden omgezet. De dipeptiden worden aangevuld met alcohol en methanol om aspartaam te verkrijgen.

De producten die Monsanto maakt zijn erg omstreden. Afgelopen maand verdedigde Coca-Cola het gebruik van aspartaam nog in een grote advertentiecampagne. Volgens de frisdrankgigant ondersteunen diverse studies de veiligheid van het product. Yeah, right.

Bron: UPI.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pietsnot schreef:

  het moet zijn,,Monsanto De landbouwgifgigant .

  1 likes
 • Adrian schreef:

  Joh al zeggen ze dat er nuceair afval in zit blijven mensen die troep drinken. Want het is zoo lekker zoeeet 😛

  0 likes
 • Jippiiii schreef:

  Gelukkig drink en lust ik helemaal geen frisdranken, zoete troep heb ik het altijd gevonden, maar voor mensen die het wel graag drinken vind ik die monsanto echt te ver gaan, met zijn gemanipuleerde ROTZOOI verkoper niet kunnen!!! Dit is schandalig!!
  Waarom wordt die monsanto niet een halt geroepen??????

  0 likes
 • dymph schreef:

  In 1 woord kan ik dit alles samenvatten;

  WALGELIJK !

  0 likes
 • Martijn schreef:

  Even ter correctie, de bacterie de gebruikt wordt, is de bacillus proteolicus. Niet de E.Coli. Wél is deze genetisch gemodificeerd. En het is een enzym uit deze bacterie, niet de ontlasting.

  0 likes
 • pietsnot schreef:

  [quote name=”Jippiiii”]Gelukkig drink en lust ik helemaal geen frisdranken, zoete troep heb ik het altijd gevonden, maar voor mensen die het wel graag drinken vind ik die monsanto echt te ver gaan, met zijn gemanipuleerde ROTZOOI verkoper niet kunnen!!! Dit is schandalig!!
  Waarom wordt die monsanto niet een halt geroepen??????[/quote]
  Waarom wordt die monsanto niet een halt geroepen??????
  geld & macht thats it,,en doordat mensen nog steeds die pruttel kopen, hoe meer we kopen des te rijker ze worden ,dus wie is er nou slim bezig ?? de consument of opperhoofd hugh grant , vooral blijven kopen die shit,,monsanto Verkoopt vooral: landbouwzaden en pesticiden
  Inkomsten: 11,8 miljard (2011)

  0 likes
 • Peter schreef:

  Alles waar light voorstaat sla ik over. Gewone suiker, of liever ruwe rietsuiker en stevia geniet mijn voorkeur.

  Suiker is een prima brandstof. En te dik ? Misschien eens wat meer gaan bewegen kan een oplossing zijn.

  0 likes
 • Abel schreef:

  [quote name=”Martijn”]Even ter correctie, de bacterie de gebruikt wordt, is de bacillus proteolicus. Niet de E.Coli. Wél is deze genetisch gemodificeerd. En het is een enzym uit deze bacterie, niet de ontlasting.[/quote]

  In het patent staat duidelijk E. coli.

  0 likes
 • RRR schreef:

  [quote name=”Peter”]Alles waar light voorstaat sla ik over. Gewone suiker, of liever ruwe rietsuiker en stevia geniet mijn voorkeur.

  Suiker is een prima brandstof. En te dik ? Misschien eens wat meer gaan bewegen kan een oplossing zijn.[/quote]

  Vruchtensuiker is een prima brandstof, overige suikers zijn helemaal niet gezond, en brengen meer schade aan dan je denkt.
  Ook is het verslavend.

  0 likes
 • Henk001 schreef:

  Het is wel degelijk E. Coli, maar wat is nou precies het probleem? E. Coli is een nuttig lid van onze darmflora. Er is ene stam (O157:H7) en naaste familieleden zoals EHEC, waar je ziek van wordt, maar E. Coli wordt al tientallen jaren genetisch gemodificeerd om voor ons nuttige stoffen te maken, zoals insuline en stremsel voor kaas. En aangezien aspartaam uit niet meer dan natuurlijke aminozuren en methanol bestaat is het niet vreemd dat dit ook biotechnologisch wordt gemaakt

  0 likes
 • Dondervogel schreef:

  Wie er nu nog niet weet dat cola accuzuur is, lijkt mij verminderd slim.

  0 likes
 • Rolling Stone schreef:

  Zeg maar poep tegen die Monsanto!
  En nog blijven die domme mensen het kopen. Gemanipuleerde troep.
  Zoals alles van Monsanto. De grootste misdadigers bijelkaar in een mooie verpakking. Oppakken die handel en ketenen en nooit weer loslaten.
  Dat hier nou nooit eens wat aan gedaan word?

  0 likes
 • StefanZ schreef:

  Wanneer je een aandoening hebt, zoals diabetes, kun je bijna niet anders dan light frisdranken drinken.
  Alleen maar water gaat ook zo vervelen.

  0 likes
 • redice schreef:

  [quote name=”StefanZ”]Wanneer je een aandoening hebt, zoals diabetes, kun je bijna niet anders dan light frisdranken drinken.
  Alleen maar water gaat ook zo vervelen.[/quote]
  er zijn zoveel alternatieven voor water of frisdrank..ga eens naar de natuurwinkel of maak zelf sapjes

  0 likes
 • peter schreef:

  Sorry Stefan maar dat is onzin. Ik drink al jaren geen frisdrank meer en mis als overtuigde zoetekauw helemaal niets. Zoek anders eens tussen die 1001 soorten thee/kruidenthee. Daar kan toch best iets tussen zitten?

  [quote name=”StefanZ”]Wanneer je een aandoening hebt, zoals diabetes, kun je bijna niet anders dan light frisdranken drinken.
  Alleen maar water gaat ook zo vervelen.[/quote]

  0 likes
 • Natalie schreef:

  [quote name=”StefanZ”]Wanneer je een aandoening hebt, zoals diabetes, kun je bijna niet anders dan light frisdranken drinken.
  Alleen maar water gaat ook zo vervelen.[/quote]

  Wat dacht je van thee, koffie, fruitsappen, melk?

  0 likes
 • Drs. John Consemulde schreef:

  Tja…heeft u nog steeds ‘schijt’ aan de neurotoxische en kankerverwekkende effecten van Aspartaam, zeker nu weet dat het een feite een (daarom in feite in de EU verboden?) genetisch gemanipuleerd product betreft (nota bene van de micro-organismen in ontlasting)…?! Mijn boek over Aspartaam (nu te verkrijgen via mij) begint als volgt (zie 2e punt!): “WIST U DAT… De kunstmatige zoetstof Aspartaam (E951, maar ook andere zogenaamde ‘excitotoxinen’ als de smaakversterker MSG of mononatriumglutamaat) neurotoxisch en kankerverwekkend is, het DNA kan beschadigen, de hersenen en het endocriene system nadelig kan beïnvloeden, medeverantwoordelijk is voor diverse ziekten (of deze kan verergeren) en waarschijnlijk zelfs vroeggeboorte op kan wekken?

  Wist u dat Aspartaam geproduceerd wordt met behulp van genetisch gemanipuleerde micro-organismen?” In mijn boek staan nog veel meer onthullingen, waardoor Aspartaam van de markt zal gaan verdwijnen (na dertig jaar ‘goedkeuring’ door de autoriteiten), het boek is nu verkrijgbaar! http://www.healingsoundmovement.com/news/125/nieuwe-boek-aspartaam-de-zoete-wraak-15-september-2013-verkrijgbaar-via-frontier-publishing.html

  0 likes
 • san schreef:

  Waarom allemaal zo moeilijk doen? Wat is er mis met puur natuur, zoals het leven het bedoeld heeft. Niet om het een of ander, maar et wordt tijd dat men zijn boerenverstand gebruikt in plaats van energie te verspillen aan deze nutteloze discussies. We weten heus wel wat goed en wat niet goed voor ons is. In ieder geval zijn we het over een ding eens: Gemanipuleerde en gemodificeerde niet van nature voorkomende voedingsstoffen zijn gewoon niet goed voor je. Dus: wake up!

  0 likes
 • RRR schreef:

  [quote name=”StefanZ”]Wanneer je een aandoening hebt, zoals diabetes, kun je bijna niet anders dan light frisdranken drinken.
  Alleen maar water gaat ook zo vervelen.[/quote]

  Hahaha !

  Die is echt lach wekkend.

  Ik drink al jaren geen troep uit fles of pak meer en ik drink en geniet elke dag.

  Water,thee,koffie,bier,wijn,zelf geperst sap.

  Als je 1,5 tot 2 liter zuiver water drinkt heb je helemaal geen tijd/ruimte voor die smerige chemische bende !

  0 likes
 • biko steve schreef:

  [quote name=”Natalie”][quote name=”StefanZ”]Wanneer je een aandoening hebt, zoals diabetes, kun je bijna niet anders dan light frisdranken drinken.
  Alleen maar water gaat ook zo vervelen.[/quote]

  Wat dacht je van thee, koffie, fruitsappen, melk?[/quote]

  Fruitsappen, ook niet vers zelf geperst, zou ik niet als gezond alternatief adviseren bij diabetes, is uiteindelijk ook gewoon een suikerbom.

  0 likes
 • Paul schreef:

  Oh nee, ik heb net een flesje cola gedronken! Gaan we nu allemaal dood??

  Wat een gezever allemaal zeg, stel je niet aan, is goed voor je weerstand.

  0 likes
 • Thrive movement schreef:

  [quote name=”DB”]Mensen, maak je niet zo druk. http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy%5B/quote%5D

  Omdat wikipedia.org het schrijft?

  – Ik heb zelf zeer ernstige klachten gehad door zoetjes met aspartaam.

  – Vanaf de dag dat ik ermee gestopt ben verdwenen de klachten direct.

  – Dat is nu ruim drie jaar!

  Voor mij dus geen enkele twijfel.

  Aspartaam is rotsooooooi.

  Donald Rumsfeld and the Strange History of Aspartame.
  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/donald_rumsfeld_and_the_strange_history_of_aspartame

  Onthuld: Wat is aspartaam?
  https://www.ninefornews.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1708:onthuld-wat-is-aspartaam&catid=17:gezondheid&Itemid=30

  PDF – Wij Worden Wakker.org – Aspartaam en andere kunstmatige zoetstoffen
  http://www.wijwordenwakker.org/Image.aspx?id=2319_46895BB3-609F-4BC0-A61C-61CF1D15D351_

  Info site’s:

  http://www.aspartaam.nl/

  Producten met aspartaam acesulfaam-k aminosweet en/of sucralose

  http://www.aspartaam.nl/info/producten.php

  http://www.aspartaam.com/

  http://www.aspartaam.com/videos.php

  Dit is geen kwestie van wetenschap, maar een kwestie van politiek.

  0 likes
 • StefanZ schreef:

  En wat waren die klachten dan ?

  0 likes
 • Juul molecuul schreef:

  [quote name=”Peter”]Alles waar light voorstaat sla ik over. Gewone suiker, of liever ruwe rietsuiker en stevia geniet mijn voorkeur.

  Suiker is een prima brandstof. En te dik ? Misschien eens wat meer gaan bewegen kan een oplossing zijn.[/quote]

  En denk je dat geraffineerde suiker gezonder is dan aspartaam. Suiker wordt tijdens het raffinage-proces ontdaan van alles behalve de pure suiker. Alle mineralen, vezels, enzymen en vitaminen worden verwijderd. Deze stoffen zijn nodig om het suiker in je lichaam te verwerken, en dus zal het lichaam deze ergens anders moeten halen.

  Een mooi alternatief voor suiker is honing.

  Ik wil hier niet de les spellen want ik ‘zondig’ ook wel eens maar ben er me van bewust wat een rommel dit allemaal is.

  0 likes
 • Juul molecuul schreef:

  [quote name=”Dondervogel”]Wie er nu nog niet weet dat cola accuzuur is, lijkt mij verminderd slim.[/quote]

  Dat er zuur in cola aanwezig is weet iedereen. Maar het is geen accuzuur. Accuzuur is verdund zwavelzuur. Het zuur in cola is fosforzuur. Hiermee beweer ik natuurlijk niet dat het gezonder is.

  0 likes
 • DB schreef:

  [quote name=”Thrive movement”][quote name=”DB”]Mensen, maak je niet zo druk. http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy%5B/quote%5D

  Omdat wikipedia.org het schrijft?

  – Ik heb zelf zeer ernstige klachten gehad door zoetjes met

  Dit is geen kwestie van wetenschap, maar een kwestie van politiek.[/quote]

  Beste Thrive movement,
  Of is het een kwestie van een storm in een glas water?

  Heb je het wiki-artikel eigenlijk wel gelezen? Het lijkt erop dat je behoorlijk wat research hebt gedaan, objectiviteit is echter ver te zoeken.

  En als je wikipedia niet vertrouwt, waarom deze andere websites dan wel?

  Erg fijn dat je geen klachten meer hebt door te stoppen met het gebruiken van zoetjes, maar heb je er wel eens over nagedacht dat misschien andere stoffen in het zoetje jouw bijwerkingen hebben veroorzaakt? Of misschien dat je gevoeliger bent voor aspartaam dan de gemiddelde persoon? Of nam je teveel zoetjes (+andere light-producten) per dag?

  Wil dit gelijk zeggen dat aspartaam ongezond is voor iedereen? Naar mijn idee niet.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  freek de jonge

  Freek de Jonge in ‘Volendam’: ‘Ze heffen het glas bij het RIVM als er weer een dode is’

  Tegenwoordig deugt Freek de Jonge. Zo stond ...

  baudet

  Baudet stelt D66-minister Kaag kritische vraag over Soros: ‘Kwalijke aantijging’

  D66 wil alle Nederlandse soevereiniteit weggeven. Maar ...

  >