Homepagina » Financieel » ‘Basisinkomen moet ingevoerd’
Basisinkomen moet ingevoerd

‘Basisinkomen moet ingevoerd’

Het basisinkomen is een geboorterecht, dat in de grondwet vastgelegd zou moeten worden. Als iedereen gelijk geboren wordt, delen we ook gelijk in de bronnen van de natuur. Dat stelt voorzitter van de Vereniging Basisinkomen Ad Planken.

Hij vindt het onzin dat het onbetaalbaar zou zijn om elk individu een basisinkomen te bieden van ongeveer 1200 euro.

Uit talloze rekenmodellen blijkt volgens Planken dat het basisinkomen 24 miljard euro per jaar kost. Wat is dat in vergelijking met de staatsschuld of de miljarden aan belastingontduiking en fraude?

Onrechtvaardig

Econoom Aldert Boonen van FNV Bondgenoten vindt het onrechtvaardig om iedereen jaarlijks een kleine 14.000 euro netto te geven. Wie gaat dat betalen, als je iedereen te pas en te onpas geld geeft, vraagt hij zich af.

Volgens Boonen kost het basisinkomen de staat jaarlijks grofweg 240 miljard euro. Meer dan zorg, onderwijs, veiligheid, wegen en ontwikkelingssamenwerking bij elkaar.

“Waarom zou je nog gaan werken? Niet voor het inkomen. Werk moet lonen,” zegt Boonen. “Ja, allerlei leuke en creatieve dingen doen, maar wie maakt er schoon, werkt er in de fabriek? En hoe komt de overheid aan geld voor de politieagent of de onderwijzer?”

Onethisch

Boonen is er wel voor om het inkomen niet te belasten tot 20.000 euro, met daarboven een vlaktaks en een toptarief. Dan kun je volgens hem ook de zorgtoeslag, huursubsidie en hypotheekrenteaftrek afschaffen.

Als het basisinkomen zou worden ingevoerd komen veel uitkeringen te vervallen en dat scheelt veel geld en rompslomp, aldus Planken. Hij vindt betalen voor arbeid onethisch. Basisinkomen zorgt voor een loskoppeling van inkomen en arbeid. Dan kun je kiezen voor iets waar je je ziel en zaligheid in legt.

“Natuurlijk wordt er dan nog schoongemaakt. Iedereen wil wat doen, met mensen te maken hebben,” zegt hij. “Het biedt bestaanszekerheid. Het bestrijdt ook criminaliteit. Jongeren kunnen langer leren en er is minder reden tot afgunst.”

Lees de stelling op Fnvbondgenoten.nl

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

91 reacties

 1. Wat is dit een dom artikel zeg.
  Alsof alle uitkering trekkers die er momenteel zijn niet genoeg zijn.

  Mensen die harder werken, slimmer zijn, zich onderscheiden en hun best doen hebben recht op meer dan anderen.

  0 likes
  • Ja hoor. Mensen die meer verdienen zijn zogenaamd slimmer of bereid harder te werken. Onzin. Mensen op een boerderij werken heel erg hard en verdienen echt weinig. Ik heb bij 3 boerderijen stage gelopen. Dat is pas echt hard werken. Bovendien ken ik een aantal hoogopgeleide mensen die of helemaal niet slim zijn. (ze kunnen goed leren en informatie onthouden, dat alleen is niet slim zijn.) Er zijn zeer intelligente mensen die bijna niks verdienen, en hele domme mensen die miljoenen op de bank hebben staan. Dit argument slaat nergens op. Ik had het graag zo gezien, dat idd de mensen die ECHT hard werken (zoals de boeren bijvoorbeeld) met dikke salarissen naar huis gaan. Geld is scheef verdeeld, en dat heeft helemaal niks te maken met hoe hard mensen werken en hoe slim ze zijn. Er zitten uitzonderingen tussen ja, maar dit is voor het over grote gedeelte niet waar. Bovendien zijn veel mensen met een uitkering helemaal niet blij er mee. Het stigma wat op hun rust is ook onzin. je kunt bijna niet rondkomen van een uitkering. Er is helemaal geen humaan leven mogelijk. Ik heb zelf in een uitkering gezeten, en was doodongelukkig. Het is DANKZIJ de uitkering dat ik uit mijn situatie heb kunnen komen en weer werk heb kunnen vinden. Mensen hebben meestal niet zo’n uitkering voor de lol. En we zijn echt niet lui. Er is gewoon niet gepast werk voor iedereen. Ook mensen met hoge diploma’s (een vriendin van mij) MOET onder haar niveau gaan werken omdat in haar sector gewoon geen werk is. Dus ze heeft hard geleerd, is bereid hard te werken en neemt zelfs werk onder haar niveau aan waarmee ze dus ook minder gaat verdienen. Hoe is dat eerlijk? Het hele systeem klopt van geen kant. Waar mensen eens boos over moeten worden is niet hoe mensen die (wel willen maar niet kunnen!) net genoeg (of net niet genoeg) om van rond te komen (dus echt geen lui lekker land hoor! Dit beeld is compleet niet waar. En heel erg kwetsend naar de lieve mensen die graag uit de uitkering zouden stappen. Maar als ze niks vinden, of het enigste is wat ze krijgen werk is dat onderbetaald super zwaar werk is, hoe kun je daar dan iets mee opbouwen? Ja laten we idd de mensen die echt hard werken meer geld geven. Dan zullen de meeste mensen in de uitkering en/of laag betaalde banen ineens de rijken worden want die mensen werken echt hard. Nee Vooral niet je medemensen helpen, vooral denken dat alle mensen die niet veel verdienen of niet kunnen werken lui zijn. Kun jij gewoon lekker slapen in de avond zonder je schuldig te voelen dat je zelf eigenlijk te veel verdient volgens jou eigen woorden. Want mensen met een gewone baan, hoeven in verhouding helemaal niet hard te werken hoor. En voetballers en BN’ers en modellen verdienen ook schandalig veel. Bah.

   Dus ja, laten we met heel Nederland gaan afspreken dat de mensen die ECHT het hardste werken, en het ZWAARSTE werk doen ook het meeste gaan verdienen. Dan zul je niemand meer horen klagen. Inclusief de mensen die nu voor lui of dom worden uitgemaakt.

   Mensen moeten stoppen elkaar zo af te zeiken en eens wat meer een eenheid gaan vormen. Moeten we allemaal het zelfde verdienen? Nee. Ik vind ook dat mensen die er meer voor doen meer mogen verdienen. Maar dat moet dan ook wel echt eerlijk gebeuren. Dat gebeurt nu niet. Mensen met lage inkomens, of handicaps of ziektes etc. worden gewoon uitgebuit. Het zijn niet de uitkerings mensen die leven van het geld van de rijken. Het zijn de rijken die geld verdienen door het uitbuiten van armeren mensen. Laat hun de moeilijke vervelende laag betalende zware klussen doen, en wij gaan er met een gedeelte van hun werk vandoor voor onze eigen salaris. De rijke betalen de arme mensen terug waar ze gewoon recht op hebben. Want als er een groep word uitgebuit is het de ‘lagare” arbeidsklasse.

   Dus ja. Laten we vooral voor een eerlijk systeem gaan. Mensen krijgen geld aan de hand van hoe hard ze werken en hoe erg ze hun best doen. Dan hoor je echt niemand meet klagen. Niet rechts en niet links. Want de rechtse krijgen wat hun willen, namelijk dat je werkt waar voor je recht op hebt. En de linkse zullen niet klagen want nu heeft iedereen een gelijke kans ongeacht je starters kapitaal, lichamelijk situatie/staat etc. En mensen met lagere diploma’s of een sterk ontwikkelde intelligentie die op scholen niet word getest hebben nu gelijke kansen en weten dat als ze gewoon hun best doen ze een fatsoenlijk salaris krijgen dan kunnen ze dus op ELKE baan in de wereld goed of slecht verdienen. Dat is eerlijk. En dan is iedereen tevreden. ( Op school kijken ze allen naar IQ terwijl je intelligentie bestaat uit meerdere Q’s waaronder bijvoorbeeld EQ. Je intelligentie is het gemiddelde van alle Q’s. Zo kan het zomaar zijn dat iemand zonder diploma een gemiddeld hogere intelligentie heeft dan iemand met universitaire diploma’s. Want iemand met hoge diploma’s heeft vaak een hoger IQ, maar kan laag scoren op alle andere Q’s. Om maar een voorbeeld te noemen.)

   Mijn verontschuldigingen als ik iemand heb beledigd! Dat is zeer zeker niet mijn bedoeling. Ik ben niet rechts en niet links want ik snap van allebij te kanten precies wat ze eigenlijk willen. Het frustreert mij alleen dat mensen, zowel recht of links, een vereerd gedemoniseerd beeld hebben van de andere kant. Als mensen van rechts zouden snappen wat mensen van Links echt zouden denken, en andersom ook, als we elkaar gewoon zouden begrijpen, dan zou er veel minder disucussie zijn want in feite willen we allemaal het zelfde. Eerlijkheid. Krijgen waar we recht op hebben. En het is mogelijk een systeem te maken waarbij dit het geval is. En dat is het huidige systeem zeker niet. Een systeem waar iedereen gewoon basis inkomen krijgt is dat ook niet. Want dan heb je idd ook mensen die er niks voor willen doen. (Groot verschil met willen en kunnen. Verwar deze mensen aub niet.) Maar met een systeem waar mensen idd geld krijgen gebaseerd op hoe hard ze werken, ongeacht wat voor baan je hebt, dan komen we ergens.

   Een BN’er krijgt niet een miljoen omdat ze eens in een film mee doen, en een schoonmaker die fulltime de smerigste dingen opruimt en hard werkt hoeft zich niet tegen een burn out aan te werken voor minimum salaris.

   Rechts heeft gelijk als ze zeggen dat mensen recht hebben om te houden wat ze verdienen. Links heeft gelijk als ze zeggen dat de salarisen niet eerlijk verdeeld zijn en dat zorg en sociale voorzieningen heel belangrijk zijn (zolang dit systeem er is.)

   Met een systeem waar je dus idd verdient aan de hand van hoe hard je werkt en je je inzet voor waar je werkt/voor wie je werkt/voor je eigen bedrijf dan zijn we goed bezig. Dit systeem bestaat op het moment zeer zeker niet. Dus laat je niet voorliegen en voor de gek houden dat het nu wel al zou bestaan.

   (Bovendien zijn er vrijwilligers die 10x zo hard werken als mensen die miljoenen verdienen. Vrijwilligers krijgen niks. Die werken dus hard, zonder er iets voor terug te willen. Aan de hand van rechtse maatstaven zouden hun dus vet veel geld moeten krijgen nu. Dit zie ik niet gebeuren. Jullie wel? )

   1 likes
 2. “Natuurlijk wordt er dan nog schoongemaakt. Iedereen wil wat doen, met mensen te maken hebben”

  Uhm, naïef en onrealistisch.
  1001 redenen waarom dit nooit zal gebeuren en nooit zou kunnen werken… ja in een ideale wereld, maar daar leven we niet in helaas.

  0 likes
 3. Eens, maar kost dat nu 24 of 240 miljard op jaarbasis?
  Zouden mensen dan helemaal niets meer doen?
  Denk het niet, na een paar weken komen de muren op hen af. En degenen die gewend zijn wc’s schoon te maken (zoals ik ook heb gedaan) zijn best bereid om dat nog steeds te doen om wat leuke extra’s te bekostigen.

  0 likes
 4. als iedereen een basis inkomen zal hebben zal dan niet een brood 20 euro of meer gaan kosten? ze halen het toch, of het nu uit lengte of breedte komt. het enige wat zou helpen is de banken uit hun macht positie zetten er zijn genoeg mensen die weten hoe het wel sociaal en humaner kan.maar zolang wij als koeien gemolken worden en blijven slapen gehypnotiseerd door media en weet ik veel wat, blijven we klootjes folk.

  0 likes
 5. Go jammer als ik op tweet klik staat er zoveel letters min. kans is daardoor kleiner dat mensen retweeten.

  0 likes
 6. Boonen weet niet waar hij over praat…

  0 likes
 7. Men is zó gewend om afgeknepen te worden dat een basisinkomen van 1200= gewoon schrikken is, hahahah.Zie het voor me;wát jullie ons betalen? Nee hê ík moet betalen toch? please?! Moet niet gekker worden.Ik zeg betalen TERUG die hap die ons al decennialang is afgejat door de neus geboord en waar we niks voor terugkrijgen ja bv stomme hogesnelheidssporen/treinen die na een debacle van 600 miljoen weer van de baan is en vele andere miljardenkostende over de balkprojecten en bonussen van corrupte figuren..

  0 likes
 8. [quote name=”Red Skywalker”]Eens, maar kost dat nu 24 of 240 miljard op jaarbasis?
  Zouden mensen dan helemaal niets meer doen?
  Denk het niet, na een paar weken komen de muren op hen af. En degenen die gewend zijn wc’s schoon te maken (zoals ik ook heb gedaan) zijn best bereid om dat nog steeds te doen om wat leuke extra’s te bekostigen.[/quote]

  De muren op hen af? zal wel meevallen, als je 1200 E te besteden hebt per maand kan je genoeg dingen doen die niets met werk te maken hebben om te voorkomen dat de muren op je afkomen.

  85% van de mensen die werkt zit niet ‘op zijn plek’, dus zo’n 85% wil iets anders doen, een mooier baantje dus, maarja daar zijn er maar weinig van.

  De minder mooie baantjes, die er in overvloed zijn, zal niemand ongedwongen willen aannemen.

  Wc’s schoonmaken is niet eens het ergste wat ik kan bedenken.
  Wat dacht je van asbest (zeer schadelijk) verwijderen?
  Of rioolwerker? of in de bio-industrie?

  0 likes
 9. Bestaanszekerheid? Wie gaat , als je genoeg krijgt om thuis te zitten, vrijwillig WC’s schrobben?

  Wel ff reeel blijven he.

  0 likes
 10. [quote name=”hetzalwel”]als iedereen een basis inkomen zal hebben zal dan niet een brood 20 euro of meer gaan kosten? ze halen het toch, of het nu uit lengte of breedte komt. het enige wat zou helpen is de banken uit hun macht positie zetten er zijn genoeg mensen die weten hoe het wel sociaal en humaner kan.maar zolang wij als koeien gemolken worden en blijven slapen gehypnotiseerd door media en weet ik veel wat, blijven we klootjes folk.[/quote]

  En zo is het we moeten die lui maar eens uit hun ivoren torentjes gaan plukken en begane eerlijk personen de boel laten regelen die niét in de eerste plaats aan hun eigen gewin denken of positie, (hogerop komen/hielenlikkerij ect).

  0 likes
 11. “Als iedereen gelijk geboren wordt, delen we ook gelijk in de bronnen van de natuur.”

  Alleen is geld geen natuurlijke bron. En ja, er zou nog schoongemaakt worden omdat er zat mensen zijn die zich na een tijdje zich stierlijk gaan vervelen en zich nuttig willen maken. Nu wordt er ook gratis gewerkt door mensen. Die noemen zich “vrijwilligers’. En als je meer luxe wilt hebben moet je er evengoed voor werken. # keer per jaar op vakantie? Prima maar werk er dan wel voor. Dat Basisinkomen is net hoe het heet…een basis. En bij basis hoort geen luxe.

  0 likes
 12. In Nl 4 miljoen jongeren een basisinkomen van netto € 2.000 per persoon per jaar geven en 13 miljoen volwassenen een netto inkomen van € 14.000 per persoon per jaar geven kost ca. € 195 miljard. Hier kunnen we kinderbijslag en studiebeurs van ca. € 8 miljard per jaar afhalen. Ook de standaardheffingskorting van € 16 miljard per jaar, € 30 miljard AOW en € 30 miljard aan uitkeringen kunnen we hier af halen. Blijft per saldo ca. € 110 miljard aan extra kosten over.

  Ach een kniezoor die hier op let toch…

  Om alle volwassenenen een basisinkomen van netto 50% van het wettelijk minimumloon te kunnen geven moeten we de huidige 4 belastingschijven van 33% t/m 52% vervangen door 1 nieuwe schijf met een tarief van 54%. Denk dat veel mensen dit graag willen horen…

  0 likes
 13. Basisinkomen of niet. Op dit moment willen mensen nogsteeds “meer”. Dit komt vanuit een verleden van “tekort”.

  Daarnaast zorgt geld ervoor dat dingen beoordeeld worden op hun waarde. Iets wat heel subjectief is.

  Wat zijn onze basisbehoeften?
  Eten en een dak boven je hoofd.

  Volgens mij hebben we genoeg mensen op aarde om ervoor te zorgen dat (op een verantwoordelijke manier) iedereen dat heeft.

  Als je alleen daarvoor zou zorgen zou je bergen tijd over hebben om andere dingen te doen. Tijd om dingen te doen die je leuk vind… waar je goed in bent… of wil worden.

  En mensen kunnen elkaar prima afwisselen om de “verdelendere” dingen te doen. Ik heb als kind altijd al eens op een vuilniswagen willen rijden… dan doe je dat toch een tijdje? Als je er “samen” maar voor zorgt dat het gebeurt.

  En tuurlijk zullen er ook mensen zijn die een tijdje op de bank willen zitten omdat ze eigenlijk altijd al ontevreden waren over een heleboel dingen. Maar ik denk niet dat ieder mens voldoening zal krijgen van een leven op de bank hangen.

  0 likes
 14. Nou nou, dat motiveert! Ik denk dat je ergens anders dan wel weer genaaid wordt.
  Komt over als gebakken lucht, zucht.

  0 likes
 15. En zo is het we moeten die lui maar eens uit hun ivoren torentjes gaan plukken en begane eerlijk personen de boel laten regelen die niét in de eerste plaats aan hun eigen gewin denken of positie, (hogerop komen/hielenlikkerij ect).[/quote]
  ik ben het eens met je kim, maar er zijn nog teveel mensen die denken dat de boer er voor de koeien is.

  0 likes
 16. [quote name=”biko steve”][quote name=”Red Skywalker”]Eens, maar kost dat nu 24 of 240 miljard op jaarbasis?
  Zouden mensen dan helemaal niets meer doen?
  Denk het niet, na een paar weken komen de muren op hen af. En degenen die gewend zijn wc’s schoon te maken (zoals ik ook heb gedaan) zijn best bereid om dat nog steeds te doen om wat leuke extra’s te bekostigen.[/quote]

  De muren op hen af? zal wel meevallen, als je 1200 E te besteden hebt per maand kan je genoeg dingen doen die niets met werk te maken hebben om te voorkomen dat de muren op je afkomen.

  85% van de mensen die werkt zit niet ‘op zijn plek’, dus zo’n 85% wil iets anders doen, een mooier baantje dus, maarja daar zijn er maar weinig van.

  De minder mooie baantjes, die er in overvloed zijn, zal niemand ongedwongen willen aannemen.

  Wc’s schoonmaken is niet eens het ergste wat ik kan bedenken.
  Wat dacht je van asbest (zeer schadelijk) verwijderen?
  Of rioolwerker? of in de bio-industrie?[/quote]
  Dat zullen dan juist goedbetaalde banen worden , en daar zijn altijd mensen voor te porren aangezien men steeds meer wil….
  Dat is toch even weer de andere kant he?

  0 likes
 17. [quote name=”Vonzie”]…Nu wordt er ook gratis gewerkt door mensen. Die noemen zich “vrijwilligers’…[/quote]

  Dat is ook niet altijd echt vrijwillig, vaak maakt zogenaamd vrijwillig werken uit van een traject, dus je werkt dan ‘vrijwillig’ met behoud van je uitkering, of je werkt ‘vrijwillig’ ivm reclassering etc etc.
  En… de eerste vrijwillige schoonmaker (of daarvoor in de plaats elke ander @#@#$% baantje) moet ik nog tegenkomen.

  Bovendien zit je met een land vol hard werkende belastingbetalers die nooit zullen accepteren dat van hun belastinggeld dit soort onrealistche, filantropische projecten bekostigd zouden moeten worden.

  Maw, leuk gedachtenexperiment voor en door mensen die niet willen werken maar de haalbaarheid is ver te zoeken.

  0 likes
 18. Het gaat er niet om mensen te overtuigen, maar door het plaatsen van hun handtekening, een democratisch debat mogelijk te maken en op verdere maatschappelijke vragen antwoord te krijgen.
  Europees Burgerinitiatief voor een Onvoorwaardelijk Basisinkomen
  http://basicincome2013.eu/ubi/nl
  Een Basisinkomen is een mensenrecht

  0 likes
 19. [quote name=”SytseFlyge”]Bestaanszekerheid? Wie gaat , als je genoeg krijgt om thuis te zitten, vrijwillig WC’s schrobben?

  Wel ff reeel blijven he.[/quote]

  De techniek staat voor niets er bestaan al lang zelfreinigende toiletten 🙂

  0 likes
 20. Wat ik ook nog ff kwijt wil..het moet wel pas met 18 jaar. Wat moet een baby (of kids in het algemeen) immers met geld? Pas bij 18 ben je meerderjarig en heb je eigen inkomsten nódig.

  0 likes
 21. Met 1200 euro heb je echt niet genoeg inkomen om te zorgen dat de muren niet op je afkomen… (Elke dag naar de dierentuin,zwembad o.i.d.)

  Wonen in een huurhuis met een tuintje kost al gauw 600+ euro kale huur. Beetje gas, water en licht erbij is ook wel handig, kun je weer minimaal 200 euro per maand aftikken. Dan de zorgverzekering en en wat kleine andere verzekeringen een kleine 150 euro in de maand? Rijden we nog geen auto eh! beetje bellen (mobiel), tv en internet toch al gauw 40 euro per maand. Zitten we bij elkaar al op 990 euro. De meesten van ons willen ook nog wel wat eten… En op is de 1200 euro. Natuurlijk blijven we er wel bijwerken. Vast niet iedereen, er zijn altijd mensen die met weinig genoegen nemen, maar genoeg die gewoon IB kunnen betalen zodat onze lieve overheid ook gewoon inkomsten heeft. (naast alle andere belastingen en accijnzen die ze ook gewoon heffen natuurlijk)

  0 likes
 22. Wat veel mensen hier die nog steeds slapen!
  Kijk maar naar jullie reacties, jullie geloven vast ook dat er enkel maar twee geslachten zijn…
  Wordt hoog tijd dat jullie NU echt eens keer WAKKER worden!

  0 likes
 23. van Der Maelen Pasca

  Scalle

  De helft van alle geld ter wereld behoord tot een handvol extreem Rijken (met een grote R) De andere helft is verdeeld onder de wereldbevolking waarvan 60% krepeert van de honger zeg maar…Waarom zou iedereen geen recht hebben op een basis inkomen. Ik voel me trouwens zwaar beledigd dat dit ook maar in twijfel wordt getrokken. Wordt eens wakker mensen. Waar is jullie gevoel van eigenwaarde en kracht. Of is jullie vermogen om het grotere plaatje te aanschouwen dan zo erg aangetast !

  0 likes
 24. Volgens mij is communisme beetje achterhaald en is al Door de eeuwen hee. Bewezen niet te werken kijk grootste resultaat daar van viva la rusland

  0 likes
 25. [quote name=”SytseFlyge”]Bestaanszekerheid? Wie gaat , als je genoeg krijgt om thuis te zitten, vrijwillig WC’s schrobben?

  Wel ff reeel blijven he.[/quote]

  Omdat je oma, de rolstoeler, enz. graag ook een schone plee hebben. Je doet een taak voor buur, je wijk, gemeenschap en de planeet. Ja , dat vergt een enorme mentaliteitsomslag. Er moet dus ook anders opgevoed geworden. Het gaat niet van de ene dag op de andere. Er zullen veel mensen lui blijven, so what? Voor al het nodige werk is maar een fractie van de nu werkenden nodig. Veel baantjes die er gecreëerd zijn, zijn volkomen nutteloos en er alleen maar voor de ‘werkgelegenheid’ en ‘economie’. En wat zal er bij de ‘luie’ mensen nog aan creativiteit loskomen? … Vergeet het oude slavensysteem. Juist de angst voor het nieuwe heeft ons tot de huidige Aardse rampspoed en narigheid gebracht.

  0 likes
 26. Als je gaat werken komt dat boven op de €1200, dat is dus extra. Dan kun je meer doen, bv 2 keer per jaar op vakantie. En alle uitkeringsinstanties kunnen worden opgeheven. Ook de pensioenfondsen, is dat probleem ook opgelost.

  0 likes
 27. FNV = BILDERBERG
  Onderzoek het maar….
  Mvg,
  Ries B.

  0 likes
 28. [quote name=”biko steve”]“Natuurlijk wordt er dan nog schoongemaakt. Iedereen wil wat doen, met mensen te maken hebben”

  Uhm, naïef en onrealistisch.
  1001 redenen waarom dit nooit zal gebeuren en nooit zou kunnen werken… ja in een ideale wereld, maar daar leven we niet in helaas.[/quote]

  Als kind hield je je altijd bezig…
  Wellicht heb je gelijk, maar komt het door hetzelfde systeem :S….
  Het systeem verneukt idd de ideal wereld ja, aangezien er maar een paar beter van worden. Rekensom is dus zo gemaakt!

  0 likes
 29. [quote name=”Lowietje”]Boonen weet niet waar hij over praat…[/quote]
  [quote name=”biko steve”][quote name=”Red Skywalker”]Eens, maar kost dat nu 24 of 240 miljard op jaarbasis?
  Zouden mensen dan helemaal niets meer doen?
  Denk het niet, na een paar weken komen de muren op hen af. En degenen die gewend zijn wc’s schoon te maken (zoals ik ook heb gedaan) zijn best bereid om dat nog steeds te doen om wat leuke extra’s te bekostigen.[/quote]

  De muren op hen af? zal wel meevallen, als je 1200 E te besteden hebt per maand kan je genoeg dingen doen die niets met werk te maken hebben om te voorkomen dat de muren op je afkomen.

  85% van de mensen die werkt zit niet ‘op zijn plek’, dus zo’n 85% wil iets anders doen, een mooier baantje dus, maarja daar zijn er maar weinig van.

  De minder mooie baantjes, die er in overvloed zijn, zal niemand ongedwongen willen aannemen.

  Wc’s schoonmaken is niet eens het ergste wat ik kan bedenken.
  Wat dacht je van asbest (zeer schadelijk) verwijderen?
  Of rioolwerker? of in de bio-industrie?[/quote]

  Hier geef ik je gelijk in.
  En dat er zo weinig mooie baantjes zijn, komt weer door degene achter de schermen!
  Iedereen zou namelijk een mooie baan kunnen hebben, als het systeem anders in elkaar gaat zitten…
  Ik zie 1001 mogelijkheden 😀

  0 likes
 30. Ik vind 1200 euro veel te weinig want op deze manier be je nog steeds niet af van de huursubsidie en kan men niet de zorgverzekering betalen maar beter zou zijn dat ook dat niemand meer hoefde te betalen want ik vind dat ok ieder recht heeft op zorg ook al heeft ie geen rooie rotcent. Ik vind 1600 euro een bedrag die beter is en als men getrouwd is kan dat bedrag voor hen samen bv 1800 euro worden maar dan wel gratis een zorgverzekering voor ieder mens. Want met 1200 euro red je het niet als mens zonder steun van de overheid, want de huur is al gauw 900 euro. Water gas licht de zorgverzekering de belastingen ect 1200 euro is echt te weinig.

  0 likes
 31. [quote name=”biko steve”]“Natuurlijk wordt er dan nog schoongemaakt. Iedereen wil wat doen, met mensen te maken hebben”

  Uhm, naïef en onrealistisch.
  1001 redenen waarom dit nooit zal gebeuren en nooit zou kunnen werken… ja in een ideale wereld, maar daar leven we niet in helaas.[/quote]
  ———————————

  Waarom willen vele niet werken omdat je vaak als een hond beschouwd word de overheid je van alle kanten naait ect ect.
  Als de mens beter behandelt zou worden werk je met liefde en plezier voor ieder die aardig is tegen je en jouw ziet als een waardevol mens. Als een vriendelijk iemand aan jouw vraagt wil je me helpen weiger jij dan ? Ik niet en sta klaar voor deze persoon.

  0 likes
 32. Maak wonen, onderwijs en gezondheidszorg gratis en laat de mensen maar zelf voor de rest zorgen.

  0 likes
 33. [quote name=”kim”][quote name=”hetzalwel”]als iedereen een basis inkomen zal hebben zal dan niet een brood 20 euro of meer gaan kosten? ze halen het toch, of het nu uit lengte of breedte komt. het enige wat zou helpen is de banken uit hun macht positie zetten er zijn genoeg mensen die weten hoe het wel sociaal en humaner kan.maar zolang wij als koeien gemolken worden en blijven slapen gehypnotiseerd door media en weet ik veel wat, blijven we klootjes folk.[/quote]

  En zo is het we moeten die lui maar eens uit hun ivoren torentjes gaan plukken en begane eerlijk personen de boel laten regelen die niét in de eerste plaats aan hun eigen gewin denken of positie, (hogerop komen/hielenlikkerij ect).[/quote]
  ————————————–

  Dan zal het NL volk toch wakker moeten worden en met hun fakkels en hooivork te veld moeten gaan, want brommen achter de pc wat de meeste doen wekt alleen een glimlach op Rutte en zijn smeerlappen op hun gezicht. Die leven op leed van ons alle en wij vinden tot nou toe dat allemaal best.
  ZElfs dit pikken wij alle en vinden het wel ok.
  Lekker Grommen op nujij en dan dadelijk heerlijk weer tv kijken en dan te bed.
  Zo denken vele dat ze toch hun best gedaan te hebben.
  http://www.nujij.nl/politiek/verdriet-en-angst-in-verzorgingstehuizen.23566848.lynkx

  0 likes
 34. [quote name=”SytseFlyge”]Bestaanszekerheid? Wie gaat , als je genoeg krijgt om thuis te zitten, vrijwillig WC’s schrobben?

  Wel ff reeel blijven he.[/quote]
  [quote name=”biko steve”][quote name=”Red Skywalker”]Eens, maar kost dat nu 24 of 240 miljard op jaarbasis?
  Zouden mensen dan helemaal niets meer doen?
  Denk het niet, na een paar weken komen de muren op hen af. En degenen die gewend zijn wc’s schoon te maken (zoals ik ook heb gedaan) zijn best bereid om dat nog steeds te doen om wat leuke extra’s te bekostigen.[/quote]

  De muren op hen af? zal wel meevallen, als je 1200 E te besteden hebt per maand kan je genoeg dingen doen die niets met werk te maken hebben om te voorkomen dat de muren op je afkomen.

  85% van de mensen die werkt zit niet ‘op zijn plek’, dus zo’n 85% wil iets anders doen, een mooier baantje dus, maarja daar zijn er maar weinig van.

  De minder mooie baantjes, die er in overvloed zijn, zal niemand ongedwongen willen aannemen.

  Wc’s schoonmaken is niet eens het ergste wat ik kan bedenken.
  Wat dacht je van asbest (zeer schadelijk) verwijderen?
  Of rioolwerker? of in de bio-industrie?[/quote]
  [quote name=”SytseFlyge”]Bestaanszekerheid? Wie gaat , als je genoeg krijgt om thuis te zitten, vrijwillig WC’s schrobben?

  Wel ff reeel blijven he.[/quote]
  —————————————
  schoonmaken op een ander dat heb ik altijd erg graag gedaan want dit is heel dankbaar werk en als iemand mijn hulp dan nodig heeft ben ik er, waarom niet ?

  0 likes
 35. ik denk dat we het basis inkomen en kans moet geven.
  er is niet genoeg werk voor iedereen.
  en als je naar de ego samenleving kijkt we zijn gestrest.
  ik denk dat mensen weer wat liever voor elkaar moeten worden. het gaat uiteindelijk niet om geld.liefde delen en krijgen. en ook lief zijn voor de aarde

  0 likes
 36. days of our lives

  [quote name=”Jan Strobos”]Als je gaat werken komt dat boven op de €1200, dat is dus extra. Dan kun je meer doen, bv 2 keer per jaar op vakantie. En alle uitkeringsinstanties kunnen worden opgeheven. Ook de pensioenfondsen, is dat probleem ook opgelost.[/quote]

  Een modaal salaris is pak ‘m beet 2800 euro bruto per maand. Hoeveel belasting moeten zij dan betalen om die 1200 voor het basisinkomen te bekostigen, er van uitgaande dat zij zelf ook 1200 euro gaan ontvangen? Voor werkenden een sigaar uit eigen doos. Belastingtarief van zo’n 70%…Fantastisch, ga ik naar m’n werk en zie ik onderweg op de fiets allemaal groepjes cannabis gebruiken en vingerverven.

  Dan heb ik nog 10x liever het communistische systeem.

  0 likes
 37. [quote name=”dymph”][quote name=”kim”][quote name=”hetzalwel”]als iedereen een basis inkomen zal hebben zal dan niet een brood 20 euro of meer gaan kosten? ze halen het toch, of het nu uit lengte of breedte komt. het enige wat zou helpen is de banken uit hun macht positie zetten er zijn genoeg mensen die weten hoe het wel sociaal en humaner kan.maar zolang wij als koeien gemolken worden en blijven slapen gehypnotiseerd door media en weet ik veel wat, blijven we klootjes folk.[/quote]

  En zo is het we moeten die lui maar eens uit hun ivoren torentjes gaan plukken en begane eerlijk personen de boel laten regelen die niét in de eerste plaats aan hun eigen gewin denken of positie, (hogerop komen/hielenlikkerij ect).[/quote]
  ————————————–

  Dan zal het NL volk toch wakker moeten worden en met hun fakkels en hooivork te veld moeten gaan, want brommen achter de pc wat de meeste doen wekt alleen een glimlach op Rutte en zijn smeerlappen op hun gezicht. Die leven op leed van ons alle en wij vinden tot nou toe dat allemaal best.
  ZElfs dit pikken wij alle en vinden het wel ok.
  Lekker Grommen op nujij en dan dadelijk heerlijk weer tv kijken en dan te bed.
  Zo denken vele dat ze toch hun best gedaan te hebben.
  http://www.nujij.nl/politiek/verdriet-en-angst-in-verzorgingstehuizen.23566848.lynkx%5B/quote%5D

  Vergeet de veren en het pek niet 🙂

  0 likes
 38. ik denk dat we de zaak beter meer mechaniseren en automatiseren, zodat mensen sowieso minder moeten werken.

  Een aantal dingen kan gemakkelijk gratis worden op die manier, op relatief korte termijn. Waaronder voedsel, kledij, …

  Basisinkomen is onzin, omdat het gewoon verder doet met een systeem dat niet houdbaar is.

  0 likes
 39. [quote name=”zorrow”]Wat is dit een dom artikel zeg.
  Alsof alle uitkering trekkers die er momenteel zijn niet genoeg zijn.

  Mensen die harder werken, slimmer zijn, zich onderscheiden en hun best doen hebben recht op meer dan anderen.[/quote]

  Als je je in het concept van het basisinkomen verdiept zou hebben, had je kunnen lezen dat mensen inderdaad naast het basisinkomen kunnen werken.

  Stel je eens voor dat je nu werk zou kunnen doen waar echt je hart ligt, inplaats van werken omdat het de rekeningen betaalt. Of toch een zelfstandig ondernemer worden, zonder het risico dat je in de opstartfase nog niet genoeg inkomen zou hebben…

  Geef een initiatief tenminste het respect om kennis te nemen van de inhoud voordat je reageert.

  0 likes
 40. Econoom Aldert Boonen van FNV Bondgenoten is het natuurlijk niet eens met een basisinkomen. Kost hem zijn luizenbaantje. Ik weet zeker als hij in ploegendienst zou werken, een bejaarde met een minimum inkomen zou zijn of een student zonder vooruitzichten dat hij een andere mening zou hebben. Dit is de poppenkast van dit leven waarin we allemaal een rol spelen. Basisinkomen kan en is zeker betaalbaar. Ik ben er een voorstander van. Zeker als er werkverdeling bij zou komen. Dus meer mensen die een baan hebben met minder uren.

  0 likes
 41. 1200 euro per maand is niet echt veel, als je de vaste lasten er af denkt, houd je niet veel meer over, echt het minimum, dus zullen er altijd mensen zijn die er bij wensen te werken, maar dit kan dan verdeeld worden over enkele uren tot vele uren per week, waarbij er dus veel meer banen bijkomen. Plus dat men meer tijd heeft voor anderen, bv als mantelzorger voor ouderen, de ouders, zorg voor kinderen, en omgeving.

  0 likes
 42. Mensen die harder werken, slimmer zijn, zich onderscheiden en hun best doen hebben recht op meer dan anderen…

  Dit bovenstaande slaat zo nergens op! Hoezo slimmer of werken harder, de zoals jij zegt minder slimme mensen zullen minder verdienen, dacht het niet, die zogenaamde slimmem mensen zitten tot 25-28 jaar in de studie en dan werken die mindere mensen al tien jaar, zijn dus ook tien jaar eerder versleten en betalen ook alles al tien jaar lang aan belasting etc….

  Trek gewoon een lijn waarbij die kloof niet zo groot is dan vermindert de afgunst naar elkaar toe.

  Zo meteen kunnen alleen de welvermogende mensen nog aan de studie, dan hebben ze gestudeerd en hebben ze geen baan! De mensen die al die tijd werken moeten alle touwtjes aan elkaar knopen. Het loopt hard achteruit in Nederland, de stress neemt toe en steeds minder mensen hebben nog een positieve vibe….

  0 likes
 43. Om zoiets werkelijkheid te worden laten moeten mensen eerst weer leren verantwoordelijkheid tegenover de gemeenschap en de wereld als geheel te overnemen. Dat word alleen bereikt door echte educatie niet dit soort scholen waar de meeste jongeren nu moeten studeren.
  Als er niet eerst een betere educatie komt zou dit soort experiment (basisinkomen) heel zielig eindigen.

  0 likes
 44. Het concept van een basisinkomen vergt een andere manier van denken. Dhr. Boonen zit vuistdiep in het huidige systeem. Van hem kan je ook niet verwachten dat hij inziet dat het basisinkomen een totaal andere samenleving zal creëren. Het basisinkomen maakt de weg vrij voor en werkelijk sociale en vrije samenleving. Het gaat hier niet om inkomen, het gqaat om kwaliteit van leven. Dhr. Boonen heeft dat nog niet begrepen en met hem vele miljoenen Nederlanders. Het kan allemaal anders. We hoeven het alleen maar te willen en ervoor te kiezen. That’s all.

  0 likes
 45. [quote name=”Jozef de Veuster”]ik denk dat we de zaak beter meer mechaniseren en automatiseren, zodat mensen sowieso minder moeten werken.

  Een aantal dingen kan gemakkelijk gratis worden op die manier, op relatief korte termijn. Waaronder voedsel, kledij, …[/quote]
  Eerst zijn we nog even het leger aan het automatiseren, om te voorkomen dat die dingen gratis worden.

  0 likes
 46. Ha ha ha… nu Nederland al bijna failliet is begint er weer een socialist over basis-inkomen. Waar is zijn intelligentie gebleven? Oh, die is in het collectief opgelost als een suikerklontje in de koffie.

  Wat individuen opbouwen wordt op een gegeven moment(door het) collectief weer afgebroken. De geschiedenis blijft zich maar herhalen. Niet echt om vrolijk van te worden.

  Bovendien was het socialisme de afgelopen eeuw goed voor zo’n 100 miljoen doden, daarmee werd het record van de islam bijna gebroken. Wel, nog niet helemaal, maar het socialisme is nog maar een jonge godsdienst.

  Het is bekend dat moslims, die lui van dat andere collectief, slecht scoren op intelligentie. Ik zou het IQ van de socialist er wel eens naast willen zien. Zal niet veel schelen denk ik.

  We hebben in ieder geval al een hoop ervaring met de waarheidsverkrachting van wetenschappelijk socialisten. Zoals de heer Stapel die recentelijk nog had aangetoond dat biefstuk eters hufters waren.

  Socialisme is bedrog en uiteindelijk een afbraak ideologie.

  0 likes
 47. Vind dit het beste idee OOIT!

  0 likes
 48. Basisinkomen 1
  Wat zou dat geweldig zijn. Mijn hoofd duizelt ervan.
  Geen stigma’s meer vanwege het simpele feit dat je via arbeid niet aan je inkomsten kunt werken. Die mensonterende controle de wereld uit.
  Een totaal nieuwe samenleving waar creativiteit weer een kans krijgt, op een positieve manier. Met een basisinkomen per persoon wordt alle ongelijkheid weggevaagd en zullen we inderdaad allemaal toegang hebben tot natuurlijke bronnen. Er zullen nieuwe gemeenschapjes ontstaan, verenigd in gelijke belangen: coöperaties, samenlevingsvormen. Want niet iedereen heeft dezelfde behoeftes en belangstelling. Het zal meer diversiteit in de samenleving brengen. Minder- en invaliden en ouderen kunnen samen gaan wonen met mensen die voor ze zorgen, woongroepen met eigen kindergroepen. Er zal genoeg werk te doen blijven voor de samenleving waar extra inkomen uit kan worden gehaald en de behoefte om je weer nuttig te voelen zal zeker niet verdwijnen, maar niet meer afhangen van de ongelijkwaardigheid waar we nu in zitten.
  Niet iedereen is uit op 3 of meer vakanties per jaar. Deels vallen die onder status en deels zijn ze een behoefte om arbeid en maatschappij het hoofd te bieden. Het leven zelf kan een vakantie worden, want niets geeft meer voldoening dan een leven waarin je je ziel kwijt kan.
  Er zullen totaal nieuwe normen en waarden ontstaan, waarbij duurzaamheid een grotere rol krijgt. We zullen ons weer druk kunnen maken om dingen om ons heen, om kwaliteit van leven. Een basisinkomen wordt door tegenstanders vergeleken met communisme, maar wij zitten er nu middenin. Totaal geen ruimte of respect voor het individu. Wie maakt zich nu druk om alles wat niet deugt? Heb je een baan dan heb je er geen energie voor. Heb je geen werk? Dito. Want werk zoeken is het credo, zelfs ‘passend werk’, wat niet betekent passend bij de zoekende, maar passend bij waar gaten zijn gevallen. We zullen in alle oprechtheid mogen worden wie we zijn.

  0 likes
 49. Basisinkomen 2
  Typerend dat wc’s schoonmaken hier op deze manier wordt genoemd. Dat komt niet uit de lucht vallen. Dat heeft te maken met de huidige financiële beloningen waar eigenlijk iedereen, terecht, voor zou passen. Maar er zijn mensen die het ermee moeten doen. We gebruiken allemaal wc’s iedere dag een paar keer. Dus wat is er mis mee om ze ook schoon te willen hebben. En dat geldt voor meer beroepen.

  Ook typerend dat iemand het heeft over vingerverven als bezigheid wanneer iedereen een basisinkomen krijgt. Dat zegt veel over zijn vertrouwen in en kijk op mensen.
  Heel veel mensen zijn hun gevoel van eigenwaarde door ons beloningssysteem kwijtgeraakt. Wat vervulling betekent is ons door ons systeem ontnomen. We weten niet eens wat het inhoudt.

  Planken vindt betalen voor arbeid onethisch. Dat ben ik helemaal met hem eens en heb dat ook altijd gevoeld. Als ik ergens moest betalen voor een dienst, begon ik met betalen. Dat ook nog eens achteraf te doen ging mij te ver (eerst maar eens kijken of ik tevreden ben…). Ik had vertrouwen in de overeenkomsten.
  Dat econoom Aldert Boonen van FNV Bondgenoten er niet op zit te wachten is logisch. Vakbonden zouden niet meer nodig zijn. Hij zou wat verder moeten kunnen kijken dan zijn eigen belang.
  Ik vind het een wereldidee! NWD. New WorldDream.

  0 likes
 50. In een land waar het neoliberale gedachtegoed zo goed is aangeslagen en de ingezetenen dermate zijn gehersenspoeld door de commercie dat zij zijn veranderd in afhankelijke conformistische loonslaven en consumptieverslaafden, kun je maar beter niet praten over een basisinkomen voor iedereen. Voor een dergelijk systeem zijn goede mensen nodig en die mensen zijn in Nederland erg schaars, vooral in het vrije bedrijf, waar het wantrouwen en de hebzucht regeert!!

  0 likes
 51. Knap bedacht van deze meneer. In Zwitserland staat een referendum gepland om over ditzelfde voorstel te stemmen…
  Alleen heeft men daar iets betere argumentatie erbij vermeld

  0 likes
 52. De toon en inhoud van de reacties op dit artikel is al meer dan genoeg bewijs voor het feit dat dit mooie plan nooit zal gaan werken.

  0 likes
 53. Ik denk dat de wens voor een basisinkomen voortkomt uit de wens van de mensheid om zo min mogelijk energie aan arbeid te besteden. Vanaf de jagers en verzamelaars naar land en tuinbouw. Handproductie naar lopende band productie. Automatisering van processen etc etc.

  Zelf heb ik er nog niet heel hard over nagedacht waar dit verlangen vandaan komt eigenlijk.. Wel lijkt het erop dat de mens zijn hele bestaan al werkt aan het creëren van zoveel mogelijk “vrije” tijd. Het goede hieraan in mijn ogen is dat dit rust brengt. Rust brengt bezinning (alleen in stilstand kun je eens rustig om je heen kijken om alles goed te observeren). Uiteindelijk zal door bezinning ook steeds meer bewustzijn komen onder de mensen en wordt de wereld steeds een stukje beter.

  Wat ik wil zeggen is dat de mens links of rechtsom ergens een manier zal vinden om de hoeveelheid energie in arbeid steeds verder te beperken. Dit zit van nature in ons. het basisinkomen kan hier een methode voor zijn. (toch even reageren op het “schoonmakersdillema”, in eerste instantie zal niemand meer willen schoonmaken onder de huidige CAO en het stereotype dat de maatschappij heeft van de schoonmaker. Het mooie van het basisinkomen is dat de arbeidsmarkt weer genormaliseerd zal worden. De CAO zal verbeteren en mensen zullen weer blij zijn wanneer ze ‘s ochtends op een schoon kantoor komen of de stinkende kliko weer eens netjes is geleegd. We zullen het “werkvolk” weer op de juiste manier waarderen.)
  Zelf ben ik meer een voorstander van het verminderen van onze consumptie. Een wijs man heeft ooit al eens iets gezegd over behoefte en begeerte.

  0 likes
 54. [quote name=”mevrouw S.”]Econoom Aldert Boonen van FNV Bondgenoten is het natuurlijk niet eens met een basisinkomen. Kost hem zijn luizenbaantje. Ik weet zeker als hij in ploegendienst zou werken, een bejaarde met een minimum inkomen zou zijn of een student zonder vooruitzichten dat hij een andere mening zou hebben. Dit is de poppenkast van dit leven waarin we allemaal een rol spelen. Basisinkomen kan en is zeker betaalbaar. Ik ben er een voorstander van. Zeker als er werkverdeling bij zou komen. Dus meer mensen die een baan hebben met minder uren.[/quote]
  Oh ja, er is een petitie op basisinkomen.nl waar iedereen kan meedoen om dit grootse (Europese) plan te realiseren.

  0 likes
 55. days of our lives

  [quote name=”2Crazy2bTrue”]Ha ha ha… nu Nederland al bijna failliet is begint er weer een socialist over basis-inkomen. Waar is zijn intelligentie gebleven? Oh, die is in het collectief opgelost als een suikerklontje in de koffie.

  Socialisme is bedrog en uiteindelijk een afbraak ideologie.[/quote]

  Met als verschil dat het socialisme/communisme nog als basis heeft dat een maatschappij zonder productie zich niet kan ontwikkelen.

  Dit “systeem” lijkt uit te gaan van een vrijblijvende houding, als je niet wil werken, hoeft dat niet. Ben benieuwd wat het doet met de export en handel als havenarbeiders niet meer gaan werken en vuilnismannen geen vuil van de straat halen. Gebrek aan geldstromen en inflatie is het gevolg en de samenleving zal armer zijn dan daarvoor.

  Communisme is mislukt omdat leiders zichzelf belangrijker vonden dan het collectief. Het socialisme is nooit uitgevoerd in de parktijk, omdat dat onmogelijk is. Elk systeem kent overigens leiders die dat doen. Dit systeem zal Zimbabwaanse toestanden creëren. Het is jammer dat daat overheen wordt gekeken.

  0 likes
 56. Dat basisinkomen voor iedereen gaat er echt wel komen. Het is goed wat Niburu doet, erover blijven publiceren, zodat mensen (ook tegenstanders) alvast aan het idee wennen.
  Dit is tenslotte wat de MSM ook doen, net zo lang over iets berichten tot we het voor feit aannemen (zoals met Mex. griep). Ga zo door, elke week een bericht verspreiden hierover en het wordt uiteindelijk onze werkelijkheid.

  0 likes
 57. zijn ze gek geworden
  ik werk 5 dagen week
  ik sta elke dag op om 7 uur en werk tot half 6
  in de maand verdien ik hier 1300 euro netto mee
  moet niet gekker worden dat mensen die niks doen zometeen 1200 euro krijgen……..

  0 likes
 58. bij rundvee houders en akkerbouwers is dit al jaren zo. ik kan jullie vertellen dat een gemiddelde rundvee houder ongeveer 30.000 euro aan inkomen steun per jaar krijgt. hoeft hij alleen wat computer werk voor tedoen ,en netjes aan de eu regels houden. (dit zijn wel verworven rechten uit het verleden vroege hete dit Mc cherry)
  en hier bij kun je meteen zie dat z’on boer niet niet op zijn luie krent gaat zitten als hij een zak met geld krijgt het is gewoon een zekerheid in moeilijke tijden

  0 likes
 59. “Het basisinkomen is een geboorterecht”

  Helemaal doorgeslagen hier.. een geboorterecht.. je hebt nu een recht op de vruchten van andermans arbeid?

  We zouden ons zelfbezit terug moeten krijgen.

  0 likes
 60. Geld geld geld.
  Alles word elk jaar duurder.
  De man met veel geld die voelt zich automatisch hoog.
  De multimiljonair die voelt zich weer hoger dan de man met veel geld.
  De man met miljarden lacht de miljonair weer uit. En zo gaat het maar door.
  We willen allemaal iemand zijn. En dat is gelijk de mindfuck himself.

  Krishna Murti zei ooit:

  Het werkwoord zijn is de conditie van je geest in tijd.

  I think he’s right:P

  0 likes
 61. “Waarom zou je nog gaan werken? Niet voor het inkomen. Werk moet lonen,” zegt Boonen.

  Tuurlijk, we moeten wel slaven blijven, das logisch.

  Ik wil geen basisinkomen, ik wil helemaal van dit schuldensysteem af. In Spanje en Griekenland ontstaan hele mooie initiatieven, uit nood geboren, om andere systemen op te zetten.
  Systemen waarbij de mensen en hun welzijn centraal staan en niet dat gallige rotgeld.
  Zoek maar eens op Mondragon bijv.

  Wij blijven maar in dit systeem denken omdat we niets anders gewend zijn maar het kan heel anders.

  0 likes
 62. [quote name=”sjoerd”]zijn ze gek geworden
  ik werk 5 dagen week
  ik sta elke dag op om 7 uur en werk tot half 6
  in de maand verdien ik hier 1300 euro netto mee
  moet niet gekker worden dat mensen die niks doen zometeen 1200 euro krijgen……..[/quote]
  Maar nog mooier: jij ook. En heb je een partner? Die ook. Kan je dus minder gaan werken.:)

  0 likes
 63. [quote name=”Ben Rijk”][quote name=”Jozef de Veuster”]ik denk dat we de zaak beter meer mechaniseren en automatiseren, zodat mensen sowieso minder moeten werken.

  Een aantal dingen kan gemakkelijk gratis worden op die manier, op relatief korte termijn. Waaronder voedsel, kledij, …[/quote]
  Eerst zijn we nog even het leger aan het automatiseren, om te voorkomen dat die dingen gratis worden.[/quote]

  wie zijn “we”? Zijn we dat niet allemaal? Wordt het niet eens tijd dat we de touwtjes weer zelf in handen nemen?

  0 likes
 64. Dit is prachtig krijg er fijne gevoelens van. Mensen heb geen angst hierover. Ik heb een goede baan en zal ik in deze opzet met plezier blijven doen. Maar dit is de verandering die er nodig is in de maatschappij. Als dit ooit werkelijkheid mag worden is dit het platform om een heerlijke maatschappij te hebben.

  Weg met de Angst, de wereld geeft genoeg voor iedereen, denk niet in ik maar in wij

  0 likes
 65. Aan Dapale

  Een deel van wat jij noemt, lopende band bijv., is ontstaan uit hebzucht. Wie er achter belandde was goed de klos. Dat was uiteindelijk echt geen vooruitgang voor de werknemers. Geestdodend werk, slechte arbeidsomstandigheden en te weinig salaris.

  0 likes
 66. [quote name=”het goede”]bij rundvee houders en akkerbouwers is dit al jaren zo. ik kan jullie vertellen dat een gemiddelde rundvee houder ongeveer 30.000 euro aan inkomen steun per jaar krijgt. hoeft hij alleen wat computer werk voor tedoen ,en netjes aan de eu regels houden. (dit zijn wel verworven rechten uit het verleden vroege hete dit Mc cherry)
  en hier bij kun je meteen zie dat z’on boer niet niet op zijn luie krent gaat zitten als hij een zak met geld krijgt het is gewoon een zekerheid in moeilijke tijden[/quote]
  Een boer heeft veel hogere kosten dan wij. En goh! Ik wist niet dat een rundveehouderij zo gemakkelijk was. ‘Alleen wat computerwerk en netjes aan EU-regels houden’. Luizenbaan. Ga ik ook doen.

  0 likes
 67. [quote name=”henk”]”Het basisinkomen is een geboorterecht”

  Helemaal doorgeslagen hier.. een geboorterecht.. je hebt nu een recht op de vruchten van andermans arbeid?

  We zouden ons zelfbezit terug moeten krijgen.[/quote]

  Blijkbaar word er vergeten dat als iedereen een basisinkomen krijgt, van mijn part tot een bepaald inkomen welk men al verdient, dat alle mensen die nu werken in de toeslagen fabriek of bij het uwv en al die andere instanties die eigenlijk overbodig zijn/worden, dat er dan een heel groot arbeidspotentioneel vrijkomt welk veel kan doen in o.a. de zorg enz wat weer inhoud dat men nog maar 20 uur hoeft te werken ipov de geldende 36 uur van nu…

  Minder druk op werk, meer tijd om elkaar te verzorgen enz enz, heeft alleen maar voordelen, we moeten toe naar duurzaam, er voor elkaar zijn en eens stoppen met denken aan verdienen moet enz enz…

  0 likes
 68. Geen gek idee ,alleen het basis moet sober zijn ,bestrijd de kleine misdaad wellicht en wie meer wil zoekt werk neem ik aan,het is dan je eigen keuze ….!

  0 likes
 69. Enorm bullshit stuk. Er is al lang een basis uitkering, heet bijstand. Echter is dit door alle “gelukzoekers” kapot gemaakt.

  0 likes
 70. Daadwerkelijk interesse?

  Lees ook eens het nieuwsitem onder 02-06-13 getiteld: “Onvoorwaardelijk basisinkomen voor alle Zwitsers? Eindelijk verlost van concurrentiedwang?” op mijn webplek:
  http://worldwidebeingfreewebsite.com/ouder%20nieuws%2010.htm

  En het artikel: “De nieuwe, breeduit glimlachende bankbaas-meneer van de S.N.S.-bank (En een voorstel tot een basisinkomen gebaseerd op een “menselijke energie”-gebruik-standaard)”:
  http://worldwidebeingfreewebsite.com/kapitaal%20extremisme%2020.htm

  0 likes
 71. [quote name=”het goede”]bij rundvee houders en akkerbouwers is dit al jaren zo. ik kan jullie vertellen dat een gemiddelde rundvee houder ongeveer 30.000 euro aan inkomen steun per jaar krijgt. hoeft hij alleen wat computer werk voor tedoen ,en netjes aan de eu regels houden. (dit zijn wel verworven rechten uit het verleden vroege hete dit Mc cherry)
  en hier bij kun je meteen zie dat z’on boer niet niet op zijn luie krent gaat zitten als hij een zak met geld krijgt het is gewoon een zekerheid in moeilijke tijden[/quote]
  Sorry, ik zie nu dat je het had over subsidie aanvragen.

  0 likes
 72. de naam zegt het al “basisinkomen”.. dat wil zeggen dat als je dus (blijft)werk(t)(en)je dat geld van je werk er “extra” bij hebt.. jij kan dus lekker 2 of 3 x per jaar op vakantie, een (mooi)huis kopen, of voor mij part je geldt doneren naar goede doelen… maw als je werkt dan kun je dus veel meer doen wanneer je niet werkt en de niet werkende kan gewoon eten kopen, hoeft niet naar de voedselbank etc… en kan bovendien ook nog ingezet worden als (verplicht) vrijwilliger… het kan dus ook nog voordelig zijn…

  0 likes
 73. [quote name=”Jan”]Enorm bullshit stuk. Er is al lang een basis uitkering, heet bijstand. Echter is dit door alle “gelukzoekers” kapot gemaakt.[/quote]
  Jan, dit is iets anders dan een basisuitkering. Een basisinkomen is voor iedereen. Voor jou, voor mij, je buurman en buurvrouw. Als je daarnaast werkt, komt dat er bovenop.

  0 likes
 74. Aan Paul
  ‘Blijkbaar word er vergeten dat als iedereen een basisinkomen krijgt, van mijn part tot een bepaald inkomen welk men al verdient, dat alle mensen die nu werken in de toeslagen fabriek of bij het uwv en al die andere instanties die eigenlijk overbodig zijn/worden, dat er dan een heel groot arbeidspotentio neel vrijkomt welk veel kan doen in o.a. de zorg enz wat weer inhoud dat men nog maar 20 uur hoeft te werken ipov de geldende 36 uur van nu…

  Minder druk op werk, meer tijd om elkaar te verzorgen enz enz, heeft alleen maar voordelen, we moeten toe naar duurzaam, er voor elkaar zijn en eens stoppen met denken aan verdienen moet enz enz…’

  Paul, het gaat dan niet meer om wat je verdient. Dat komt er bovenop, of liever: onderaan. Dus veel meer vrijheid om het werk te doen wat je graag wilt doen. Je hebt gelijk.

  0 likes
 75. Moest even lachen over de nadelen.. “Hoe komt de overheid dan aan geld voor de politie en onderwijzers”..

  haha laten zij nou de mensen zijn (politie) die niets durven te doen, als ze wat doen gaan ze meestal te ver en (onderwijzers) liegen de boel bij elkaar, brainwashen de kinderen..

  dus ja ik zie liever de voordelen, dat mensen dan zelf kunnen bepalen of ze wel of niet aan het werk gaan, zodat wij mensen kunnen doen wat we willen doen (niet dingen kapot maken, maar bedoel je echte droom waarmaken)

  0 likes
 76. [quote name=”janna”]de naam zegt het al “basisinkomen”.. dat wil zeggen dat als je dus (blijft)werk(t)(en)je dat geld van je werk er “extra” bij hebt.. jij kan dus lekker 2 of 3 x per jaar op vakantie, een (mooi)huis kopen, of voor mij part je geldt doneren naar goede doelen… maw als je werkt dan kun je dus veel meer doen wanneer je niet werkt en de niet werkende kan gewoon eten kopen, hoeft niet naar de voedselbank etc… en kan bovendien ook nog ingezet worden als (verplicht) vrijwilliger… het kan dus ook nog voordelig zijn…[/quote]
  Je demoniseert alweer meteen met ‘verplicht’ vrijwilliger. Het gaat uit van wantrouwen.
  Als aanvullend gemeenschapswerk wordt betaald zal daar animo voor zijn. Als iemand met een basisuitkering tevreden zal zijn, zal dat goed zijn. Hij/zij zal andere belangen hebben, of gewoon alleen maar tevreden zijn. Geweldig. We moeten leren uitgaan van vertrouwen naar iedereen. Niks mensen inzetten, zoals bij de bijstand. Weer die slavernij.
  Huizen kopen en vakanties zal van een basisinkomen niet zo snel kunnen, maar ook heeft niet iedereen daar behoefte aan.
  Stel je toch voor: een samenleving waar iedereen tevreden is en al het werk wordt gedaan.

  0 likes
 77. Hallo allemaal,

  Het idee van Onvoorwaardeljk Basis Inkomen (OBI) hebben we in Nederland al. Dit noemen we nu de Heffingskorting. Iedere volwassene krijgt netto € 2033 per jaar.

  Voor de rest is OBI mijn inziens onzin.

  Door invoering van OBI krijgen we niet een grotere koek om te verdelen. Het bestaande inkomen wordt alleen anders verdeeld.

  Ongeveer een miljoen mensen die nu alleen de heffingskorting krijgen, krijgen door invoering van de OBI een stuk meer. De rest krijgt hierdoor gemiddeld ca. € 100 netto per maand minder.

  Vind het altijd erg opvallend dat door voorstanders van OBI niet gepleit wordt om de bestaande hoeveelheid werk beter te verdelen.

  Hieruit maak ik op dat voorstanders van een OBI een luxe hangmat willen. In plaats van praten over eerlijk verdelen van de lusten en de lasten.

  We hebben in NL maar werk voor 20 tot 25 uur per volwassene per week. Er zit nu structureel twee miljoen mensen die jonger dan 65 jaar zijn betaald met een uitkering thuis.

  Suc6… met de discussie…
  Groet,
  Hans

  0 likes
 78. Er zijn helemaal geen belastingen voor nodig. Het is dus geen kwestie van overhevelen.

  Er is maar 1 programmeer regel nodig, om iedereen levenstoegang te bieden. Kan dus binnen 1 dag, wereldwijd, en het kost niks. Vervolgens lossen de structuren en belastingen vanzelf op.

  En wat betreft het rijk/arm thema: alle rijken die op eigen kracht rijk zijn geworden, blijven rijk. De rijken die rijk zijn geworden door de werking van ‘het systeem’, raken vanzelf alles kwijt als het leven weer in haar eigen context is: een wereld met mensen in hun vrije levenstoegang, die er AL is.

  Die ene programmeerregel geeft het gewoon weer terug aan iedereen, en zo is het leven weer in haar eigen kracht, in haar eigen context. Kost niks.
  http://eennieuwestructuurinonsbewustzijn.nl/

  0 likes
 79. uiteindelijk, is geld niet meer nodig.

  0 likes
 80. [quote name=”Sunshine”]“Waarom zou je nog gaan werken? Niet voor het inkomen. Werk moet lonen,” zegt Boonen.

  Tuurlijk, we moeten wel slaven blijven, das logisch.

  Ik wil geen basisinkomen, ik wil helemaal van dit schuldensysteem af. In Spanje en Griekenland ontstaan hele mooie initiatieven, uit nood geboren, om andere systemen op te zetten.
  Systemen waarbij de mensen en hun welzijn centraal staan en niet dat gallige rotgeld.
  Zoek maar eens op Mondragon bijv.

  Wij blijven maar in dit systeem denken omdat we niets anders gewend zijn maar het kan heel anders.[/quote]
  of kijk eens bij anastasia dorpen!

  0 likes
 81. wat mooi om dat idee weer terug te vinden;
  toen ik een jong mens (? ca 20 jaar) was,
  spraken we hier ook wel over.
  ben nu 62 en blij dat de mensen er weer over denken/spreken en vind dat heel goed.
  ben een carriereloze (raar woord, pardon)
  onderwijzeres, maar nog wel actief vrijwillig in oa kringloopwinkel, beetje zorg en als taalvrijwilliger voor inburgeraars, nederlands.
  krijg weer hoop als ik lees dat velen dit steunen.ik ben puur vóór!
  allen gegroet en een goed weekend, joke

  0 likes
 82. Heffingskorting word toch berekend over het loon of de uitkering die men krijgt en dat zijn toch verschilende bedragen? en idd alleen de volwassenen dat is m.i toch wat anders dan iedereen een baisinkomen jong en oud. Wat geld betreft er is meer dan zat er wordt alleen flink mee gespeculeerd en verkeerd geinvesteerd(al jarenlang) en nu mag de bevolking de rekening betalen van het gesmijt en wanbeheer.(waar blijft het geld dat de banken al terugbetaald hebben mét rente?(óns geld) of het kwartje van Kok en hoezo tijdelijke BTW(was de belofte ooit in de zestiger zeventiger jaren ,laag btw was 4% en hoog 12% )

  0 likes
 83. days of our lives

  [quote name=”kim”]Heffingskorting word toch berekend over het loon of de uitkering die men krijgt en dat zijn toch verschilende bedragen? en idd alleen de volwassenen dat is m.i toch wat anders dan iedereen een baisinkomen jong en oud. Wat geld betreft er is meer dan zat er wordt alleen flink mee gespeculeerd en verkeerd geinvesteerd(al jarenlang) en nu mag de bevolking de rekening betalen van het gesmijt en wanbeheer.(waar blijft het geld dat de banken al terugbetaald hebben mét rente?(óns geld) of het kwartje van Kok en hoezo tijdelijke BTW(was de belofte ooit in de zestiger zeventiger jaren ,laag btw was 4% en hoog 12% )[/quote]

  Heffingskorting is een vast bedrag, varieert niet. Daarnaast is er nog de arbeidskorting, die is wel afhankelijk van hoeveel je werkt.

  In het verleden zijn er politici van verschillende partijen geweest die voorgesteld hebben om het jaarlijkse totaalbedrag van alle kortingen, aftrekposten (hra), subsidies (kinderbijslag, kinderkortingen, kinderopvang etc.) gelijkelijk te verdelen over alle mensen, en niet meer afhankelijk te laten zijn van iemands persoonlijke situatie. Dat zou rond de 500 euro per persoon (18 of ouder) per maand zijn. Daar ben ik wel voorstander van (i.c.m. vlaktaks). Dan is het probleem van de ‘oneerlijke’ fiscale geldstromen getackeld en moet men nog steeds werken. Ik kan me nog iets voorstellen bij een ontheffing van de werkverplichting voor die eerste 500 euro, en dat iemand met een bijstandsuitkering van 900 euro een sollicitatieplicht heeft voor de resterende 400 euro. Dat heb je met 2-3 dagen in de week verdiend. Genoeg vrije tijd over om mensen te helpen en dingen doen die je leuk vindt.

  (En ja: ik ontvang hra en diverse kortingen, en zou er fors op inleveren. Maar voor mij is essentieel dat de prikkel om te werken niet verdwijnt.)

  0 likes
 84. [quote name=”days of our lives”][quote (ingekort) ..
  In het verleden zijn er politici van verschillende partijen geweest die voorgesteld hebben om het jaarlijkse totaalbedrag van alle kortingen, aftrekposten (hra), subsidies (kinderbijslag, kinderkortingen, kinderopvang etc.) gelijkelijk te verdelen over alle mensen, en niet meer afhankelijk te laten zijn van iemands persoonlijke situatie. Dat zou rond de 500 euro per persoon (18 of ouder) per maand zijn. Daar ben ik wel voorstander van (i.c.m. vlaktaks). Dan is het probleem van de ‘oneerlijke’ fiscale geldstromen getackeld en moet men nog steeds werken. Ik kan me nog iets voorstellen bij een ontheffing van de werkverplichting voor die eerste 500 euro, en dat iemand met een bijstandsuitkering van 900 euro een sollicitatieplicht heeft voor de resterende 400 euro. Dat heb je met 2-3 dagen in de week verdiend. Genoeg vrije tijd over om mensen te helpen en dingen doen die je leuk vindt.

  (En ja: ik ontvang hra en diverse kortingen, en zou er fors op inleveren. Maar voor mij is essentieel dat de prikkel om te werken niet verdwijnt.)[/quote]

  Zolang die vlaktacs niet te hoog zou zijn (b.v 30%?) vind ik het best,ik betaal nu het apezuur. 🙂

  0 likes
 85. Ronald Soeverein Men

  Het idee is goed het doel is n.l. dat iedereen over hetzelfde geld beschikt zodat er geen verschil meer is tussen arm en rijk. Dus er zijn ook geen uitkerings-instanties meer nodig, geen pensioenfondsen en geen politie en defensie en andere overheids-instanties want het heeft geen nut meer om te stelen als iedereen hetzelfde te betseden heeft. Zo ga je weer met plezier werk doen waar je interesse voor hebt i.p.v. carriëre na te jagen om nog luxer te kunnen leven. Er komt weer saamhorigheid onder de mensen en het bespaard enorm veel belastinggeld wat nu vaak verdwijnt in bodemloze putten zoals een JSF project en/of de Fyra etc.etc.

  0 likes
 86. [quote name=”De Brenger”]uiteindelijk, is geld niet meer nodig.[/quote]

  Tja, je kunt eens een maand op de hei gaan wonen…kijken of dat lukt zonder geld.

  0 likes
 87. [quote name=”Jan”][quote name=”De Brenger”]uiteindelijk, is geld niet meer nodig.[/quote]

  Tja, je kunt eens een maand op de hei gaan wonen…kijken of dat lukt zonder geld.[/quote]
  Het is de bron van leven die het leven ondersteunt, voedt, en voorziet in alles wat nodig is om in leven te blijven. Geen geld ter wereld kan ervoor zorgen dat de zon opkomt, ons hart klopt, ons voedsel groeit enz. Hoe ver zijn wij als mensheid van onze bron verwijderd wanneer wij menen dat wij alles wat ons vrijelijk en liefdevol gegeven wordt te gelde moeten maken om te overleven. Wanneer wij ervoor zouden kiezen om onze energie en onze talenten even liefdevol met elkaar te delen als dat wij ze gekregen hebben is geld totaal overbodig.

  0 likes
 88. Uit talloze rekenmodellen blijkt…

  Hier is er eentje:

  12000€/jaar * 2.000.000 mensen = 24.000.000.000€

  24 miljard voor 2 miljoen mensen.
  240 miljard is dan voor 20 miljoen mensen.
  Daar moet je nu toch geen Einstein voor zijn?

  0 likes
 89. Erik van der Veen

  Lieve medemens,,,

  Als geld is gecreëerd door schuld,,, dat wat de banken nu doen. Dan bestaat geld gewoonweg niet. Als geld toch niet bestaat ( geen Waarde heeft) Kun je toch ook van de de min een plus maken… zo is de wereld in een klap rijk, toch ? Als we dat geld nou eens eerlijk verdelen. ieder een basis inkomen. Zijn we toch klaar…. geld is energie nu gaat het om de juiste energie.

  Think love feel love be love

  0 likes
 90. [quote name=”Sandra”][quote name=”Sunshine”]“Waarom zou je nog gaan werken? Niet voor het inkomen. Werk moet lonen,” zegt Boonen.

  Tuurlijk, we moeten wel slaven blijven, das logisch.

  Ik wil geen basisinkomen, ik wil helemaal van dit schuldensysteem af. In Spanje en Griekenland ontstaan hele mooie initiatieven, uit nood geboren, om andere systemen op te zetten.
  Systemen waarbij de mensen en hun welzijn centraal staan en niet dat gallige rotgeld.
  Zoek maar eens op Mondragon bijv.

  Wij blijven maar in dit systeem denken omdat we niets anders gewend zijn maar het kan heel anders.[/quote]
  of kijk eens bij anastasia dorpen![/quote]
  Als je ècht vrij wilt zijn..verdiep je in ”Ik Kleem Mijn Naam” en ”De Soevereine Mens”..wèg met die strop om onze nek!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

covid-19

Documaker Janet Ossebaard gaat viraal met film Covid-19: ‘Hier is mee gehannest. Dit is geen normaal virus’

Het coronavirus is gemaakt in een lab. ...

media

Let op: zo misleiden de media met schokkende beelden uit ziekenhuizen

Volgens de Amerikaanse media heeft de coronacrisis ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.