Propaganda

Beelden Russische demonstraties afkomstig uit Griekenland (video)

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er gebeurt zoveel in de wereld dat het soms gemakkelijk is om in de war te raken. Zijn dat beelden uit Irak of Afghanistan? Armoede in Somalië of Congo?

De Amerikaanse zender Fox News deed verslag van de protesten naar aanleiding van de Russische parlementsverkiezingen, echter bleken de beelden afkomstig uit Griekenland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ja, er zijn sinds zondag veel protesten in Rusland. Honderden betogers zijn gearresteerd. In New York kijken sommige agenten de andere kant op als je iets filmt wat eigenlijk niet mag terwijl andere je zonder aanwijsbare reden arresteren buiten het hoofdkantoor van de Verenigde Naties. De agenten in Moskou zijn hetzelfde, sommige zijn aardiger dan andere.

De protesten waar Fox News verslag van deed spelen zich echter niet af in Rusland. In de bewuste video is een openbare telefoon te zien, maar die zie je in Moskou nauwelijks en als je ze ziet zijn ze grijs-blauw.

Op de achtergrond zie je in de video twee jonge mensen die spijkerbroeken en t-shirts met lange mouwen dragen. Het is december. In Rusland. Niemand haalt het in zijn of haar hoofd om nu in Moskou de straat op te gaan in een t-shirt. Mensen dragen warme kleding, mutsen en handschoenen. In Moskou is het koud in december.

Griekse centrale bank

De videobeelden tonen ook de Griekse centrale bank. Fox News is naar het lijkt niet tevreden met de echte Russische demonstraties. Ze wilden explosies zien, maar die waren er niet. Dus namen ze beeldmateriaal van Athene en voegden ze Russische commentaren toe.

Er staan geen palmbomen in de straten van Moskou en de naam van de minister-president is ‘Poetin’ in plaats van ‘Poettin’. Het meervoud van ‘protester’ is bovendien ‘protesterS’. De misleidende video werd enkele uren na de eerste uitzending verwijderd en belachelijk gemaakt door het publiek.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x