Het Complot

Bekentenis gevonden: ‘We hebben Jezus Christus verzonnen’

Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse bijbelonderzoeker Joseph Atwill zal op 19 oktober aanstaande in Groot-Brittannië een controversiële nieuwe ontdekking bekendmaken.

Volgens Atwill is het Nieuwe Testament geschreven door Romeinse aristocraten die het gehele verhaal over Jezus Christus hebben verzonnen.

Hij is er zeker van dat zijn bewijs onomstotelijk is en dat algemene acceptatie snel zal volgen. “Ik presenteer mijn werk met enige ambivalentie omdat ik christenen niet wil kwetsen, maar dit is belangrijk voor onze cultuur,” legde Atwill uit. “De burgers moeten de waarheid weten over ons verleden zodat we kunnen begrijpen hoe en waarom overheden de geschiedschrijving vervalsen en goden verzinnen. Ze doen het vaak om een sociale orde te scheppen die niet in het belang van het volk is.”

Messias

Atwill stelt dat het christendom niet is begonnen als een religie, maar als een ingrijpend overheidsproject of propagandacampagne om de pacificatie van het Romeinse Rijk te bevorderen.

Joodse groepen in Palestina die in de eerste eeuw spraken over de komst van een messias waren vaak het mikpunt van geweld. Toen de Romeinen de opstand niet op een normale manier konden neerslaan, wendde men zich tot psychologische oorlogsvoering.

De Romeinen verzonnen een eigen messias die joden aanspoorde te luisteren naar de keizer en belasting af te dragen aan Rome.

Hersenspoeling

Is Jezus gebaseerd op een echte persoon uit de geschiedenis? “Het antwoord op die vraag is nee,” aldus Atwill. Hij kan aantonen dat de Romeinse keizers een raadsel hebben achtergelaten in de literatuur, dat opgelost zou moeten worden door toekomstige generaties. De Romeinen hebben Jezus Christus verzonnen en waren er trots op.

Atwill ontdekte een aantal parallellen tussen de geschriften van Flavius Josephus, een Romeins-Joodse geschiedschrijver van priesterlijke en koninklijke afkomst, en het Nieuwe Testament. Wat veel onderzoekers niet weten is dat de volgorde van gebeurtenissen en locaties in de verhalen over Jezus overeenkomen met de volgorde van gebeurtenissen en locaties in de militaire campagne van keizer Titus Flavius, zoals omschreven door Josephus. De biografie van Jezus is daarmee gebaseerd op eerdere verhalen, met name op de biografie van een Romeinse keizer.

Is het einde van het christendom nu in zicht? Waarschijnlijk niet. “We hebben het bewijs waaruit blijkt waar het verhaal over Jezus vandaan kwam,” legde Atwill uit. “Hoewel sommigen baat kunnen hebben bij het christendom, kan het ook erg beschadigend en onderdrukkend zijn. Het is een verraderlijke vorm van hersenspoeling die heeft geleid tot de blinde acceptatie van lijfeigenschap, armoede en oorlog. Tot op de dag van vandaag wordt het [christendom] met name in de Verenigde Staten gebruikt om steun te krijgen voor oorlog in het Midden-Oosten.”

Bron: Prweb.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
194 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
8 jaren geleden

Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft. En dat is op z’n minst merkwaardig voor iemand die over water zou kunnen lopen, koningen ten val bracht, zoon van god is en uit de dood is opgestaan.

Het oudste document over Jezus is zo’n 60 jaar na zijn dood geschreven. Vreemd dat er van zo’n belangrijk persoon pas 60 jaarna zijn dood iemand op het idee komt iets op te schrijven over hem.

Rebecca
Rebecca
8 jaren geleden

Ik ben niet gelovig maar ik vind dit wel erg kort door de bocht. Kom maar eens met harde bewijzen dan. Ik ben het er helemaal mee eens dat er door de kerken misbruik is gemaakt om mensen te onderdrukken maar om nu te zeggen dat Jezus verzonnen is? Nee dat gaat me te ver.Sensatie en meer niet.

Jos
Jos
8 jaren geleden

[quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft.[/quote]

Hoe weet jij dat?

Rene Strobos
Rene Strobos
8 jaren geleden

http://mijnoverdenkingen.blogspot.nl/2013/09/dus-de-leugen-regeert.html

Het zou eens tijd worden dat de “Mensheid” wakker wordt..

En bekijk de rest van MIJN overdenkingen (blog) ook maar eens.

Mijn denken wordt weer bevestigd ..en daar ben je als gelovige niet blij mee …

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

194
0
We lezen graag je reactie!x