Mens en DierCorona

Hoofdredacteur Volkskrant duldt geen kritiek op coronabeleid

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dat de mainstream media een verlengstuk zijn van de overheid was velen al bekend. De hoofdredacteur van de Volkskrant heeft nu op de radio ruiterlijk toegegeven dat hij kritiek op het coronabeleid censureert. Pieter Klok was te gast in het programma Spraakmakers om te spreken over de berichtgeving rond corona.

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, zei in de uitzending dat we gewend zijn om panklare antwoorden te krijgen, maar dat we nu nog niet alles weten, wat leidt tot ‘onzekerheid en complottheorieën’. “Er ontstaat ruimte voor andere verhalen.” Daarom moet de journalistiek ‘bij de feiten blijven en soms op de rem trappen’, zei Ockhuysen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Totale chaos

De Volkskrant volgt dezelfde lijn. “Je bent niet te makkelijk kritisch, want dan ondermijn je het hele beleid en voordat je het weet is het totale chaos in het land,” zei Klok. “Je hebt wel een verantwoordelijkheid.”

Hij zei normaal gesproken gewoon alles te publiceren en zich niet druk te maken over de reactie die de samenleving vertoont. “We moeten gewoon vertellen wat er allemaal gebeurt. En bij corona wil je niet dat het beleid ineens niet wordt opgevolgd.”

Laten we ons op andere dingen richten dan discussiëren

Eind maart zei Klok – ook in Spraakmakers – dat overheid en wetenschap met één mond moeten spreken, en de journalistiek eigenlijk ook. “Ik denk dat het verstandig is om als land één lijn te trekken, om die lijn te steunen.” Hij bedoelde daarmee de overheidslijn.

Presentatrice Ghislaine Plag vroeg: “En als iemand zich dan meldt bij jullie op de redactie van de Volkskrant met allerlei gegevens en zegt: ‘Het is wel belangrijk dat we dit geluid horen, maar het is wel een ander geluid dan het beleid van het kabinet en de strategie van het RIVM’, dan doe je dat niet?”

Waarop de Volkskrant-hoofdredacteur antwoordde: “Ik zie de noodzaak niet. Laten we ons op andere dingen richten dan discussiëren.” Volgens hem moeten wij hier als bevolking geen mening over hebben: “Dat kan het RIVM heel goed bepalen.”

4.7 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ouwe man
ouwe man
3 jaren geleden

nooit meer kopen!

Frank
Frank
3 jaren geleden

Volk en Vaderland 2.0

Danny
Danny
3 jaren geleden

Daarom zitten we nu in deze shit!

Ikke
Ikke
3 jaren geleden

Zodra ze geen belastinggeld meer zouden krijgen, dan piepen ze wel anders. Dan praten ze naar de mond van het volk die hen vrijwillig moet betalen.

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x