Homepagina » Financieel » Ben je het huidige geldsysteem ook zo zat? Dan is dit wellicht de oplossing
Ben je het huidige geldsysteem ook zo zat dan is dit wellicht een oplossing

Ben je het huidige geldsysteem ook zo zat? Dan is dit wellicht de oplossing

Geld wordt wel gezien als de wortel van het kwaad. Recentelijk zei paus Franciscus dat gehechtheid aan geld leidt tot de vernietiging van gezinnen, vrienden en individuen en tot afgoderij.

Hij merkte op dat het niet gaat om geld zelf, maar om de houding, die we hebzucht noemen. Deze hebzucht maakt je ziek omdat je alles ziet in termen van geld, aldus de paus. Hij legde uit dat hebzucht een instrument is van afgoderij.

Daarnaast is het in onze maatschappij ethisch verwerpelijk als je geld krijgt zonder ervoor te werken. Dat zit ingebakken als een soort geloof en om die reden is er ook veel weerstand tegen bijvoorbeeld een basisinkomen.

Automatisering

Uit Duits onderzoek blijkt dat van al het werk dat gedaan wordt slechts 40 procent betaalde arbeid is. En arbeid zal de komende jaren drastisch veranderen door de verregaande automatisering. Het gaat zo geruisloos dat we het bijna niet merken.

Geld heeft vaak een negatieve connotatie vanwege alle corruptie- en fraudeschandalen in de wereld. Er wordt gefraudeerd met ons pensioengeld, goede doelen steken geld geregeld in eigen zak, artsen worden met grote regelmaat omgekocht door de farmaceutische industrie, enzovoorts.

Toch zijn we allemaal afhankelijk van geld. We hebben het nodig om boodschappen te kunnen doen, om kleding te kunnen kopen, om mobiel te blijven en om onze vaste lasten te kunnen betalen.

De monetaire macht is eigenlijk altijd in handen geweest van machthebbers, prinsen, koningen of bankiers, die er hun voordeel mee deden zonder verantwoording hoeven af te leggen. Dat hoort eigenlijk niet meer binnen een democratie.

Tijd van de slavernij

Het huidige geldsysteem waarbij banken geld scheppen is al 300 jaar oud en stamt nog uit de tijd van de slavernij, toen er nog geen democratie was. “Het bankensysteem is door en door rot,” zei theatermaker George van Houts. “We hebben een monster geschapen dat zowel de bankiers als de klanten ziek maakt en daar moeten we vanaf.”

Een centrale bank kan onbeperkte hoeveelheden geld scheppen door een paar getallen in te toetsen op de computer. In 2010 kreeg de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner de vraag waar de 700 miljard dollar voor de redding van de grote banken vandaan kwam. “We tikken gewoon een zeven en 11 nullen in,” zei hij toen.

Een aantal economen heeft geopperd dat juist die geldcreatie de veroorzaker is geweest van de financiële crisis, schreven hoogleraren Klaas van Egmond en Bert de Vries in het NRC. En door die crisis hebben mensen steeds minder te besteden. De banken worden gered met steunpakketten, die alleen worden verstrekt als overheden ingrijpende bezuinigingsmaatregelen doorvoeren. Dat leidt tot hogere belastingen en stijgende prijzen.

Financiële onafhankelijkheid

Het probleem is dus niet zozeer het geld, maar meer het geldsysteem. Maar er is goed nieuws. Je kunt het heft in eigen hand nemen en zelf een oplossing creëren met behulp van het internet. Geld is een neutraal betaalmiddel; het ligt aan de persoon die het heeft hoe het geld gebruikt wordt.

Jacko Meijaard

Jacko Meijaard

Tot die ontdekking kwam ook Jacko Meijaard (24) uit Zeeland. Hij verdient dagelijks honderden euro’s door affiliate marketing op de juiste manier toe te passen. Affiliate marketing is dat je wordt betaald voor het promoten van andere producten.

“Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen,” zegt Jacko. “Het is eigenlijk zo simpel. En als ik het kan, kan iedereen het!”

Affiliate Marketing Revolutie

Ieder jaar krijgen tienduizenden Nederlanders te horen dat ze ontslagen worden. Het grootste deel van de 65-plussers heeft nog maar net genoeg geld om elke maand van rond te komen. We leven nu echter in een prachtige tijd waarin het mogelijk is om vanachter je computer geld te verdienen, zonder dat je er op dat moment iets voor hoeft te doen, aldus Jacko. De truc is om het juiste product aan de juiste mensen te promoten.

“Hoi Jacko, dit is echt een geweldige training! Ik heb direct alle video’s gekeken en vind het geweldig dat je alles zo duidelijk uitlegt. Er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor me open, thanks!” – Piet de Vries uit Stadskanaal.

“Ik ben echt mega-enthousiast over je training. Ik heb al zo enorm veel inzichten gehad en wil je hier even voor bedanken, super!” – Sandra uit Utrecht.

“Hee Jacko! Vandaag ben ik begonnen met de Affiliate Marketing Revolutie en heb direct alle video’s gekeken. Wat leg je alles supergoed uit. Echt een verademing tegenover andere trainingen die ik ooit heb gevolgd. Mijn complimenten hiervoor!” – Michael Meeuwen uit Middelburg.

Vier bonussen gratis

De Affiliate Marketing Revolutie is een videotraining waarin Jacko je alles laat zien. Hij laat je zijn beeldscherm zien en je ziet dus elke muisklik die hij maakt.

Als je de Affiliate Marketing Revolutie nu bestelt krijg je er vier bonussen gratis bij, waaronder een manier waarop je eenvoudig geld kunt verdienen met Facebook.

Je mag de Affiliate Marketing Revolutie 30 volle dagen proberen. Als je niet tevreden bent, krijg je je geld gelijk terug. Het is een beproefde methode waardoor je leven uiteindelijk een stuk aangenamer en gemakkelijker kan worden. Jacko leert je stap voor stap zijn eigen succes te kopiëren, zodat je net als hij ook een goed passief inkomen kunt opbouwen.

De complete Affiliate Marketing Revolutie-videotraining is HIER verkrijgbaar voor slechts €47,-

In onderstaande video vertelt Jacko je dat het absoluut mogelijk is om geld te verdienen op het internet:

[Internet Succes Gids]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

coronawet

Brief aan Kamer over coronawet: ‘Geen uitschakeling van de democratie. Sta het niet toe!’

Een groep verontruste Nederlanders stuurt vandaag een ...

minister

Minister Grapperhaus wil bepaalde inhoud van internet halen: ‘Heel eng’

Het woord ‘Orwelliaans’ wordt te pas en ...

>