Homepagina » Gezondheid » Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!
ben-je-te-dik-of-te-zwaar-dan-zul-je-verrast-zijn-wat-de-echte-oorzaak-is.fw

Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

Om gezond te vermageren is in de eerste plaats gezonde voeding gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging onmisbaar. Maar het probleem van overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas en gezond afslanken zit veel dieper.

dr.lucevenepoel

Dr. Luc Evenepoel

Dat blijkt uit een jarenlang wetenschappelijk onderzoek onder leiding van dr. Luc Evenepoel die langdurig betrokken was bij het opstellen van een wetenschappelijk vermageringsprogramma. De resultaten van al deze onderzoeken zijn nu gebundeld in zijn recent verschenen werk ‘Levenslank’.

Daaruit blijkt dat gezond afvallen grotendeels tussen onze oren zit en dus een mentale kwestie is. Voor de twijfelaars onder ons is het nu duidelijk: afvallen met behulp van een verandering ‘tussen de oren’, werkt écht!

“Je kan het allemaal niet geloven wat er allemaal verkocht wordt als wondermiddel om ‘gezond af te slanken’ zegt dr. Evenepoel. “Vergeet alle vermageringspillen, afslankcrèmes, lotions en ongezonde en nutteloze crash diëten.”

Volgens Evenepoel is gezond afslanken zonder crash diëten voor iedereen mogelijk, zelfs zonder dieet. Naast een gezonde voeding en voldoende beweging ligt het probleem van overgewicht op het mentale vlak. Volgens dr. Evenepoel val je met elk dieet in korte tijd meer of minder af. Maar wanneer je in je oude eetpatroon terugvalt vliegen die verloren kilo’s lichaamsgewicht er zo weer aan. Het grootste probleem is dus niet gezond afslanken, maar slank blijven.

Een andere expert op het gebied van overgewicht, afvallen en het menselijk brein is Michel Lejeune van Trancewerk. Hij heeft evenals dr. Evenepoel veel ervaring met mensen die willen afvallen en bevestigt dat overgewicht en afvallen grotendeels tussen de oren zit.

Onbewust geprogrammeerd voor overgewicht

Volgens Lejeune heeft ieder mens een onbewuste programmering in het brein. Het is deze programmering die ervoor zorgt dat mensen bepaalde keuzes maken bij het eten en drinken, lichaamsbeweging en meer. Ook bepaalt deze programmering de snelheid van onder andere de stofwisseling, wat weer bepaalt hoe snel je lichaamsvet verbrandt en hoeveel vet je vasthoudt. Het heeft dus niet alleen met consumptie te maken.

“Sommige mensen hebben van nature een hoge stofwisselingssnelheid. Deze mensen hebben een slanke balans. Zij kunnen eten en drinken wat zij willen zonder een gram aan te komen. Helaas heeft meer dan de helft van alle mensen een onbewuste programmering voor overgewicht. Dit kan aangeboren zijn en/of zich ontwikkelen naarmate we ouder worden, al vanaf onze jeugd. Daarom zie je veel mensen die vroeger slank waren en als ze ouder worden steeds meer gewichtsproblemen hebben. De hoeveelheid reserve-energie, in de vorm van opgeslagen lichaamsvet, is daardoor groter dan noodzakelijk.”, aldus Lejeune.

Verder zegt hij: “Een dieet volgen is een vorm van tijdelijke symptoombestrijding. Zodra je gaat diëten, ga je regelrecht in tegen wat je onbewuste programmering juist voor je wil bereiken, en dat is extra energie op voorraad houden. Het wil en zal met alle geweld die reserve-energie vasthouden.

En als je dan na een dieet weer normaal gaat eten, vliegen de kilo’s er weer aan! Veel mensen kennen dit als het jojo-effect, zeker als zij daarna weer een ander dieet gaan volgen.”

ik-val-niet-meer-af“Ik val niet meer af!?”

“Het grote probleem van de obesitas-epidemie is dat veel mensen een dieet gaan volgen of andere maatregelen nemen om af te vallen, waarmee zij hun stofwisseling in de overlevingsstand zetten. Hierdoor vallen zij op een gegeven moment helemaal niet meer af en worden ze alleen maar dikker.”

Volgens Lejeune is er een snelle en eenvoudige manier om je onbewuste programmering om te keren, zodat je los kunt breken van deze cyclus. Hiermee kan iedereen zonder dieet, 100% gezond, snel en blijvend van overgewicht afkomen.

Lejeune heeft een mini e-cursus ontwikkeld waarin hij uitlegt wat de echte oorzaken van overgewicht zijn en hoe je dit kunt oplossen. Hij legt in deze gratis e-cursus dingen uit waarvan de afslankindustrie liever niet wil dat je dit weet.

Tot slot zegt hij: “Iedereen die te zwaar of te dik is zou deze informatie moeten hebben, zodat zij weten wat de échte oorzaken zijn van hun overgewicht en er iets aan kunnen doen. Om die reden geven we deze informatie gratis weg.”

Ben je zelf te zwaar of ken je iemand anders die te zwaar is, deel dit artikel dan nu met je vrienden of kennissen op Facebook en klik hier om de gratis e-cursus te downloaden.Vond je deze informatie waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. Ik denk dat de mens er toch eens aan moet gaan denken dat het geheel niets met eten te maken heeft. Het heeft alles te maken met uw en mijn DNA die aangestuurd word door de frequentie waarin wij leven. Dit is ook waarschijnlijk iets waar niemand aan denkt want die frequentie is ook de oorzaak van aandoeningen zoals ADHD en veel meer. Gelooft uw ook nog steeds dat als we een griepgolf hebben dat uw dan op de tocht heeft gestaan of hebben we met ze alle in dezelfde tram gestaan? Als de frequentie veranderd veranderd ook ons DNA en dat veranderd ons geheel als mens al geloven we daar geen reet van, TOCH??

  Ons DNA maakt een vreetzak van ons of ons DNA word gestuurd door ons bewuster zodat we beter kunnen denken en functioneren. Films zoals Lucy naar die 100% hersencapaciteit is echt niets zomaar gemaakt!! Alle films hebben een verhaal die met onze toekomst te maken heeft alleen ons bewustzijn is er nog niet zodat we dat gaan zien. Alles komt op zijn tijd.

  We worden gemuteerd door onze creator om verder te komen in nieuwe tijdperken. Het is dus een mooi staaltje buitenaardse techniek. Ons DNA veranderd en dan worden we immuun voor ziektes en dan worden we allemaal gemanipuleerd om fruit en superfood te gaan eten zodat wij straks denken dat het allemaal daar door komt.

  Ik ben net terug van vakantie en heb lekker rustig kunnen denken hoe dit allemaal komt, en dus is dit mijn denkwijze.

  Gr. Bob

  5 likes
  • We eten teveel en we bewegen teveel! Let maar eens op, bijna iedereen put zich uit want we moeten dit en dat doen, hier heen en daar heen etc. En wat levert het op. Het is meestal weg rennen van jezelf en problemen die men denkt te hebben. Je kan het goed uithouden met je eigen zelf en problemen zijn er om opgelost te worden.

   6 likes
  • LS…

   We zijn inderdaad gemuteerd door onze creator. Maar toch vooral opdat wij slaven blijven en afhankelijk van de boven ons geplaatste satanische elite en hun lakeien. Op het moment dat de bewustwording te snel gaat, groeit de kans opnieuw dat wij als soort worden vernietigd. Denk aan de eeuwig durende oorlogsdreiging, het geknoei met het klimaat etc.

   1 likes
  • hallo, het is zoals Bob verteld ,wil je de wereld veranderen begin bij jezelf , als je erin slaagt krijg je aanhangers en uiteindelijk veranderd alles . in de vedische geschriften staat iedereen zal lui en vatsig worden tot enkel het denken overblijft en je wel aan jezelf moet werken. na voorspoed komt tegenspoed , en daar zitten we nu in . we zijn uiteindelijk te lui geworden om te herinneren hoe de planten en natuur werken . we willen snel resultaat ,alles moet zeer snel groeien omdat we veel willen weggooien . iedereen zit met hetzelfde probleem . waarom leven wij ? waarom komen telkens dezelfde problemen op onze pad ? waarom hebben mijn ouders dezelfde ziekte ? leren daaruit zouden we moeten , maar liever zijn we lui en gaan naar de dokter die ons legale drugs voorschrijft we blijven in de waan, alles waait over voor een tijdje en kan zich weer herhalen . dus lui en vatsig blijft over . succes iedereen !!

   0 likes
 2. in onze voeding zitten steeds minder vit en mineralen in en daardoor zullen vele zich slapper voelen dan het hoort en aan het eten gaan om aan genoeg gezonde stoffen te koimen.
  In sommige fruit en groente zitten nog maar 1 tiende in wat in de jaren 60 erin zat.
  Dus een banaan uit de jaren 60 is niet meer de banaan van toen.
  In de banaan zit magnesium die je nodig hebt bv om fit te zijn.
  Magnesium plus vit b6 soort ervoor dat je benen zich fit voelen (je kan ook zwaren benen hebben door spataders en die zwaren benen bedoel ik niet)
  Dus u heb je duidelijk meer benanan nodig voor het zelfde resutaat.
  Dus het onderbewuste weet dat je meer eten nodig hebt en dan,,,,,,,, meer eten is zwaarder worden.
  Gevoelige kinderen weten ik heb meer eten nodig.

  3 likes
  • Bron? Ik vind het nu niet bepaald aannemelijk dat er nog maar 1/10e …? in zit, ze zijn ook niet gekrompen naar 1/10e van het formaat vd jaren 60. Voor zover ik weet eten we ook nog altijd geen gmo bananen (waarbij het formaat + voedingswaarde wellicht niet hand in hand gaat).

   En die brug die dat de oorzaak van overgewicht maakt, nee, ondertussen is toch wel duidelijk dat geraffineerde suiker daar de hoofdoorzaak van is.

   4 likes
  • (trouwens verstandig om je tekst nog eens na te lezen voor je op plaatsen klikt het staat nu vol met fouten die de leesbaarheid niet ten goede komen)

   4 likes
   • Volgens mij was dat verschil ook.gevonden in groeten en fruit dat biologisch en industrieel wordt verbouwd en dat juist dat het verschil oplevert. Het groente en fruit heeft niet genoeg zonlicht en de grond waarop wordt verbouwd is volledig uitgeput en wordt kunstmatig in stand gehouden met mest enz. Dit zorgt ervoor dat het groente en fruit ook weinig mineralen en vitaminen bevatten. Ik weet echter niet in welke gevallen dit precies plaatsvind en het ligt er dan ook echt aan waar het is ingekocht. Helaas weet ik ook niet meer waar ik het precies had gevonden maar niet zijn om te vinden.

    0 likes
  • Joke, klopt allemaal wat je zegt. Daarom is aanvullen met hoogwaardige suppletie zo belangrijk. Gelukkig gaan bij steeds meer mensen de ogen open. Ben blij dat wij met ons bedrijf al veel mensen hebben kunnen helpen.

   1 likes
 3. Je bent wat je eet en mijn vader zei dat hij nooit een dik persoon gezien heeft tijdens de oorlogswinter?!

  5 likes
  • ik was kind in de oorlog ,,in het laatste jaar gingen we eten halen bij de gaar keuken ,,,stampot ,maar het was gewoon vloei baar ,en onder weg naar huis namen we een slokje ,,wat niet goed was natuurlijk , het was voor 7mensen ,,en mijn moeder at er niets van.en was bijna eronder door gegaan ,
   toen kregen we brood na de oorlog ,,allemaal een half brood ,,waar we met een speld een briefje deden met je naam erop.
   later jaren dacht ik ook dat er weinig zieken waren toen ,
   Maar de dikte van nu komt naar mijn idee niet alleen van eten ,,zelf kreeg ik 15 jaar geleden hoge bloeddruk ,,was nooit een grote eter ,, en kreeg pillen , wou dat ik het nooit genomen had ,in 10 maanden was ik 30 pond zwaarder ,en later 50 pond ,,op google gezocht en wat bleekk die medicijnen werkt op de hormonen ,,met de dokter gesproken ,, die ontkende het natuurlijk ,,,
   het doet me verdriet , en zit er nog ,,was veel aan t lopen ,lekker door de duinen en t strand ..kan nu niet veel meer lopen .
   en dan het gezeur de ouderen moeten lopen ,en moeten 2 stuks fruit eten ,,,een hoop mensen kunnen het niet betalen ,,of verdragen het niet

   dat gedoe wat je wel of niet moet doen ,wordt je naar van ..
   maar gewoon maar door gaan in deze malle wereld .hannie

   5 likes
  • Mijn opa heeft de buurman geslacht tijdens de hongerwinter. En de buren aten zonder het te weten vrolijk mee. Ik heb het recept nog voor zijn sterven verkregen. Niet voor nu, maar altijd handig als de nood aan de man komt. Opa was er trouwens niet trots op.

   2 likes
 4. De cursus kost € 199,90–€ 1.299,70
  Kan ik korting via ninefornews krijgen?

  1 likes
  • De cursus die hier aangeboden wordt is gratis te downloaden als je je hebt aangemeld. Gewoon de link volgen in het artikel en de aanwijzingen volgen. Kost je niks!

   1 likes
   • Waarom wordt er dan niets gestuurd per email?

    Het enige mailtje dat ik kreeg was een bevestigingsmail en heb erop geklikt waar ze dan zeggen dat het binnen enkele ogenblikken in je postvak zal komen, maar er komt helemaal niks!! Nee hij staat ook niet bij ongewenste email.

    1 likes
  • Je hoeft de e-cursus NIET te downloaden.

   Het betreft hier een behoorlijk aantal pagina’s wat NIET werkt en vervolgens wat wel werkt…. Maar daarvoor moet je wel naar de hypnotherapeut…
   Oftewel een verkapte reclamefolder.

   Kan je hier bij 9Fornews ook ruimte ‘kopen’?

   3 likes
 5. Holy sh*t!
  Baanbrekende info… Echt waar?
  Hebben we hier jaren wetenschappelijke studies voor nodig?

  6 likes
  • dit is al meer gebeurt bv in the ’60-’70 waren rastas (bv Peter Tosh) al aan het zingen over al de voordelen van de hennepplant en cannabis, nu zijn een paar professoren tot dezelfde conclusie gekomen. En kunnen een paar grote bedrijven not ‘we the people’ daar een voordeel uit halen.

   0 likes
 6. Één van de grootste dikmakers is tv-kijken omdat je dan eens stressreactie krijgt, terwijl je stilzit. In de oertijd raakten mensen hun stress beter kwijt door weg te rennen bij gevaar maar nu zit je op de bank vastgeplakt en beweeg je nog minder dan wanneer je een boek leest. En door de stress ga je knabbelen, vooral chips en ongezonde dingen. Je opvreten heet dat.

  5 likes
 7. Gewoon ultrafijnstof in de hersenen dus. Ik heb dat al lang geleden geconstateerd. Bekijk mijn video: https://www.youtube.com/watch?v=fRjtO_yqN4k

  1 likes
  • Heb ‘m bekeken en zeker wel de moeite waard maar waar ik me wel aan stoor dat je op gegeven moment alle gezondheidsproblemen aan ultrafijnestof/luchtvervuiling toeschrijft.

   3 likes
 8. Kom nou mensen,eet je te veel rotzooi wordt je dik.
  Voor iedereen wie af wil vallen,heb ik een zeer goedkope tip.
  Ga het keto-dieet doen.
  Het kost even iets moeite,en ja je moet op je voeding letten.
  Maar doe je dit, zullen de klio,s weg smelten.
  Zoek een op internet,er is heel veel over te vinden.
  En het is erg goed koop en lekker.
  Geen dure pillen wonder dokters,niets.
  KETO-DIEET.
  Mvg reinier

  0 likes
  • Dat is gewoon suiker mijden. Daar hoef je echt geen fancy term aan te hangen zoals keto dieet.

   Overigens hoeven ‘dieetpillen’ niet duur te zijn hoor. Zo heeft het Kruidvat Darmstimulans met Kelp voor 2,49€ (17,48€ op jaarbasis), wat ik onlangs ben gaan slikken voor het jodium dat erin zit maar zie nu na een week gewichtsafname (rond 2kg) en dat terwijl ik zelfs best wel een stuk meer gegeten heb dan gebruikelijk.

   4 likes
 9. Er is net een nieuwe docu uit (op het torrent netwerk) That Sugar Film, vergelijkbaar met Super Size Me maar dan met een suiker dieet. Hij gaat van nagenoeg geen suiker intake naar zo’n 40 theelepels per dag en dat enkel en alleen via voedsel waar het ‘verborgen’ in zit. Hij houd verder ook dezelfde hoeveelheid calorieën aan die hij normaal consumeert. In ik geloof 2 maanden tijd komt hij ik meen zo’n 7kg aan (vooral buikvet).

  4 likes
 10. Nou ik heb in mn jeugd nooit een te dik kind/ mens gezien…. toen mijn kinderen naar school gingen,ook niet…. tja, vroeger was niet alles beter,maar alles met mate!!!! En naar de groenteboer/bakker/slager noem maar op…. en altyd buiten spelen…..de regelmaat van kleins af aan gewoon eten,geen potjes ed…..nu moeten de kids van jongs af aan,mee met de auto naar de super er is totaal geen regelmaat meer,ze eten ook van alles om van t gezeur af te zijn op de meest vreemde tyden en bewegen is er ook niet bij..bovendien veel te veel prikkels in het hoofd,en de ouders ook natuurlijk…er is een totaal andere manier van leven en ach over 20 jaar is er weer wat anders….wat niet weg neemt dat ik er ook van overtuigd ben,dat bij te dikke mensen ook een psychologische oorzaak aanwezig is en laten we eerlijk zijn,hormonen kunnen t lichaam ook totaal uit balans brengen,iedere generatie heeft zn voordelen en nadelen….voorlopig alles met mate om een beetje in balans te blijven,uit eindelijk is ieder mens verantwoordelijk voor zn eigen welzijn…

  3 likes
 11. Het is alleen jammer dat als je op de aanmeldings link hebt geklikt er niets gebeurt! je krijgt de e-cursus dus niet in je email! Of zijn ze inmiddels uitverkocht?? beetje vaag allemaal.

  2 likes
 12. Als obesitas een mentale kwestie is, meestal, en het heeft te maken met een onbewuste programmering, dan lijkt hypnotherapie een goede methode om levensslank te kunnen worden.

  1 likes
 13. gewoon goed eten toch?
  En een half uurtje tai chi per dag.

  1 likes
 14. Dat wist ik allang, alles is te programmeren. De natuurlijke evolutie en mutatie werkt door frequenties van het wezen zelf en van “het veld”. Door selectie krijgen die mutaties de kans om als nieuwe soort te ontwikkelen. Dat werkt zo bij ieder wezen en plant, ook bij de mens.

  Bij sport mensen bijvoorbeeld word heel vaak gezegd, het zit in de genen, maar onbewust worden die genen gestuurd door de sportmensen zelf, en zullen die mutaties ook aan hun kinderen worden door geven, al helemaal als moeder en vader zo is. Er is dus helemaal geen doping nodig, want ook de frequentie van doping kun je in je hoofd verwekken, en heeft dan de zelfde werking, zonder dat het je lichaam vernield. Het is dan zoals god het bedoeld heeft.

  0 likes
 15. Ik ben ervan overtuigd dat gewicht tussen de oren zit, dat het emotioneel is. Want de afgelopen jaren heb ik slechte periodes gehad, en de ene keer vloog het gewicht eraf, was ik heel erg aan het vermageren en moest ik zelfs dwingen te eten, misschien was ik wat minder gaan eten, maar had dat niet zoveel in de gaten, als dat ik normaal probeer een paar kilo kwijt te raken. De andere slechte periodes kwam ik juist kilos aan.

  Dit heb ik nooit eerder gehad zulke slechte periodes.

  Hier is mijn theorie. Als je je gekwetst voelt, houdt je gewicht vast als een soort van beschermlaag om je heen, ik kan het dan gewoon niet weg krijgen.
  De andere keer wilde ik van alles af, en gooide het van mij af het verdriet kwam naar buiten, en daardoor raakte ik snel gewicht kwijt.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wat zijn jouw goede voornemens?

Wat zijn jouw goede voornemens?

Met Oud en Nieuw heeft iedereen het ...

Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?

Eieren beschermen juist tegen hartziekten (en veroorzaken ze dus niet). Zijn we weer jarenlang misleid over voeding?

Het is nog niet zo lang geleden ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.