Universum

Bestaat er een ‘spiegeluniversum’ waarin de tijd achteruit gaat?

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw onderzoek blijkt dat er mogelijk nog een tweede universum is waarin de tijd achteruit gaat. Een internationaal team van gerenommeerde wetenschappers onder leiding van dr. Julian Barbour weerlegt in het tijdschrift Physical Review Letters aannames over de zogeheten ‘pijl van de tijd’.

Volgens de ‘pijl van de tijd’ is tijd symmetrisch en moet alles vooruit bewegen. Het team stelt dat er mogelijk een spiegeluniversum is waarin tijd achteruit gaat. Als een dergelijk parallel universum bestaat, zullen intelligente wezens die er leven denken dat wij terug in de tijd gaan. De pijl van de tijd werd in de jaren twintig bedacht door de Britse wetenschapper Arthur Eddington.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dr. Barbour vertelde aan de Britse MailOnline dat het bestaan van het spiegeluniversum niet onmogelijk is omdat alle natuurkundige wetten losstaan van de manier waarop tijd beweegt. “Tijd is een mysterie,” zei hij. “Alle bekende natuurkundige wetten zien er ongeacht de manier waarop tijd beweegt exact hetzelfde uit. In de wereld waarin we leven beweegt alles één kant op.”

Barbour vergelijkt zijn model met een zwerm bijen. Naarmate de tijd verstrijkt verandert het universum van een chaotische ‘zwerm bijen’ in een meer gestructureerde en geordende kosmos.

“Als je een zwerm bijen in het midden plaatst [de Big Bang] die zich opsplitst in twee richtingen, zou je kunnen zeggen dat er twee pijlen van de tijd zijn,” aldus Barbour. “Beide pijlen wijzen in tegenovergestelde richting van de zwerm bijen.” Barbour erkent dat het niet eenvoudig zal zijn om het ‘andere’ universum te vinden.

Het spiegeluniversum zou anders zijn dan het onze en zich geheel onafhankelijk van ons heelal hebben ontwikkeld. Het moet volgens de wetenschappers wel onderhevig zijn aan de natuurkundige wetten en planeten, sterren en sterrenstelsels herbergen.

[Scientific American]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
THiZ iZ MaDNeSS
THiZ iZ MaDNeSS
9 jaren geleden

Lijkt me niks. Ga je een voetbalwedstrijd kijken waarvan je de eindstand al weet…

rob
rob
9 jaren geleden

De tijd achteruit? als ze dan daar ook een klok hebben en deze loopt achteruit dan zullen ze toch de zelfde tijdklok hebben als onze klok met de zelfde cijfers er op , die zullen ze dan zo laten lopen dat de tijd toch vooruit lijkt te gaan. daar hebben ze gewoon het mechanisme zo afgesteld dat het lijkt vooruit te gaan. dus dan lijkt het precies op onze tijdklok, misschien loopt onze tijd wel achteruit ,maar lijkt het vooruit te gaan?
de pijl van tijd zal altijd zo lijken dat het vooruit gaat. of het nu achteruit gaat of vooruit maakt niks uit. eigenlijk kan tijd alleen maar gebruikt worden voor een bepaalt doel, zonder doel of zonder bestemming is geen tijd voor nodig , voor men iets bedenkt of spreekt , spreekt men in woorden die uit een beeld word gevormd, geen beelden geen tijd , en de mens is nu eenmaal een beeldenstormer waarin hij het beeld zo vormt wat past bij zijn menselijke bewustzijn , de mens is de schepper van alles wat een beeld draagt of dat nou goed of niet goed is , beiden heeft een scheppende kracht..

Richard van Bemmelen
Richard van Bemmelen
9 jaren geleden

Volgens het Pyramide model van Denaerde is tijd 3-dimensionaal en gaat deze inderdaad voor ons gezien langs een tijdas vooruit en achteruit in de tijd.
Feynman had al aangetoond dat een positron hetzelfde is als een electron dat teruggaat in de tijd.
Elektrische lading is dus een indicatie van de tijd richting.

Richard

rik
rik
9 jaren geleden

Tijd is een illusie die in de hoofden van ons mensen zit. Tijd bestaat helemaal niet (In ieder geval niet lineair).

Tijd ontspruit dus uit het menselijk brein en zo ook alle afgeleiden hiervan (een gespiegeld universum…)

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x