Gezondheid

Beroemdheden steunen protest tegen voedselgigant Monsanto

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende Amerikaanse televisiepersoonlijkheden hebben zich uitgesproken tegen het chemiebedrijf Monsanto.

In een video over een wereldwijde protestmars tegen Monsanto luiden beroemdheden als Bill Maher, Danny DeVito en Dave Matthews de noodklok over de mogelijke gezondheidsrisico’s van genetisch aangepaste gewassen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Hier in de Verenigde Staten mag je niet weten of je genetisch aangepaste organismen eet,” zegt Matthews in de video, waarin wordt opgeroepen tot een wereldwijd protest tegen Monsanto op 25 mei.

Verworpen

“In 36 landen worden protestmarsen georganiseerd,” zei oprichter van March Against Monsanto Tami Canal. Ze voegde toe dat haar organisatie de video niet zelf heeft gemaakt.

Naar schatting bevat 70 procent van al het voedsel in de Amerikaanse supermarkten genetisch gemodificeerde organismen. Tijdens een studie door wetenschappers van de Universiteit van Caen werd ontdekt dat een genetisch gemodificeerde maïssoort leidt tot kanker. Bij ratten die de maïs twee jaar lang hadden gegeten ontstonden veel kankergezwellen.

De Franse studie werd later verworpen door een onderzoekspanel. De Hogere Biotechnologische Raad in Parijs stelde dat de methoden van de schokkende studie niet deugden.

DDT

Monsanto boekte in het afgelopen kwartaal een winst van 1,48 miljard dollar (1,15 miljard euro), 22 procent meer dan een jaar eerder. Hoewel de chemiereus benadrukt dat genetisch aangepaste gewassen veilig zijn, is het verbouwen van dergelijke gewassen in acht Europese landen – Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Griekenland en Bulgarije – verboden.

Veel activisten zeggen niets te zullen kopen van een bedrijf dat ons DDT, Agent Orange en sacharine (E954) heeft gebracht. “Ik vertrow Monsanto voor geen meter,” vertelde Canal aan de Daily News.

Hoeveel mensen uiteindelijk de straat op gaan valt nog te bezien. Er zijn inmiddels tientallen Facebookpagina’s aangemaakt en ook diverse Hollywoodsterren doen een duit in het zakje door het evenement te promoten.

Bron: Nydailynews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
10 jaren geleden

Citaatje:Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Griekenland en Bulgarije – verboden.

Veel activisten zeggen niets te zullen kopen van een bedrijf dat ons DDT, Agent Orange en sacharine (E954) heeft gebracht. “Ik vertrow Monsanto voor geen meter,”
Ik vertrouw hem zo ontzettend, dat ik gaarne deze persoon een schop onder zijn achterste verkoop, dat ie een enkele reis richting MAAN van mij cadeau krijgt.Hopelijk verhongert ie onderweg!!!

garriet60
garriet60
10 jaren geleden

zijn er hier in nederland ook mensen die hiervoor de straat opgaan?? ik denk het hasst niet ze laten zich het liefst vergiftichen .door de chemie reuzen !!

m&m
m&m
10 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Citaatje:Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Luxemburg, Griekenland en Bulgarije – verboden.

Veel activisten zeggen niets te zullen kopen van een bedrijf dat ons DDT, Agent Orange en sacharine (E954) heeft gebracht. “Ik vertrow Monsanto voor geen meter,”
Ik vertrouw hem zo ontzettend, dat ik gaarne deze persoon een schop onder zijn achterste verkoop, dat ie een enkele reis richting MAAN van mij cadeau krijgt.Hopelijk verhongert ie onderweg!!![/quote]

verklaar je nader hunting wolf.

Randy
Randy
10 jaren geleden

De meeste gengemanipuleerde gewassen levert niet eens milieu-, productie- en gezondheidsvoordelen op. Wat het wel doet is het vrije gebruik van zaden etc. afschaffen en bedrijven als Monsanto een monopolie geven.
Het is echt schandalig dat de ingredientenlijst niet vermeld of er genetisch gemanipuleerde voeding in zit.
Bovendien kan de US regering een ziektegen laten inbouwen in de gewassen om zo een hele volk uit te schakelen of ziek, zwak en misselijk te maken. Want wie controleert nou deze gewassen op hun DNA?

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x