Buitenaards

Bevat onze genetische code een buitenaardse boodschap?

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het antwoord op de vraag of buitenaards leven bestaat is wellicht in ons eigen lichaam te vinden.

Volgens een nieuwe theorie is onze genetische code voorzien van een onuitwisbaar ‘merkteken’ dat miljoenen of miljarden jaren geleden geplaatst kan zijn door een buitenaardse beschaving.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Onderzoekers Vladimir Shcherbak van de Al-Farabi Universiteit in Kazachstan en Maxim Makoekov van het Astrofysisch Instituut Fesenkov, tevens in Kazachstan, stellen dat een intelligent signaal diep in onze genetische code een wiskundige en semantische boodschap moet zijn die niet kan worden verklaard aan de hand van Darwiniaanse evolutie. Ze spreken van ‘de biologische SETI (zoektocht naar buitenaardse intelligentie)’.

Merkteken

In het tijdschrift Icarus (pdf) schrijft het tweetal: “De genetische code lijkt enkele miljarden geleden al buiten het zonnestelsel te zijn uitgevonden.” Deze uitspraak ondersteunt de hypothese van panspermie, die inhoudt dat het leven verspreid in het heelal voorkomt en dat het leven op aarde niet op de aarde zelf is ontstaan.

Shcherbak en Makoekov kunnen niet uitsluiten dat de genetische code bewust is gecreëerd. Ze zeggen aan de hand van wetenschappelijk onderzoek te kunnen vaststellen of een intelligent ‘signaal’ aan de code is toegevoegd.

De genetische code kan gedurende zeer lange tijd onveranderd blijven en is de meest duurzame constructie die er bestaat. De code vormt daardoor een uitzonderlijk betrouwbare opslagplaats voor een intelligente signatuur, een soort ‘merkteken’ zo u wilt. Wanneer het genoom herschreven is, door bijvoorbeeld een buitenaardse beschaving, blijft de nieuwe code met het merkteken in de cellen bestaan, ongeacht hoe vaak de cel zich deelt of hoe ver de cel door het heelal wordt verspreid.

Intelligent ontwerp

Uit de gedetailleerde analyse (pdf) van de wetenschappers blijkt dat het menselijk genoom een grote mate van orde vertoont. Door stukken van de code naast elkaar te leggen worden rekenkundige en ideografische patronen van een symbolische taal zichtbaar.

De ‘biologische SETI’ sluit aan op intelligent ontwerp (ID), de opvatting dat bepaalde karakteristieken van het heelal en organismen het best worden verklaard als het werk van een intelligente ontwerper of in dit geval intelligente ontwerpers. Aanhangers van ID zeggen dat onze biologie zo complex is dat zij door een hogere macht moet zijn ontworpen.

En als onze genetische code het werk blijkt te zijn van een grootse buitenaardse ontwerper, wie heeft de ontwerper dan ontworpen?

Bron: Discovery.com

Gerelateerd:

 

4.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

En als onze genetische code het werk blijkt te zijn van een grootse buitenaardse ontwerper, wie heeft de ontwerper dan ontworpen?Is ook van toepassing op GOD die alles heeft geschapen, maar wie GOD DAN??Onze genetische code is zichtbaar, omdat wij de behoefte hebben de ruimte te onderzoeken en kolonie,s te stichten.En aangezien het stuifmeel voor leven rijkelijk in het heelal aanwezig is, zullen er meer planeten zijn, waar wezens wonen die hetzelfde doen, als waar wij mee bezig zijn,en misschien zijn die zelfs wel zover, dat wij er dom bij zijn.Ons DNA weet dat we niet alleen zijn, daarom blijven we zoeken en speuren tot we het hebben gevonden.

Shem
Shem
11 jaren geleden

Probleem is die miljarden jaren.
De problemen:
– de zon krimpt ong 0,1% per eeuw, dat betekend dat de zon miljarden jaren geleden zo groot zou zijn dat we verbrand of opgeslokt zouden zijn.
-draaisnelheid van de aarde neemt af, betekend dat deze vroeger sneller was , de combinatie miljarden jaren oud geeft een draaisnelheid waarbij iedereen van de aarde af gesmeten zou zijn.
– magnetisch veld van de aarde neemt af, betekend dat het miljarden jaren zo groot zou zijn geweest dat het onleefbaar zou zijn voor leven
– Jupiter koelt af, hoe lang kan een planeet afkoelen, miljarden jaren?

Zelfs als de veranderingen niet lineair zijn , krijg je toch problemen als de aarde miljarden jaren oud zou zijn.

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

als onze genetische code het werk blijkt te zijn van grote buiten deze planeet levende ontwerpers,dan is de ontwerper hier van overal in aanwezig,en hoe verder geevaluweerd des te makkelijker je uit die alles omvattende bron informatie kan halen.maar hoe verder de terug val is des te moeilijker het wordt de nodige informatie te verkrijgen,alles is een ,verdeeldheid word gecreeerd.

mascotte
mascotte
11 jaren geleden

Iemand een antwoord op het feit dat er zo’n 80% rhesus positieve én 20% rhesus negatieve mensen zijn?????? Ik zoek het antwoord al heel lang. Rhesus komt van de rhesus aap… maar waar komen de negatieve dan vandaan???

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x