UFO

Bijval voor wetenschapper die bestaan UFO’s erkent

Help ons door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ruimtevaartdeskundige Coen Vermeeren van de TU Delft werd eerder onder toezicht gesteld omdat hij openlijk het bestaan van UFO’s erkende, maar krijgt nu bijval van een collega van de Radboud Universiteit.

Taede Smedes van de Radboud Universiteit Nijmegen is van mening dat Vermeeren nooit onder toezicht had mogen worden gesteld omdat hij gelooft in UFO’s.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In Nederland wordt vooral over UFO’s gegiecheld. Ten onrechte, vindt Smedes, omdat er te veel curieuze fenomenen zijn die niet zomaar terzijde kunnen worden geschoven.

Serieus genoeg

Docent lucht- en ruimtevaarttechniek Coen Vermeeren moet concluderen dat verreweg de meeste UFO-meldingen kunnen worden verklaard, maar dat de herkomst van een deel serieus genoeg is om in ieder geval te onderzoeken. Hij is ervan overtuigd dat sommige meldingen een buitenaardse oorsprong hebben.

Vermeeren merkt op dat het fenomeen in andere landen wel serieus wordt onderzocht. In landen als Argentinië, Chili, Peru, Rusland, Groot-Brittannië, België en Italië worden UFO’s door overheidsinstanties en wetenschappers al langer serieus genomen. Zo werd in Frankrijk in 1999 het Cometa-rapport aan president Chirac en premier Jospin aangeboden, een rapport over Franse UFO-waarnemingen van een overheidsinstantie die bestond uit wetenschappers, ingenieurs, luchtmachtgeneraals, meteorologen en wapendeskundigen.

Reptielachtige buitenaardsen

Dat veel onzin wordt verspreid over UFO’s en dat sommigen er de vreemdste ideeën op na houden is volgens Vermeeren nog geen reden om het fenomeen dan maar niet te onderzoeken, zo schrijft hij in de Volkskrant.

Smedes vindt het echter niet ‘handig’ van Vermeeren dat hij zich inlaat met de mensen achter de website Niburu, waar men gelooft dat de Aarde hol is en dat de financiële wereld wordt geregeerd door reptielachtige buitenaardsen. Ook is de godsdienstfilosoof van mening dat Vermeeren zich beter niet had kunnen uitspreken over onderwerpen als nulpuntenergie, chemtrails, et cetera.

Ethiek

De vraag is nu wat Vermeeren fout heeft gedaan. Wie herinnert zich nog de inspanningen van astronoom en scepticus Carl Sagan die meerdere malen bij NASA en de Amerikaanse overheid aandrong op onderzoek naar UFO’s?

In 2010 verscheen in de Verenigde Staten een baanbrekend boek van onderzoeksjournaliste Leslie Kean waarin ze legergeneraals, piloten en overheidsfunctionarissen aan het woord laat over UFO’s. De waarnemingen worden door meerdere bronnen gestaafd en zijn door de Amerikaanse Freedom of Information Act (FOIA) boven water gehaald.

Het voorwoord van het boek werd geschreven door oud-stafchef van het Witte Huis John Podesta, die zich al sinds 2002 inzet om Amerikaanse UFO-documenten boven tafel te krijgen.

Vrijheid

Ondanks de hoge giechelfactor die UFO’s hebben in Nederland vindt Smedes dat de wetenschap moet staan voor intellectuele vrijheid, vrijheid van onderzoek en het durven stellen van kritische vragen die wellicht indruisen tegen meningen van de mainstream. Dat durft Vermeeren volgens hem aan.

“Het is erg onwetenschappelijk als Vermeeren de mond wordt gesnoerd vanwege het gejammer van een ideologisch gedreven vereniging (Stichting Skepsis) terwijl het wetenschappelijke probleem van onverklaarbare waarnemingen van fenomenen in het luchtruim onaangeroerd op tafel blijft liggen,” besluit hij.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x