Natuur en Milieu

Bill Gates financiert onderzoek naar chemtrails

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rijke individuen waaronder Microsoft-oprichter Bill Gates financierden een serie rapporten over geo-engineering, zo laat The Guardian zien.

De klimaatwetenschappers die bij overheden en internationale instellingen lobbyen worden gefinancierd door verschillende miljardairs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Deze wetenschappers zijn onder meer voorstander van het sproeien van miljoenen tonnen zwaveldioxide op 48 kilometer hoogte. Ze roepen de Verenigde Naties en politici op broeikasgassen terug te brengen om klimaatverandering tegen te gaan en stellen dat de Amerikaanse regering zou moeten betalen voor een grootschalig onderzoek.

Afvalproduct

Het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) leert ons dat zwaveldioxide een giftig industrieel afvalproduct is dat geassocieerd wordt met serieuze ademhalingsaandoeningen zoals astma.

In 2010 is tijdens de VN-top over de biodiversiteit een moratorium ingesteld op experimenten in de zee en de lucht. De VS hebben het nieuwe Biodiversiteitsverdrag echter niet ondertekend. Men is nu bezorgd dat een kleine maar invloedrijke groep wetenschappers een onevenredige invloed heeft op belangrijke belissingen over het onderzoek naar geo-engineering.

Leger

Naast Bill Gates hebben andere rijke individuen als Sir Richard Branson van Virgin Group, oliemagnaat Murray Edwards en mede-oprichter van Skype Niklas Zennström een serie officiële rapporten over geo-engineering gefinancierd.

Zo kregen professoren David Keith van de Harvard-universiteit en Ken Caldeira (pdf) van Stanford zo’n 3,5 miljoen euro van Gates voor onderzoek naar geo-engineering. Het geld werd onder meer besteed aan workshops van professor Jay Apt van de Carnegie Mellon University. Apt werkte samen met Keith en Aurora Flight Sciences, een Amerikaanse bedrijf dat de technologie van de Amerikaanse legerdrones ontwikkelt. Ze onderzochten onder meer wat het kost om per jaar één miljoen ton zwaveldioxide in de atmosfeer te sproeien.

Belangenverstrengeling

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat Keith, Caldeira en anderen lid waren van diverse commissies, waaronder ook een VN-klimaatbureau. “Er is duidelijk sprake van belangenverstrengeling,” zei Diana Bronson van de geo-engineeringwaakhond ETC. “Het is een zorgelijke ontwikkeling dat dezelfde kleine groep die werkt met gevaarlijke technologieën probeert de internationale wet- en regelgeving te ondermijnen.”

“De eco-kliek wil een grote hoeveelheid belastinggeld gebruiken voor onderzoek naar geo-engineering,” zei Clive Hamilton van de Australian National University. Zij domineert vrijwel ieder onderzoek, is aanwezig bij ieder beraad, adviseert parlementaire en congressionele commissies en haar visie domineert de beslissingen die worden genomen door het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change).” De betrokken wetenschappers ontkennen dit beeld.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x