Gezondheid

Biologische voeding verlaagt het risico op kanker. Ben jij al overgestapt?

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het eten van biologische voeding kan het risico op kanker aanzienlijk verlagen, zo hebben Franse wetenschappers aangetoond.

Vooral de kans op non-hodgkinlymfoom daalde drastisch, bleek uit onderzoek onder 70.000 Franse volwassenen. Ook het risico op borstkanker daalde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Steeds meer mensen worden zich bewust van het kankerrisico van pesticiden die in voedsel terechtkomen.

Zwaarlijvige mensen

De onderzoekers ontdekten dat vooral zwaarlijvige mensen baat hadden bij biologische voeding.

“Onze resultaten wijzen erop dat de consumptie van biologisch voedsel geassocieerd kan worden met een vermindering van het risico op kanker,” zei hoofdonderzoeker Julia Baudry van het onderzoekscentrum voor epidemiologie en statistiek in Sorbonne in Parijs.

Mensen die vaker biologisch voedsel aten bleken minder kans te hebben op borstkanker, non-hodgkinlymfoom en lymfomen in het algemeen, aldus dr. Baudry.

Overweldigend

Ze benadrukte dat het promoten van de consumptie van biologische voeding een veelbelovende preventieve strategie kan zijn tegen kanker.

Bij de biologische teelt van gewassen worden geen pesticiden, kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) gebruikt.

Uit een recente analyse bleek al dat het bewijs voor de link tussen pesticiden en kanker overweldigend is.

Bijna de helft

Eerder dit jaar meldde de Europese voedselwaakhond EFSA dat in bijna de helft (44 procent) van het ‘normale’ voedsel één of meerdere chemicaliën zitten. In slechts 6,5 procent van de biologische voedselproducten werden deze chemicaliën aangetroffen.

Het onderzoek is gepubliceerd in JAMA Internal Medicine.

[Daily Mail]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
5 jaren geleden

Je kunt jezelf ook genezen met onbespoten natuurlijke voeding

Wat is de reden dat wetenschap will bewijzen wat allang bewezen is…

Let medicine be your food and food be your medicine

densie
densie
5 jaren geleden

het toeval wil….en toeval bestaat niet…dat ik een ieder die dit artikel leest, kan aanraden een boekje te lezen van een zekere Alberto Villoldo….

het Amazone Medicijn!

verkrijgbaar als e-book bij de bekende site voor boeken…9.99euro
ook gewoon natuurlijk, heerlijk op de bank zonder TV of wat dan ook, lekker stil…lezen…
just what we need!!!!

namaste

Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Wel beschouwd toont dit onderzoek aan dat we decennia lang aantoonbaar de vekeerde weg in zijn geslagen. Onderzoek wat al lang eerder had moeten gebeuren alvorens allerlei verkeerde beslissingen en investeringen in werking zijn gesteld. Zaken die willens en wetens de volksgezondheid ernstig in gevaar brengen. Onbehoorlijk bestuur naar mijn mening en zeker niet uit onwetendheid doch winstbejag ten koste van ons aller grootste goed : onze gezondheid.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Sinds 2006. Vergeet niet ook je water te filteren met ceramische filters, en naar Fluoride vrije tandpasta over te stappen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x