Mens en Dier

Bizar skelet doet ufologen en wetenschappers versteld staan

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er wordt veel gesproken over ‘Ata’, het bizarre 12 centimeter lange skelet dat onlangs was te zien in een nieuwe documentaire over UFO’s.

Een wetenschapper van de Stanford-universiteit concludeerde dat de resten menselijk zijn, maar daarmee is het mysterie volgens The Sydney Morning Herald nog niet voorbij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Afgelopen jaar werd immunoloog Garry Nolan door een vriend op de hoogte gebracht van het vreemde skelet, waarop hij besloot contact op te nemen met de makers van de documentaire. Die gaven hem toestemming om Ata te onderzoeken.

Chili

Ata had in plaats van de gebruikelijke 12 slechts 10 ribben en een zwaar misvormde schedel. Na veel rondvragen werd Nolan doorverwezen naar kinderradioloog Ralph Lachman van het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. “Hij heeft een boek geschreven over botaandoeningen bij kinderen,” zei Nolan. “Lachman stond versteld. Hij zei: ‘Wauw, zoiets heb ik nog nooit gezien’.”

Nolan nam in eerste instantie aan dat het skelet tientallen tot honderdduizenden jaren oud was. De Atacama, de woestijn waar Ata is gevonden, is één van de droogste plekken op aarde, dus de resten zouden er goed bewaard zijn gebleven.

Hij nam contact op met experts die DNA uit botten van de Homo denisova hebben gehaald, een uitgestorven mensachtige waarvan overblijfselen zijn gevonden in Siberië. Zij constateerden dat Ata modern en veelvoorkomend DNA heeft, wat erop wijst dat het skelet hooguit enkele decennia oud is.

Nolan concludeerde na de DNA-sequentie dat Ata ‘zonder twijfel menselijk is’. Ata bleek tot het haplotype B2 te behoren, wat betekent dat zijn of haar moeder aan de westkust van Zuid-Amerika heeft geleefd, mogelijk in Chili.

Progeria

Na het bestuderen van röntgenfoto’s concludeerde Lachman gebaseerd op de epifyseale platen – groeiplaten aan het uiteinde van bepaalde kinderbotten – van de knieën dat de skeletontwikkeling van Ata overeenkomt met die van een zes- tot achtjarig kind.

Volgens Nolan zijn er in dat geval twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat Ata een ernstige vorm van dwerggroei had of leed aan een zeldzame vorm van de verouderingsziekte progeria. Hij heeft nog geen genen gevonden die worden geassocieerd met dwerggroei of progeria.

Een andere mogelijkheid is teratogeen, een stof of ziekte die bij de foetus afwijkingen kan veroorzaken als de moeder tijdens de zwangerschap met de stof in aanraking komt of de ziekte doormaakt.

Nolan voegde toe dat het aantal ribben en de dichtheid van de epifyseale platen nog wel een raadsel blijven. Wanneer hij zijn analyse heeft afgerond zal hij zijn onderzoek laten beoordelen door vakgenoten.

Ata is in ieder geen hoax. “De röntgenfoto’s laten zien dat het skelet bestaat uit echte botten,” zei Nolan. “Dit kun je niet vervalsen,” benadrukte hij, “tenzij je buitenaards bent.”

Bron: Smh.com.au

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Wat zei ik ook alweer??Je stopt de gegevens in een computer, die menselijk DNA herkent.Wil je dan dit wezentje testen dan kijkt de pc alleen naar wat in het systeem aanwezig is, en de rest verdwijnt in de prullenbak.TIJD OM DE PRULLENBAK GRONDIG TE ONDERZOEKEN!!!!

RjSeeker
RjSeeker
11 jaren geleden

Ik geloof niet dat het iets buitenaards is. Het is gewoon part of a human bean. Waarschijnlijk leed het aan een onbekende-ongekende ziekte.

Herman
Herman
11 jaren geleden

Deze buitenaardsen hebben dan waarschijnlijk dezelfde dna als ons.

vegaatje
vegaatje
11 jaren geleden

nep popje..

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x