Propaganda

Brainwash: Religieus gebied actief in hoofd Apple-fans

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Marketinggoeroe Martin Lindstrom zegt vandaag in de Volkskrant dat het behoorlijk eng wordt hoe consumenten worden gebrainwashed door grote corporaties.

Hij gelooft bijvoorbeeld dat de Apple-gekte alle kenmerken van een religie heeft. Dat de corporatocratie de nieuwe religie is blijkt uit hersenscans.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Lindstrom is namelijk het gebied in de hersenen actief waarmee religie wordt beleefd op het moment dat Apple-liefhebbers kijken naar plaatjes van iPhones, iPads of iPods. De Deense marketingdeskundige is dan ook van mening dat de populariteit van Apple alle kenmerken heeft van een religie.

Dat blijkt ook uit het feit dat de hele wereld om de dood van Apple-medeoprichter Steve Jobs treurde alsof het een spiritueel leider was. De producten van het Amerikaanse elektronicabedrijf worden gezien als heilige voorwerpen, ze geven de consument een gevoel van grootsheid en exclusiviteit. Ze zijn zelfs voorzien van een religieus symbool: de appel.

Marketingstrateeg Lindstrom heeft zich verdiept in de grote merken der aarde en weet waarom de consumenten er massaal voor vallen. Het is namelijk zijn werk om merken te helpen hun positie op de markt te verstevigen. Zo riep onder meer de regering van Colombia zijn hulp in om het imago van het land te verbeteren.

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd: Tijdens de sinterklaasinkopen op weg naar de economische implosie

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x