Natuur en Milieu

Britse man verbijsterd na douche van blauwe bollen

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een man uit het Britse Dorset staat voor een raadsel nadat kleine blauwe bolletjes uit de lucht vielen en in zijn tuin belandden.

Steve Hornsby uit Bournemouth zei dat de ballen tijdens een hagelstorm naar beneden kwamen en dat ze ongeveer drie centimeter in doorsnede zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In zijn tuin vond hij een tiental ballen. “Het was moeilijk om ze op te pakken, ik moest ze met een lepel in een jampot stoppen,” zei hij. Het lokale weerstation zei dat de gel-achtige substantie ‘niet meteorologisch’ was. Hornsby, oud-vliegtuigingenieur, zei dat de lucht een zeer donkergele kleur kreeg.

“Terwijl ik buiten naar de garage liep begon het uit het niets enkele seconden stevig te hagelen waarna ik me afvroeg wat er in het gras lag,” legde hij uit.

Geen geur

In de tuin vond hij een aantal blauwe bolletjes. “Het omhulsel van de ballen is hard, het binnenste is zachter, ze hebben geen geur, zijn niet kleverig en smelten niet,” aldus Hornsby. Hij bewaarde de ballen in zijn koelkast terwijl hij probeerde te achterhalen wat hij in zijn tuin had gevonden.

Josie Pegg van de Universiteit van Bournemouth speculeerde dat het mogelijk gaat om eitjes van een ongewervelde diersoort.

{qtube vid:=gsSrqi0MMug}

 

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x