Gezondheid

Britse ministers roepen op transgeen voedsel te eten, maar raken het zelf niet aan

Help anderen door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Genetisch gemodificeerd voedsel is in de restaurants van het Palace of Westminster, de zetel van het Britse parlement, verboden. Tegelijkertijd beweert de regering dat het ‘waarschijnlijk veiliger’ is dan ander voedsel.

Britse ministers roepen gezinnen op niet langer te twijfelen aan de veiligheid van transgene gewassen, hoewel ze er zelf niet van zullen eten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Deze week werd in Groot-Brittannië een enorme propagandacampagne gelanceerd voor genetisch aangepaste gewassen. Owen Paterson, de Britse minister van Milieu, Voedsel en Landbouwzaken, beweerde dat in het Verre Oosten de afgelopen 15 jaar zeven miljoen kinderlevens zouden zijn gered als mensen toegang hadden gehad tot een nieuwe transgene rijstsoort. Deze bewering bleek later op onwaarheden te berusten.

Frankenstein Foods

De cateringdienst van het Britse Lagerhuis bevestigde dat het verbod op genetisch gemodificeerde ingrediënten, dat dateert van 1998, van kracht blijft. Dit komt volgens de dienst grotendeels door de ‘keuze van de consument’.

Paterson zei eerder deze week dat genetisch gemodificeerde organismen misschien nog wel veiliger zijn dan normaal voedsel. Toch zullen zijn collega’s deze zogeheten Frankenstein Foods niet in hun eigen restaurant eten.

Bedonderd

The FactCheck Blog concludeerde dat Paterson de boel heeft bedonderd. De minister verwees naar gouden rijst, een rijstras dat in 1997 met behulp van genetische manipulatie is gemaakt met geld van de Rockefeller Foundation. De nieuwe versie werd in 2005 ontwikkeld door chemiereus Syngenta.

Het doel van het onderzoek was kinderen te helpen die leiden aan vitamine A-tekort omdat de rijst bètacaroteen bevat. Greenpeace ziet gouden rijst als het paard van Troje voor gentechnologie. Een aantal wetenschappers uitten bezwaren tegen een experiment in China met gouden rijst op jonge kinderen zonder dat dit eerst was getest op dieren.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
10 jaren geleden

don’t get high on your own supply

IIS
IIS
10 jaren geleden

Het aanbod van deze gewassen is niet meer te stuiten zolang Monsanto en andere multinationals dergelijk ziekmakend voedsel blijven aanbieden of zelfs boeren kunnen dwingen het te verbouwen.

Maar als de elite denkt zelf een keus te kunnen maken of dit voedsel bij ze op het bord komt hebben ze het helaas helemaal mis. Ook zij zullen vroeg of laat met dit ‘gif’ in aanraking komen. Net zo goed zullen ze vroeg of laat dezelfde gevolgen ondervinden als het plebs.

Ziektes en de dood maken echt geen onderscheid tussen goed en kwaad of rijk en arm. Misschien voor even, maar niet voor altijd.

Eet smakelijk jongens!…

lambertus
lambertus
10 jaren geleden

Hoe groter de leugen en hoe vaker herhaald; de massa accepteert het vanzelf als waarheid. Vreselijk naïef.
Onbegrijpelijk dat deze praktijken naast fraude, manipulatie, bedrog, misleiding, agressie, macht en een onverzadigbare hebzucht de boventoon voeren in het dagelijks leven. Tijd voor een ommezwaai van groot formaat!

J. Selten
J. Selten
10 jaren geleden

Een aantal wetenschappers uitten bezwaren tegen een experiment in China met gouden rijst op jonge kinderen zonder dat dit eerst was getest op dieren. –> zijn we deze fase eigenlijk niet ook al voorbij? Ik dacht dat de mensen proeven met dieren wilden stoppen?

Ach, ze verzinnen wel iets om het ons door de strot te drukken, al verzinnen ze wel een ziekte dat de natuurlijke bronnen vergiftigt en ons daarmee dwingen hun gif tot ons te nemen.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x