UFO

‘Britse UFO-files vrijgegeven om aandacht af te leiden’

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week maakte RAF-commandant Carl Mantell bekend dat de ufodesk van het Britse ministerie van Defensie in 2009 werd gesloten omdat nog nooit gebleken is dat UFO’s een bedreiging waren voor Amerikaanse doelen.

Volgens Nick Pope, die tussen 1991 en 1994 was belast met het onderzoek naar UFO’s, worden dergelijke uitspraken gedaan om de aandacht af te leiden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dit wordt puur en alleen gedaan om het parlement, de media en de burgers zoet te houden,” zei Pope. Het ministerie maakte vorige week 4400 pagina’s openbaar met daarin meldingen van vermeende UFO’s die in de loop der jaren bij de afdeling waren binnengekomen.

Geen formele mening

Woordvoerder van het ministerie van Defensie en zelfbenoemd UFO-expert David Clarke zei dat het ministerie geen bewijs heeft gevonden dat UFO’s een bedreiging vormen voor Groot-Brittannië.

Het aantal mensen dat zich bezighield met de onderzoeken en de kosten die dat met zich meebracht stonden niet in verhouding tot het resultaat voor het Amerikaanse leger, voegde Mantell toe. Het ministerie zei verder dat het leger geen formele mening heeft over het al dan niet bestaan van buitenaards leven.

De vrijgegeven documenten zouden moeten laten zien dat het ministerie niets verborgen houdt. Het gehele Britse UFO-archief zou inmiddels ontsloten moeten zijn. Pope zegt echter dat er op grond van de Freedom of Information Act vele uitzonderingen zijn met betrekking tot gebieden als defensie, veiligheid en inlichtingen en dat de stukken vóór de openbaring al niet langer waren geclassificeerd als geheim.

Bentwaters

Volgens Pope wordt Clarke ingezet om de standpunten van het ministerie na te papegaaien. De uitspraken van Pope zijn gepubliceerd door Robert Hastings, die onder andere onderzoek deed naar een UFO-waarneming door Amerikaanse soldaten in 1980 in de buurt van luchtmachtbasis Bentwaters in het Engelse Suffolk.

Eén soldaat zag een ‘vreemd rood licht’ dat plots verdween en daarna opnieuw verscheen. Hij sprak ook van ‘een vorm van energie’. De militairen zagen het lichtspektakel kort nadat ze schade aan boomtoppen en verpletterde naalden van bomen onderzochten. Ook de plaatselijke bevolking was getuige van de vreemde lichten.

De UFO vloog later over de basis en vuurde een soort laserstraal af op de plaats waar kernbommen lagen opgeslagen. Een verklaring voor het incident kwam er nooit.

Bron: Reuters.com via Ufohastings.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Highjump
Highjump
10 jaren geleden

Nick Pope heeft wel méér dingen voorspeld, o.a. dat tijdens de Olympische Spelen ufo’s massaal in het openbaar zouden landen. Hij beweerde zelfs dat hij met een aliën gesproken had over de O.S. Nick, sinds jouw voorspellingen niet zijn uitgekomen, geloof ik NIETS meer van je. Ga nuttig werk verrichten, man!

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

Gelukig door weet op deze site weten we inmiddels beter,america waant zich zelf groot,de wereld draait niet om hun ,en als ze konden was er maar een land op deze wereld HUN .

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

[quote name=”Highjump”]Nick Pope heeft wel méér dingen voorspeld, o.a. dat tijdens de Olympische Spelen ufo’s massaal in het openbaar zouden landen. Hij beweerde zelfs dat hij met een aliën gesproken had over de O.S. Nick, sinds jouw voorspellingen niet zijn uitgekomen, geloof ik NIETS meer van je. Ga nuttig werk verrichten, man![/quote]
Dat jij het niet geloofd is prima.hierdoor is dus wel een aanslag door drones en project blue beam voorkomen.En dat was de rede dat zij niet konden landen .1 slachtoffer is voor hun al te veel.Redden van 10,000 den gaat voor.Er gebeurd zo veel wat voor de meeste nog niet zichtbaar is.Maar komen doet het.

amar
amar
10 jaren geleden

is het de bedoeling om doorheen het artikel amerika en Engeland door elkaar te halen?

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x