Gezondheid

Broccoli, framboos, mirre en andere wondermedicijnen

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Griekse arts Hippocrates van Kos gebruikte dadels, kippenbouillon en sla om maagaandoeningen te behandelen, zo blijkt uit onderzoek van Alain Touwaide van het Smithsonian Institution.

In het oude Griekenland werden ook spinnenwebben gebruikt als geneesmiddel. Broccoli werd voornamelijk gebruikt om gynaecologische aandoeningen te behandelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vanaf de derde eeuw na Christus werd de groente gebruikt tegen aandoeningen aan het maag-darmstelsel, tetanus en oedeem. In de eerste eeuw na Christus werden ook huidinfecties behandeld met broccoli.

De oude republikeinse Romein Cato wilde dat alle Romeinen broccoli in hun boomgaard zouden verbouwen om te gebruiken als een panacee. De Griekse arts Galen schreef broccoli voor om darmkanker te genezen.

Framboos

In de klassieke oudheid gebruikte men ook walnoten en wit en zwart malrovekruid als medicijn. Ze werken ontsmettend en ontstekingsremmend, zo blijkt uit de oude geschriften. Ze zijn bovendien erg effectief tegen de bacterie Staphylococcus aureus, zelfs tegen multiresistente strengen.

De framboos (Rubus idaeus) helpt tegen ontsteking. Hedendaagse experimenten tonen aan dat de framboos bovendien de strijd aangaat met dermatitis.

Malaria

In de Griekse literatuur worden 70 substanties genoemd die malaria helpen genezen. Artemisine werd bijvoorbeeld verkregen uit de artemisia. Recentelijk ontdekten ook Chinese farmacologen de plant aan de hand van oude geschriften.

Zo’n 45 medicinale planten werden in een boomgaard dicht bij patiënten gekweekt. Uit geschriften van Hippocrates blijkt dat het veelal ging om alledaagse planten zoals nieskruid, knoflook, bingelkruid, selderij, prei, vlas, anijs, biet en kool. Dit betekent dat de termen voedsel en medicijn hand in hand gaan. Daarnaast werd mirre gebruikt als antisepticum en antibioticum.

Griekse medicijnen werden via de Arabische wereld en India naar China verspreid en andersom vonden medicinale planten vanuit China hun weg naar het Middellandse Zeegebied.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

2 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x