Buitenaards

‘Buitenaards signaal blijft een mysterie’

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het controversiële signaal dat in 1977 werd ontvangen vanuit de ruimte blijft tot op de dag van vandaag een raadsel en kan niet op een natuurlijke wijze worden verklaard, aldus een expert. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse nieuwssite News24.

Wetenschappers van de Big Ear-radiotelescoop ontdekten in 1977 een opname van een signaal dat uit de ruimte was ontvangen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het wordt het Wow!-signaal genoemd omdat het in eerste instantie niet gehoord of opgevangen werd,” zei professor Paul Davies. “Pas in de dagen daarna werd het signaal zichtbaar toen computerdata werden uitgeprint.”

Davies is voorzitter van het post-detection-team van SETI van de Internationale Academie voor Ruimtevaart en professor aan de Arizona State University.

Het signaal droeg tekens van potentiële niet-aardse oorsprong, duurde 72 seconden en was daarvoor nooit gedetecteerd. “Het is nooit naar tevredenheid verklaard als een natuurlijk fenomeen,” zei hij.

Middelen

Davies legde uit dat onderzoek naar buitenaardse intelligenties in de zestiger jaren door mainstream wetenschappers werd afgedaan als onzin. “In de jaren ’60 kon je net zo goed zeggen dat je ook zocht naar elfen,” benadrukte hij. “Iedereen was er in die tijd van overtuigd dat leven een afwijking was en buiten de Aarde niet kon voorkomen.”

Het signaal was afkomstig uit het sterrenbeeld Boogschutter en is nooit herhaald, maar Davies zei dat astronomen niet beschikten over de middelen om zich continu op één gebied aan de hemel te richten.

Davies stippelt voor SETI het beleid uit in het geval contact wordt gemaakt met een hoog ontwikkelde beschaving. Tevens is hij aanhanger van de hypothese van panspermie, dat leven verspreid in het heelal voorkomt en dat leven op Aarde niet op de Aarde zelf is ontstaan.

Bron: News24.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x