Natuur en Milieu

Buitengewone zonnepilaar boven Canada

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een indrukwekkende rode pilaar van licht kon tot in de wijde omtrek worden gezien en automobilisten stonden versteld van dit ongewone spektakel.

Toen Rick Stankiewicz op de snelweg reed bij het Canadese Hearst om te gaan vissen zag hij de zogenoemde zonnepilaar en legde het fenomeen vast op foto.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De 55-jarige Stankiewicz is sinds zijn jeugd al amateurfotograaf en dacht vanwege de diepe kleuren en de wolken in eerste instantie aan een verschijnsel uit een Star Wars-film.

“Ik heb wel eens vaker zonnepilaren gezien,” zei de fotograaf. “Maar dit was de meest opvallende en meest kleurrijke die ik ooit heb gezien.” Een zonnepilaar ontstaat wanneer zwevende ijskristallen in de atmosfeer licht reflecteren. Het fenomeen is daardoor alleen zichtbaar tijdens extreem koud weer en zonsopgang en -ondergang. Het licht valt vanuit de wolken en vomt pilaren van licht.

Stankiewicz merkt op dat de meeste zonnepilaren geel, oranje of roze van kleur zijn. De foto is gemaakt op 10 juni van dit jaar.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x