Gezondheid

Kankercellen sterven af door deze revolutionaire behandeling met geluidsgolven

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Britse artsen hebben een revolutionaire medische ontdekking gedaan. Met behulp van geluidsgolven kunnen ze kankerweefsel doden zonder de patiënt te opereren.

Hoofdonderzoeker Gail Ter Haar van het Institute of Cancer Research (ICR) zei dat de technologie enorm veel potentie heeft. In de toekomst hopen de onderzoekers ultrageluid te gebruiken tegen prostaat- en borstkanker en andere kwaadaardige tumoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De 52-jarige Moira Baker (niet haar echte naam) werd in 2013 gediagnosticeerd met borstkanker. Chemo- en radiotherapie leken niet te helpen. Ondertussen had ze wel last van ondraaglijke pijn. De artsen lieten haar deel uitmaken van een klinisch onderzoek naar ultrageluid.

Baker zei dat de procedure haar leven heeft veranderd en haar in staat stelde om weer alledaagse taken uit te voeren. Ultrageluid wordt al gebruikt bij bijvoorbeeld het maken van een echo. Op hogere frequenties kan ultrageluid cellen en weefsel vernietigen.

Ter Haar legde uit dat ze de cellen verhitten tot 55 graden Celsius. Tijdens deze beeldgestuurde behandelmethode wordt weefsel verhit met geconcentreerd ultrageluid. De techniek wordt ook gebruikt om tumoren tot op de millimeter nauwkeurig weg te branden. Tot dusver zijn al acht patiënten met uitzaaiingen verlost van hun pijn.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x