Buitenland

Cannabis zo goed als gelegaliseerd in Uruguay

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na ruim 14 uur debatteren heeft het land Uruguay cannabis gisteravond zo goed als gelegaliseerd.

Als ook de Senaat het wetsvoorstel goedkeurt, wordt het Zuid-Amerikaanse land het eerste land ter wereld waar de productie, verkoop en consumptie van cannabis legaal is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In de wet staat onder andere dat de overheid van Uruguay de controle en regulering van de import, export, kweek, oogst, productie, verwerving, opslag, commercialisering en distributie van cannabis en derivaten op zich neemt. De Uruguayaanse overheid wil daarmee de risico’s minimaliseren en de schade van cannabisgebruik verminderen.

Na een debat in het parlement dat ruim 14 uur duurde heeft de Kamer van Volksvertegenwoordigers in Uruguay de legalisering van cannabis goedgekeurd. Aangezien de regeringspartij in de Senaat ook een meerderheid heeft wordt algemeen aangenomen dat het voorstel daar ook wordt goedgekeurd.

Na invoering van de wet zal een speciale instelling belast worden met de productie en distributie van cannabis. Gebruikers kunnen dan tot 40 gram per maand kopen bij apotheken.

Afgelopen jaar stemden de Amerikaanse staten Colorado en Washington in met de legalisering van cannabis. In een aantal andere staten, waaronder Californië, wordt cannabisgebruik alleen voor medicinale doeleinden toegestaan.

Na jarenlange drugsoverlast heeft Portugal alle drugs gedecriminaliseerd. In Tsjechië schrapte de regering in 2010 het bezit van 15 gram cannabis en vijf gram hasj uit het strafwetboek. In Zwitserland gaf de overheid harddrugs volledig vrij.

In al deze landen bleek deze koerswijziging voor succes te zorgen. De drugsoverlast nam af en het gebruik bleef binnen de perken.

Bron: Deredactie.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ahura Mazda
Ahura Mazda
10 jaren geleden

eindelijk wat politici met hersenen.
die hebben vast een jointje gehad voor het debat;)

HR
HR
10 jaren geleden

Wat me opvalt is dat cannabis vaak min of meer als iets positiefs wordt neergezet op Niburu. Dit terwijl Niburu volgens mij de onafhankelijkheid van mensen hoog in het vaandel heeft staan. Cannabis doet het tegenovergestelde, het geeft je misschien een iets ruimer denkkader, maar knoopt je met een beetje pech aan een veslaving vast. Ik heb niets tegen het gebruik ervan, maar laten we het niet gaan beschouwen als iets waarmee je los komt van een dogma. Gebruik het vooral om even te ontspannen maar besef ook dat die meuk je hersenen goed kunnen vernaggelen bij teveel gebruik. Vermoedelijk meer dan dat Wifi en vaccins doen.

Hoaxintelligence
Hoaxintelligence
10 jaren geleden

Legaal of ilegaal…de wiet rokers roken hun wiet toch wel 😛

Eden
Eden
10 jaren geleden

Ook al rook ik niet of consumeer ik cannabis in welke vorm dan ook, lijkt me dit een enorme vooruitgang. Niet zozeer voor de huidige en toekomstige gebruikers, maar vooral voor de onderdrukking die wereldwijd plaatsvindt met het criminaliseren hiervan.

Het neemt niet alleen macht uit de handen van overheden, maar ook globale bedrijven in kleding en olie (hennep is fantasisch voor textiel, veel beter dan plastic, katoen of zijde).

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x