Modern graan is een ‘perfect, chronisch gif’, zo stelt cardioloog William Davis, die een boek schreef over ’s werelds meest populaire graan.
Volgens hem is het graan dat we vandaag de dag eten anders dan het graan dat je grootmoeder gebruikte. Het huidige graan is het resultaat van genetisch onderzoek in de zestiger en zeventiger jaren, aldus Davis.
“Deze plant heeft veel nieuwe eigenschappen waar niemand je ooit over heeft verteld,” ging hij verder. “Er zit een nieuw eiwit in dat gliadine heet. Dit gaat niet over gluten. Ik heb het niet tegen mensen die aan glutenovergevoeligheid of coeliakie lijden. Ik heb het tegen de rest omdat iedereen gevoelig is voor het eiwit gliadine, wat een opiaat is. Dit eiwit bindt zich aan opioïde receptoren in de hersenen en stimuleert de eetlust van de meeste mensen zodanig dat we elke dag 440 meer calorieën eten, 365 dagen per jaar.”
Beweging
De landbouwindustrie zou kunnen terugvallen op het graan dat voorheen werd geproduceerd, maar dat is economisch niet haalbaar omdat de opbrengst per hectare dan lager zou zijn. Davis merkte op dat er al een beweging aan het ontstaan is van mensen die graan laten staan en flink afvallen.
“We zien honderdduizenden mensen die tientallen kilo’s afvallen,” zei Davis. “Diabetici hebben niet langer diabetes, mensen met artritis worden verlost van de aandoening, zwelling van de benen verdwijnt, ze hebben niet langer last van prikkelbaredarmsyndroom en ook depressies verdwijnen.”
Echt voedsel
Davis adviseert alle graanproducten te vermijden en ‘echt voedsel’ te eten, zoals avocado’s, olijven, olijfolie, vlees en groenten. “Dergelijk voedsel is waarschijnlijk het minst aangepast door de agro-industrie,” zei hij. “Dat geldt niet voor graanproducten. En wanneer ik graanproducten zeg heb ik het niet over gerst of lijnzaad. Het is echt een kwestie van graan.”
“In de literatuur wordt altijd geadviseerd om over te stappen op minder slechte alternatieven,” legde Davis uit. “Dus stel, ik rook ongefilterde sigaretten en stap vervolgens over op gefilterde sigaretten van Salem. Dat is de logica van voeding, er ligt een foute redenatie aan ten grondslag. Wat als ik een stap verder ga en zeg dat we alle graanproducten moeten uitbannen, wat gebeurt er dan? Dan ga je geen verbetering van gezondheid, maar een transformatie van gezondheid zien.”
Bekijk hier het volledige interview met cardioloog William Davis.
Bron: Cbsnews.com
Gerelateerd:
- Hoe Amerika verslaafd is geraakt aan legale heroïne (video)
- Drie studies linken obesitas aan suikerhoudende dranken
- Experts slaan alarm over transvetten in voedsel
- Zwaarlijvige kinderen hebben meer bisfenol A in urine
- Baanbrekende studie naar genetisch gemodificeerde organismen
Het verhaal van de nepmaansteen
Trump baart opzien: ‘We zullen de Deep State snel vernietigen’
Marion Koopmans wil niet dat je doneert voor dit onderzoek naar oversterfte
EU-zwaargewicht Timmermans oogst storm van kritiek: ‘Gaat over lijken, die Frans’
“Wat je niet mag weten over Libië onder Kaddafi”
Klagers beschuldigen Monsanto. Zie hier hoe smerig ze hiermee omgaan
Willem-Alexander pakt regeringsvliegtuig voor vlucht van 19 minuten: ‘Niets is te gek voor de Vakantiekoning’
De Jonge: besmettingsgraad is hoger dan ooit want mensen WANEN zich veilig als ze gevaccineerd zijn
Trump: “Onze Israëlische vrienden financieren IS-terroristen, iedereen weet het maar niemand zegt het”