Gezondheid

Chileense avocado bestrijdt resistente bacterien

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Chileense avocado gaat antibioticaresistente bacteriën te lijf, zo laten Deense wetenschappers zien in een nieuwe studie.

Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Antimicrobial Chemotherapy en toont hoe een substantie in de Chileense avocado de MRSA-bacterie onschadelijk maakt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

MRSA wordt in toenemde mate in en buiten ziekenhuizen aangetroffen en kan leiden tot infecties. De bacterie veroorzaakt klachten die kunnen variëren van steenpuist tot necrotiserende longontsteking.

Uit onderzoek van het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) is gebleken dat MRSA bij 40 procent van de varkens en 25 procent van de varkenshouders voorkomt. De Meticilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) is ontstaan vanwege het overmatig gebruik van antibiotica.

Pomp

De onderzoekers legden uit dat een substantie in de avocado de MIC-waarde (minimal inhibitory concentration) van een antibioticum kan verlagen. Dit is de laagste concentratie die nodig is om de groei van bacteriën te stoppen.

Studieleider Jes Gitz Holler van de Universiteit van Kopenhagen liet in een verklaring weten hoe de avocado te werk gaat. “Resistente bacteriën hebben een effluxpomp die antibiotica wegpompt op het moment dat ze toegang hebben gekregen,” zei Holler. “Ik heb een natuurlijke substantie ontdekt die de pomp buiten werking stelt.”

Honing

De bladeren van deze specifieke avocado worden door de inheemse Mapuche in Chili gebruikt om wonden te genezen.

Uit onderzoek blijkt dat niet alleen avocado’s helpen bij het bestrijden van infecties. Een studie in het tijdschrift Microbiology onthult dat manukahoning, honing gemaakt van de manukabloem, de strijd aangaat met streptokokken.

Bron: Huffingtonpost.com

Lees ook: Gebruik antibiotica in toekomst geen zin meer

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x