Mens en Dier

Chinese katjongen ziet in het donker (video)

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de buurt van Peking woont een jongen met de ogen van een kat. Nong Yousui ziet enkel scherp in het donker en neemt minder goed waar als de Zon schijnt.

Een Britse tv-zender heeft ondertussen al een documentaire gemaakt over de ‘katjongen’. De documentairemakers waren verwonderd dat het kind blauwe ogen had, vrij uitzonderlijk bij de Aziatische bevolking.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De ogen van Nong hebben in het donker een blauwgroene schijn, net zoals bij katten. Volgens de vader van de jongen begon alles twee maanden na de geboorte. Zijn ogen bleven blauw, maar omdat hij geen problemen had op school besteedden zijn ouders er geen aandacht aan.

Zien in het donker

Eén van zijn klasgenoten vertelde dat de ogen van Nong reflecteren. “Ik vroeg hem of hij in het donker kon zien en hij zei ‘ja’, aldus één van de leraren. “Op een avond nodigde ik hem uit om samen krekels te vangen. Hij kon ze pakken zonder een zaklamp te gebruiken.”

Een Chinese tv-journaliste raakte gefascineerd door de jongen en liet hem enkele rekensommen oplossen in het donker. De jongen had geen licht nodig om de sommen te maken. Een test met speelkaarten bleek evenmin een probleem voor Nong.

{qtube vid:=Xfs0R-7cS_s}

 

Bron: HLN.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x