Gezondheid

CT-scans verhogen het risico op kanker tot wel 35 procent: dit kun je ertegen doen

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ieder jaar worden mensen in het ziekenhuis blootgesteld aan straling die afkomstig is van medische apparaten zoals CT-scanners. Die straling is mogelijk gevaarlijk en verandert het DNA. In de VS worden jaarlijks maar liefst 72 miljoen CT-scans gemaakt, meldt Life Extension Magazine.

De straling die vrijkomt bij een CT-scan verhoogt het risico op kanker. Het Amerikaanse National Cancer Institute schat dat 72 miljoen CT-scans leiden tot 29.000 extra kankergevallen. Bovendien blijkt 44 procent van alle CT-scans onnodig te zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Je kunt jezelf beschermen tegen de nadelige effecten van een CT-scan. Er zijn drie natuurlijke stoffen gevonden die het lichaam beschermen tegen de gevaarlijke gevolgen van blootstelling aan ioniserende straling. Als je ze tenminste vijf dagen voor de scan inneemt, helpen ze beschermen tegen celschade als gevolg van de straling.

Blauwe bessen

Daarnaast helpt de consumptie van blauwe bessen bij de reparatie van het DNA, waardoor de gevolgen van genetische schade die zijn veroorzaakt door de straling ongedaan gemaakt kunnen worden.

In 2013 werd bepaald dat één CT-scan op jonge leeftijd het risico op kanker in de toekomst al verhoogt, zo meldde het prestigieuze British Medical Journal. De onderzoekers trokken alarmerende conclusies.

Mensen die als kind een CT-scan hadden ondergaan, liepen gemiddeld 24 procent meer kans om kanker te krijgen. En hoe meer CT-scans, hoe groter de kans op kanker.

Spirulina

In de eerste vier jaar na blootstelling was de kans op kanker zelfs 35 procent hoger. In de jaren daarna daalde de kans enigszins, maar bleef wel aanwezig. Zelfs 15 jaar of meer na de eerste blootstelling, lag het risico op kanker nog rond de 24 procent.

Er zijn drie natuurlijke producten die de giftige effecten van ioniserende straling teniet doen. Citroenmelisse voorkomt bijvoorbeeld dat er als gevolg van de straling schadelijke chemicaliën worden gevormd.

Ginkgo biloba beschermt het kwetsbare DNA tegen schade die ontstaat door de straling. En spirulina versterkt het immuunsysteem, met name beenmerg, zodat het aantal witte bloedcellen op peil blijft. De productie van witte bloedcellen wordt verstoord door ioniserende straling.

[LifeExtension]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
realitycheck
realitycheck
8 jaren geleden

Alle anti-oxidanten beschermen tegen de effekten van straling want nemen de vrije radicalen weg die deze beschadigingen veroorzaken.
Vitamine C, 1-3 gram, een uur van te voren ingenomen doet heel veel potentiele schade teniet.
Onzin dus dat er maar 3 stoffen zijn die dit tegen gaan…

vakantie
vakantie
8 jaren geleden

het Zikavirus zal eindelijk de ontbossing stoppen

Matt
Matt
8 jaren geleden

Beetje onduidelijk artikel.
Wat zijn nu die 3 natuurlijke producten en hoe moet ik die innemen of gebruiken? Met welke dosis?
Van de blauwe bessen wordt gezegd dat ik die ‘ernaast’ kan eten. Die eet ik al regelmatig want het zit in mijn favoriete jam.

Henk
Henk
7 jaren geleden

dosis van 1 röntgenfoto = 0,5 millisievert
terwijl het limit klasse voor a werker 20 millisievert is.
en pas bij 150 je schade aan je DNA kan krijgen.
Daarnaast komt er vanuit de aardkost ook straling zo’n 0,2 mSv per jaar, en
niet alleen vanuit de aardkorst maar natuurlijk ook in je voedsel zit straling dit is gemiddeld 0,37 mSv.
Dit lijkt me een onbetrouwbaar artikel waar het niet gebaseerd is op feiten.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x