Homepagina » Het Complot » De elitaire leugens slaan niet meer aan

De elitaire leugens slaan niet meer aan

Er is geen houden meer aan, voor niemand. Banken, overheden, media; overal lijkt de totale gekte toe te slaan, het deksel dat de kolkende bagger decennia lang aan het zicht onttrok is al lang geleden van de beerput gelicht.

Lang slaagden de Poppenspelers erin de mensen de andere kant op te laten kijken en geen aandacht te besteden aan de leugens, de roof en verkrachting in het gapende gat onder de moderne samenleving.

Velen geloofden veel te lang in de luchtspiegeling genaamd ‘democratie’ die over de werkelijkheid gespannen werd. Maar nu de bagger met tonnen tegelijk over de randen stroomt, de straten en huiskamers overal op deze planeet binnendringt en een niet te negeren stank verspreidt, kunnen de brave burgers van de eerste tot en met de derde wereld niet langer doen alsof er niets aan de hand is, alsof alles wel weer goed zal komen als we maar niet te veel vragen stellen en braaf ons werk doen en belasting betalen. De waarheid waart rond in de samenleving, niet langer alleen ‘s nachts, vermomd als discussiepunt of zweverige samenzweringstheorie, nee, bij daglicht, ontdaan van alle opsmuk en versierselen, maskers en andere verwarrende attributen zien we haar flaneren over de breedste avenues van onze steden.

Nog steeds kijken de meeste mensen weg, wenden de blik af richting een glinsterende winkel en nemen de waarheid alleen waar als een reflectie in de etalageruit. Van onder hun regenschermen kijken ze schichtig om zich heen: “Is dat er een?”

Maar ze kunnen er niet naast kijken, ook al zoeken ze naar uitvluchten, geloven ze oh zo graag elke politicus, elke financieel expert en elke poortwachter van de nieuwsmedia die hen wijsmaakt dat het niet zo is, dat alles bij het oude blijft, dat de crisis voorbij is en dat we binnenkort weer zorgeloos kunnen consumeren, tv-kijken en op vakantie gaan.

Deze week was de week van de onthullingen van Greg Smith, die zijn ontslagbrief aan de directie van Goldman Sachs liet publiceren in de New York Times. Wederom werd van binnenuit bevestigd wat door tientallen bloggers (door bange burgers ‘complotdenkers’ genoemd en lange tijd als paria’s en zwakzinnigen behandeld) al jaren, decennia gezegd wordt: Goldman Sachs en zijn collega-megabanken op Wall Street hebben moedwillig, gedreven door hebzucht de wereldeconomie doen crashen, en de levens van miljoenen mensen geruïneerd.

Gevolgen van die onthullingen?

Moeilijk in te schatten.

Er zit nog niemand in de bak. Er worden schikkingen getroffen voor een schijntje van de geboekte winsten.

Maar zulke knallen zinderen lang na. Het doelwit blijft soms nog maanden, jaren staan om uiteindelijk toch met veel geraas op het meest onverwachte moment in elkaar te storten dankzij de onthullingen die uit het zicht hun vernietigende werk echt wel deden.

Goldman Sachs is ten dode opgeschreven. Klanten van de bank zullen massaal onder hun contracten wensen uit te komen. Alleen gestoorde investeerders zullen nog zaken willen doen met de bank. Het gebeurde al eerder. Ook aan het begin van de 20e eeuw werd GS door schandalen getroffen en ging men vrijwel failliet, om vervolgens uit de as te herrijzen en weer te eindigen bij dezelfde criminele praktijken die de bank bijna 100 jaar geleden de das om deden. De media en de onderwijssystemen deden de wereld vergeten wat voor een organisatie GS was en investeerders gingen weer met de firma in zee. De Grieken weten inmiddels wat daarvan komt. Het zwaard van Damocles is op hen neergedaald. GS bleek een modern Paard van Troje, al zullen velen nu eerder refereren aan Icarus, die neerstortte omdat hij zich weinig gelegen liet liggen aan de goede raad die hij kreeg van zijn vader Daedalus.

Links en rechts beginnen massamedia gewag te maken van zaken die tot voor kort het monopolie leken van duistere complotsites. CNN had het prime time over het militair industrieel complex dat de VS bij de strot heeft. Het hele Kony-verhaal heeft iets meer dan een week overleefd voordat het als het volgende info-fiasco werd afgevoerd, in een live-interview wierp een journalist van de BBC de Israëlische ambassadeur voor de voeten dat zijn land toch feitelijk de agressor was in het eindeloze ‘conflict’ met Iran.

De minister van Defensie van Iran heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat zij zich nergens zorgen over maken. Hij zegt te weten dat Israël niet zal aanvallen en dat de dreigementen loze praatjes zijn. “Israël is klein en zal in een totale oorlog niet langer dan een week overleven,” zo sprak hij dapper.

Burgers in het Westen doorprikken steeds gemakkelijker de leugens die hun nieuwsmedia ze in opdracht van banken en regeringen op de mouw spelden. Het nieuwsoffensief over de Iraanse dreiging werd na het ‘nee’ van Obama tegen Benjamin ‘De Gek’ Netanyahu nog maar eens naar een hogere versnelling geschakeld, maar het doofde alweer snel uit als een zeiknatte nachtkaars. Ze zullen het blijven proberen, maar hoe wanhopiger hun pogingen worden, des te eenvoudiger worden ze ontmaskerd.

Lees verder op Zonnewind.be

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

1 reactie

  1. Dat de firma list en bedrog aan het eind van z’n latijn is moet nog blijken!
    Tenslotte zijn de organisatie’s die er mee in zee gaan(gingen)zo beschaamd dat ze het stommerdje spelen!
    Waardoor iedere keer weer Goldman-S en consorten boven komen drijven!
    Want tenslotte zijn zij machtiger dan enig land ter wereld, zij bezitten de middelen om landen in luttele uren failliet te maken!

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

michael flynn

Er is iets gaande: Trumps ex-adviseur Michael Flynn betuigt steun aan QAnon

Er is iets gaande in de Verenigde ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...