Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van zonnestaren

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We hebben geleerd om vooral niet in de zon te kijken. Zonaanbiddende priesters en sjamanen uit oude beschavingen beschouwden zonnestaren echter als een krachtig hulpmiddel voor fysieke transformatie.

Zonnestaren wint steeds meer aan populariteit. Voorstanders menen dat je minder honger krijgt door in de zon te kijken en daardoor slank blijft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Zonnestaren, of sungazing, is een duizenden jaren oude techniek, die al werd beoefend door de oude Egyptenaren en de Maya’s. Doordat we steeds meer binnen zijn gaan wonen, werken en leven is de belangstelling voor zonlichttechnieken min of meer verloren gegaan. Onder andere hierdoor is ons bewustzijn in een neerwaartse spiraal terechtgekomen.

Hoe werkt zonnestaren? Ga tijdens zonsopkomst of –ondergang naar buiten en kijk 10 seconden in de zon. Kijk iedere dag 10 seconden langer tot je aan de 44 minuten zit, wat ongeveer 10 maanden in beslag neemt. Blijft kalm en rustig. Wanneer je de 44 minuten hebt bereikt is het programma voltooid.

Volgens dr. Edward F. Group III van het Global Healing Center heeft zonnestaren de volgende voordelen:

  • Je brein maakt meer melatonine en serotonine aan. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Uit onderzoek blijkt dat zonnestaren de pijnappelklier stimuleert. In oosterse filosofieën wordt de pijnappelklier beschouwd als de zetel van de ziel. Zonlicht bereikt het brein via de ogen, waarna de pijnappelklier wordt gestimuleerd.
  • Je hebt meer energie. Mensen die zonnestaren zeggen zich vitaler te voelen. Dit heeft mogelijk te maken met de productie van de genoemde hormonen.
  • De pijnappelklier wordt groter. Normaal gesproken wordt de pijnappelklier terwijl we ouder worden steeds kleiner. Uit hersenscans van een 70-jarige man die al geruime tijd aan zonnestaren doet, blijkt dat zijn epifyse drie keer zo groot is als gemiddeld.
  • Zonnestaren helpt bij afvallen. Volgens oude culturen konden lichaam en geest gevoed worden door de zon, waardoor men minder afhankelijk was van voedsel. Sommige mensen die vandaag de dag aan zonnestaren doen zeggen dat ze overtollig vet zijn kwijtgeraakt, terwijl anderen aangeven helemaal zonder voedsel te kunnen.

Wetenschappers concludeerden afgelopen maand dat de gezondheidsvoordelen van zonlicht mogelijk veel zwaarder wegen dan de mogelijke kans op huidkanker. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh helpt zonlicht bij het verlagen van de bloeddruk, waardoor de kans op een hartaanval en beroerte lager wordt en zelfs de levensduur langer wordt. Tot voor kort werd gedacht dat vitamine D de enige verklaring was voor de gezondheidsvoordelen van de zon.

Wanneer we onvoldoende worden blootgesteld aan de zon daalt het gehalte vitamine D in het lichaam, wat gewichtstoename in de hand werkt. Bij een laag serotoninegehalte krijgen mensen trek in koolhydraten en suikers en worden valse hongersignalen opgewekt.

Zonnestaren is heel persoonlijk en zeker niet voor iedereen weggelegd. Als je het wilt proberen, doe dan je eigen onderzoek, wees voorzichtig en documenteer je ervaring.

Bron: Globalhealingcenter.com

Gerelateerd:

 

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Murielo
Murielo
10 jaren geleden

Hallo allemaal,

Het is inderdaad zo als ik in de vroege ochtend tijdens de hond uitlaten even in de zon kijk (10 tot 30 seconden of herhaaldelijk 10sec.), dan heb ik diezelfde dag minder of nauwelijks trek in eten.
Ik let er wel op dat de zon niet te hoog staat ivm. mogelijke schade.

Iedereen kan het proberen, het eerste uur van zonsopgang (voorkeur) en/of het laatste uur bij zons-ondergang.

Ik wens eenieder een fijne dag en veel liefs, Murielo

jenne
jenne
10 jaren geleden

Even oppassen hier mee, om dat ik veel op zee zit en dus veel zon, middelandse zee, en niet graag een bril, dus ook geen zonnebril draag heb ik op allebeide mijn ogen zwarte plekken, het lijkt mij daar om niet zo’n goed idee, trouwens weet veel ook over chamannen, en hun soms beetje charlatan gedrag, maar heb hier nog nooit van gehoord.

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

UIt t niets ben ik het ook gaan doen ,dacht eerst is niet mogenlijk in de zon te kijken maar lukte toch even ,later toen ik mn ogen dicht deed zag ik allemaal mooien kleuren roze,geel blauw,violet en daarin n lichtblauw,ik geloof dat je die kleuren voor genezing krijgt van de bron,misschien voor ieder verschilend het ligt eraan wat je nodig hebt in je groei ,is er geen zon haal hem gewoon in gedachte naar je toe neem het op in je lichaam ,ik wens ieder n mooien ervaring daar mee.

Linda
Linda
10 jaren geleden

Ik ga het proberen. Bedankt Niburu’s!
We komen er ooit nog eens achter dat roken gezond is of het drinken van wijn. Marihuana is al bewezen op meerdere fronten, zout is goed voor ons. Bedenk al de informatie en keer die om. Ik geloof niemand meer. De allopathie ziet mij echt niet meer. Als ik doodga, prima. Het leven is eindig. Maar wel op mijn tijd en mijn manier.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x