Homepagina » Buitenland » De Nederlandse regering verspreidt gevaarlijke propaganda
De Nederlandse regering verspreidt gevaarlijke propaganda

De Nederlandse regering verspreidt gevaarlijke propaganda

In de Syrische stad Aleppo dreigt volgens minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders een nieuw ‘Srebrenica’. Hij vindt dat de internationale gemeenschap de druk op de Syrische president Bashar al-Assad moet opvoeren.

In Aleppo zitten zo’n 300.000 mensen vast tussen de strijdende partijen. “Niet anders dan Rwanda of Srebrenica, bestaat er een reëel risico dat de naam Aleppo synoniem wordt voor het falen van de wereld om tot actie over te gaan,” schrijft Koenders in een opiniestuk in de Britse krant The Independent.

De minister pleit voor een verhoging van de internationale druk op het Syrische regime, om zo een einde te maken aan de belegering van Aleppo. Als minister Koenders iets beter zou hebben opgelet en niet de spindoctors in Washington zou napapegaaien, dan zou hij al snel tot de ontdekking zijn gekomen dat het Syrische regime al maanden probeert om Aleppo te heroveren op terreurgroep IS.

Syrische Observatorium voor de Mensenrechten

Het helpt dan niet echt als de Amerikanen en de Fransen burgers op de korrel nemen in buitenwijken van Aleppo, zoals het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken onlangs claimde. De Syrische Nationale Coalitie heeft om een opschorting van de bombardementen gevraagd vanwege het hoge aantal burgerdoden, maar dat verzoek lijkt aan dovemansoren te zijn gericht.

Het zijn overigens vooral journalisten ter plaatse die melding maken van burgerdoden, niet één of ander observatorium dat wordt geleid door een Brit die al 15 jaar niet meer in Syrië is geweest en dat zo’n beetje alle mainstream media klakkeloos citeren. We hebben het dan natuurlijk over het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Aan de leiband

Wie de afgelopen maanden een beetje heeft opgelet, komt al snel tot de conclusie dat onze volksvertegenwoordigers aan de leiband lopen van de grote bedrijven en de Verenigde Staten.

De Nederlandse regering verspreidt gevaarlijke propaganda

Edith Schippers (ANP)

De man van Bilderberger en minister van Volksgezondheid Edith Schippers, Sander Spijker, adviseert ziekenhuizen hoe ze ondanks de bezuinigingen van de minister zoveel mogelijk geld kunnen binnenharken. Zijn adviezen zijn erop gericht te werken met de meest winstgevende behandeltijd. Dit lucratieve advieswerk lijkt duidelijk in strijd te zijn met het zorgbeleid van zijn vrouw.

Begin vorig jaar nam minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert deel aan de controversiële IDEX-wapenbeurs in de Verenigde Arabische Emiraten, de grootste wapenbeurs van het Midden-Oosten. De missie werd gesteund door de overheid. Tijdens de Arabische Lente in 2011 lag de export van Nederlandse wapens naar het gebied stevig onder vuur, nadat was gebleken dat in Bahrein en Egypte Nederlandse pantservoertuigen waren ingezet om burgeropstanden neer te slaan.

De regering beloofde een strenger beleid te voeren, maar in 2013 verstrekte Nederland exportvergunningen voor wapenleveranties ter waarde van 116,6 miljoen euro aan het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Onlangs raakte minister Jetta Klijnsma in opspraak omdat ze de Nederlandse pensioenpotten ter waarde van 1400 miljard euro in feite zou hebben overgedragen aan Brussel.

En onze premier Mark Rutte zegt steeds niet te zullen rusten tot de onderste steen boven is over de MH17-ramp, maar hij wil Oekraïne, waar de VS net vijf miljard dollar heeft gepompt in een ordinaire staatsgreep, niet lastigvallen met vragen over radarbeelden.

91 procent

Maar ja, de massa kijkt liever met een zak chips op schoot en een glas bier in de hand naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV. Of het NOS Journaal van 20.00 uur.

De Nederlandse regering verspreidt gevaarlijke propaganda

Hillary Clinton (Yahoo)

In Amerika is het met de politici overigens niet veel beter gesteld. Ook daar lopen ze aan de leiband van het grootkapitaal en is er bar weinig te kiezen. Uit een onderzoek van de New York Times blijkt dat een overweldigende meerderheid van de Amerikanen, 91 procent, tijdens de primaries niet heeft gestemd op Clinton of Trump. Laat dat even inzinken: 91 procent van Amerikanen wil Clinton of Trump niet als president.

CIA

Even terug naar Syrië. Minister Koenders is zo bezorgd dat er een nieuw Srebrenica dreigt. Hij legt een verband met de val van Srebrenica in 1995, waarbij de internationale gemeenschap niet ingreep. Eind vorig jaar onthulde ex-CIA-agent Robert Baer tijdens een interview met WebTribune dat zijn voormalige werkgever achter de genocide zat in Srebrenica en dat hij miljoenen kreeg om een burgeroorlog uit te lokken.

“Mijn baas, een Amerikaanse oud-senator, benadrukte herhaaldelijk dat de boel zou worden opgelicht in Bosnië,” aldus Baer. “Een maand voor de vermeende genocide in Srebrenica zei hij al dat de stad wereldnieuws zou worden en gaf hij ons opdracht de media in te lichten.”

De gepensioneerde Amerikaanse generaal Wesley Clark, die als Supreme Allied Commander van de NAVO Operation Allied Force leidde, zei jaren geleden al dat ‘de VS in vijf jaar tijd zeven landen zal aanvallen’. Zonder reden.

Spoor van ellende

We zagen hoe Irak werd binnengevallen. Massavernietigingswapens werden er nooit gevonden. Gérard Delruelle, de voormalige topman van het Belgische industrieel bouwbedrijf Sybetra, zei in een interview met La Libre Belgique dat de inval in Irak in 2003 was gebaseerd op een enorme leugen. Delruelle was zelf jarenlang actief in Irak.

In 2002 kreeg de wereld te horen dat een door België gebouwde meststoffabriek in Al Qaïm, op de grens tussen Irak en Syrië, een directe bedreiging zou zijn voor de Verenigde Staten. Volgens Delruelle, destijds projectleider van de fabriek, klopte daar helemaal niets van.

“Saddam Hoessein vormde geen bedreiging, niet voor Groot-Brittannië en niet voor de Verenigde Staten,” zei de vroegere Sybetra-baas. “Deze tweede westerse interventie in Irak heeft wanorde veroorzaakt in het land. Sinds de tussenkomst van de Amerikanen zijn er elke dag aanslagen. IS is voortgekomen uit deze leugenachtige beslissingen.”

Uit het langverwachte rapport van Sir John Chilcot, die onderzoek deed naar de Britse rol in de Irakoorlog, blijkt daarnaast dat oliebedrijven grote belangen hadden bij het conflict.

Het lijvige rapport bevat documenten die onthullen dat Britse overheidsfunctionarissen die betrokken waren bij de gebeurtenissen in de aanloop naar de oorlog, de oorlog zelf en de wederopbouw, de belangen behartigden van oliereuzen BP en Shell.

De Nederlandse regering verspreidt gevaarlijke propaganda

Moammar Gaddafi (Reuters)

We zagen hoe Libië werd binnengevallen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf begin dit jaar bijna 2900 pagina’s met e-mails van Hillary Clinton vrij. De e-mails onthullen de echte reden achter de militaire interventie die bedoeld was om de Libische leider Moammar Gaddafi af te zetten: goud en olie.

We zagen hoe Afghanistan werd binnengevallen. Na 13 jaar oorlog in Afghanistan hebben de Amerikanen geen vrede gebracht, maar een narcostaat gecreëerd. De Taliban zijn niet verslagen, maar de druglords hebben het nu voor het zeggen in Afghanistan.

De opiumoogst in Afghanistan breekt alle records. Met het vertrek van de internationale troepenmacht hebben veel Afghaanse boeren gekozen voor de meest winstgevende landbouw: papaverteelt. Vorig jaar werd 209.000 hectare aan papavers verbouwd, zo bleek uit een rapport over de opiumoogst.

En begin deze maand kwamen twee Nederlandse blauwhelmen om bij een mortierschietoefening in Mali. Een derde Nederlandse militair raakte zwaagewond. Wat doen we in vredesnaam in Mali?

Begin 2013 streed het Franse leger in Mali, een oude kolonie van Frankrijk, tegen oprukkende rebellen. “Het doel van deze nieuwe oorlog is niets anders dan het bemachtigen van natuurlijke Malinese rijkdommen zoals goud, uranium en petroleum,” citeerde Knack Global Research.

De militaire interventie in Mali is ‘slecht doordacht’, aldus de Franse oud-premier Dominique de Villepin. Hij vergeleek de actie zelfs met de Amerikaanse ‘oorlog tegen het terrorisme’.

We hebben daar dus helemaal niets te zoeken.

Doordringen

Het volgende land op het lijstje van oud-generaal Clark is Syrië blijkbaar. Daar wordt al flink naar olie geboord door een bedrijf waar onder andere Rupert Murdoch van News Corporation, ex-vicepresident Dick Cheney en Lord Rothschild in investeren:

Laat deze informatie eens rustig tot u doordringen minister Koenders en zeg dan nog eens dat er een nieuw ‘Srebrenica’ dreigt in Syrië.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Nederland is uberhaupt gevaarlijk, het is het land van de anti_Christ.

Richard
Richard
4 jaren geleden

Regeringen brengen U en Uw omgeving ernstige schade toe.
Vraag uw Medemensen U te helpen hen te stoppen.

faith
faith
Reactie op  Richard
4 jaren geleden

Niet te geloven zo’n naieve reactie, zeker de topic ”De architectuur van de macht” nog niet gelezen.

Richard
Richard
Reactie op  faith
4 jaren geleden

Als macht haar absolute top heeft bereikt blijft er nog maar één weg over; en die gaat naar beneden.

Zoals George Orwell zei: de enige kans voor het doorbreken van de macht ligt bij de proles (het ‘gewone volk’). Maar daarvoor moet het volk zich eerst bewust worden van het spel. Pas dan kunnen de mensen een keuze maken om het spel niet meer mee te spelen waardoor het brede fundament (de onderste laag) van de piramide zal afbrokkelen. En daarmee zal de gehele piramide instorten.

verkenner83
verkenner83
Reactie op  Richard
4 jaren geleden

Valt het je op dat het steeds meer op “1984” van George Orwell begint te lijken?
Overal zijn camera’s en er schijnen zelfs drones te bestaan die kunnen doden?!

Poes
Poes
Reactie op  Richard
4 jaren geleden

Precies, de val komt na de hoogmoed.

Let it be….

Peter
Peter
Reactie op  Richard
4 jaren geleden

Deze man is na Rutte en timmermans de zoveelste leugenaar en aan Amerikanen gehechte zombie.
Alle ellende in het middenoosten is door hen zelf veroorzaakt.
Afghanistan,Iraq, Lybie, en nu hetzelfde proberen zij in Syrie,”
Alleen vergeten zij dat daar gelukkig nog een man zit,die weet hoe hij islamfasciisten moet aanpakken.
Ik hoop dat hij met hulp van de Russen dit probleem tot een goed einde weet te brengen.
Zo niet Dan gaan wij een zeer gevaarlijke toe stand tegemoet.

ferrimassi
ferrimassi
4 jaren geleden

Pvda haat het westen, ze hebben meer gemeen met de gemiddelde jihadi dan je zou denken. Hun god obama wil onder de noemer humanitaire actie een zittend staatshoofd omzeep helpen. Assad voert een legitieme strijd.
Assad heeft christenen in zijn regering en andere groepen zijn ook vertegenwoordigd. De beste kansen op een seculiere islamitische wereld zijn met het ontzetten van khaddafi en assad verkloot. Nu hebben de theocraten het voor het zeggen. Iran en saudie arabie. Ook Turkije gaat snel die kant op. Eeuwig zonde en een gemiste kans.. Ieder bom die straks in nederland afgaat is door onze overheid gelegd. Tuig is het.

exegese
exegese
Reactie op  ferrimassi
4 jaren geleden

En precies zo is het ferrimassi, tuig is het, en daar moeten we ons massaal van distantiëren. Niet meer op stemmen dus, geen van allen. Alles en iedereen in de eerste en tweede kamer is medeplichtig, als men namelijk niet mee werkt mag je nooit langer dan een jaartje (zie het als proeftijd) met je billen in het Haagse pluche bivakkeren. Dan wordt je eruit gebonjourd of vermoord, sneller dan het licht je kan volgen.

Jets
Jets
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Klopt helemaal.

Ik vrees dat Wilders gelijk heeft wanneer hij het heeft over “het nepparlement”……

Armonicus
Armonicus
4 jaren geleden

“De minister pleit voor een verhoging van de internationale durk op het Syrische regime…”

Alleen al het gebruik van het woord ‘regime’ in plaats van ‘regering’ zegt al weer genoeg!

VE
VE
4 jaren geleden

Dus als ik het goed begrijp roept Koenders op om ISIS te helpen tegen Assad…
Ik zou eerder oproepen om ISIS te verdrijven uit Allepo en vervolgens aan de burgers van Allepo vragen of ze Assad nog terug willen.

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Liegen tegen het volk binnen de politiek zou strafbaar moeten worden. Maar het zal waarschijnlijk een dictator vereisen om zoiets in te voeren, want het huidige politieke apparaat is te corrupt om ooit zichzelf zulke regels te gaan opleggen. En als ze het zo ver zou komen dat zo’n regel ingevoerd zou worden, dan zouden ze dit alleen maar doen om ‘buitenstaanders’ weg te houden uit de politieke club met barrages van leugen-beschuldigingen. De huidige media heeft al bewezen hier uiterst bedreven en gewetenloos in te zijn…

mario
mario
4 jaren geleden

hoe kan de internationale gemeenschap ingrijpen als je dat zelf veroorzaakt heb.
hoe walgelijk kan je overkomen kijk naar Koenders en de rest van het zootje.
ik heb geen enkel goed woord over voor het tuig wat deze ellende veroorzaakt heeft in het Midden-Oosten en ons opzadelen met de gevolgen.

an argie
an argie
Reactie op  mario
4 jaren geleden

@Mario
hoe kan de internationale gemeenschap ingrijpen als je dat zelf veroorzaakt heb?
Omdat de VN de politieke arm is van de Rothschilds en de NAVO de militaire arm.

Het gaat veel verder, breder en dieper.
Deze psychopaten zijn net rupsje nooitgenoeg.
Zij willen AB-SO-LU-TE wereldheerschappij in elke zin van het woord. En daar zijn ze al vele generaties mee bezig.

Daarom wordt er onder de bevolking angst ingeboezemd middels allerlei valse vlag operaties.
Daarom worden onder het mom van schijnveiligheid allerlei verworven burgerrechten teniet gedaan.
Daarom worden overal camera’s geplaatst, dataverkeer doorgespit, telefoons afgeluisterd, smarttelevisies gemaakt, computers gehackt; de steeds verdergaande digitalisatie betekent eveneens dat ALLES blijft bewaard om (achteraf) te kunnen worden gecontroleerd.
Daarom worden “De as van het kwaad”, Syrië en Rusland als boemannen neergezet.
Daarom is er massa immigratie naar het westen.

Men heeft op allerlei manieren gepoogd het blanke autochtone Europese ras, dat al meer dan 2000 jaar is gestoeld op Christelijke normen en waarden, volledig uit te roeien.
In 1815 heeft Rusland een NWO voorkomen
In 2015 is Rusland (tot op de dag van vandaag) opnieuw bezig een NWO te voorkomen. De geschiedenis herhaalt zich weliswaar, maar nooit op exact dezelfde wijze.

En wat er zal gebeuren wanneer deze psychopaten hun agenda door kunnen zetten?
Ik denk dat je dat liever niet wilt weten. Ken de geschiedenis van hen. Dit is de (pakweg) laatste 300 jaar.

http://www.age-end.com/Gen-CSS/Khazars%20and%20New%20World%20Order.htm

BerendW
BerendW
4 jaren geleden

Tja wat moet je hier nou op zeggen, het is Den Haag dat nog altijd de **** likt van Washington en niet andersom.

Henk
Henk
4 jaren geleden

De voornaamste taak van een leider is het creëren van een goed klimaat.
De huidige crisis in de wereld is een klimaat crisis.

helder
helder
4 jaren geleden

anarchie is ook niet alles hoor.

x

Check Also

pfizer

Pfizer stuurt ‘meest zieke tweet van de 21e eeuw’ de wereld in

Hugo de Jonge, de buikspreekpop van Pfizer, ...

president

Wil de echte president van Amerika nu opstaan?

Wie in vredesnaam runt op dit moment ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x