Homepagina » Columns » Albert Toby » Albert Toby: De Omgekeerde Wereld
Omgekeerde wereld

Albert Toby: De Omgekeerde Wereld

Als goed slecht is, zijn engelen demonen

Sinds de wereld op zijn kop werd gezet door de aanslagen van 9/11, leven wij in ‘De Omgekeerde Wereld’. Eigenlijk al veel langer (sinds mensenheugenis of zo), maar het geheim van de omgekeerde wereld werd zo goed bewaard dat slechts een enkeling het kon doorgronden. Het doorgronden van die geheime kennis was stap één, maar het naar buiten brengen van die kennis, dat was pas écht gevaarlijk. Levensgevaarlijk.

Uitgerekend Fox, het tv-station van de ultra-rechtse Rupert Murdoch, zendt in Nederland ‘Da Vinciʼs Demons’ uit, een prestigieuze BBC-serie gebaseerd op het leven van Leonardo da Vinci. Wie nu dreigt weg te zappen (Da Vinci? Zeker een oersaai verhaal over een onbegrepen schilder in een muf atelier, postuum beroemd geworden door een overgewaardeerd schilderij van een jongedame zonder X-factor, Mona Lisa), komt bedrogen uit. Het is een ambitieus filmproject uit de koker van David Goyer, de bekroonde schrijver van de Batman-trilogie. Waar Batman met hightech-speeltjes rondvliegt, knutselt Leonardo met schroothout en spijkers duikboten en paragliders in elkaar, niet omdat hij zich verveelt, maar omdat zijn leven en het lot van de wereld er van afhangt.

Paus Sixtus is in de serie een duivelse psychopaat die zich in het Vaticaan omringt met geheime kennis en zich en passant vergrijpt aan jonge jongens, die hij lachend de keel doorsnijdt. Leonardo ontpopt zich niet alleen als genie, maar ook als rokken- (en broeken)jager, al ziet hij het zelf meer als ‘anatomische lessen’ (je moet wat over hebben voor de wetenschap). Hij wordt opgejaagd door zijn tegenpool: de meedogenloze, diepgelovige Graaf Riario – die een wereldrol vertolkt. Da Vinci verlaat zijn geliefde Florence, waar Lorenzo de Medici als bankier van het eerste uur en beschermheer van artistieke vrijdenkers (jawel, 2 in 1!), de toorn van Rome over zich heen krijgt. Florence wordt door Paus Sixtus geëxcommuniceerd, een pseudoniem voor handelsboycot, wat gelijk staat aan de hongerdood – geen christen mag nog handel drijven met de stad. Zo brengt het verhaal verborgen geschiedenis tot leven en kunnen je schoolboeken in de prullenbak, om ze er nooit meer uit te halen.

Vroeger was het geen haar beter dan nu. Met het kruis in de hand (en de andere hand in een kruis) knecht het juk van moralistische machthebbers de bevolking, die zich uit angst voor de hel en de NSA van die tijd – de Inquisitie – gedeisd houdt, want de muren en de wind hebben oren. Wie fluistert dat niet alleen alle wegen maar ook alle bankstromen naar Rome leiden, wordt als terrorist verkettert en naar de verdoemenis geholpen. In hun rol van beschermers tegen het kwaad, vermomden demonen zich als engelen, en niemand die het zag, of wilde zien, zodat de leugen kon regeren:

Waarbij ik moet denken aan een tekst op een prentbriefkaart:

Als Amerika een strenger immigratiebeleid had gevoerd, was het nu nog van de Indianen.

Maar Amerika moest eerst nog ontdekt worden. In een prachtige scène aan boord van de Amerigo Vespucci moet Leonardo alle zeilen bijzetten om dreigende muiterij van de bijgelovige Afrikaanse bemanning te voorkomen. Zij zijn doodsbang dat het zwalkende schip het einde van de platte aarde nadert en elk moment de afgrond in kan storten. Leonardo is de wanhoop nabij en probeert ze na een eureka-moment (nieuwe sterren aan het zuider firmament, letterlijk!) uit te leggen dat de aarde bol en rond moet zijn en dat de hemellichamen rond de aarde cirkelen, zodat hij de positie van het schip kan bepalen. Hij voorspelt dat Venus die avond links een sikkel heeft. Fout. Venus verschijnt met een sikkel aan de rechterkant. Koortsachtig denkt hij na. Een tweede ei-van-Columbus-moment volgt: zon, maan en sterren draaien niet om de aarde, maar de aarde draait om de zon! Leonardo slaat aan het rekenen en weet Amerika te bereiken.

Wat hij op dat moment nog niet kan bevroeden, hooguit vermoeden, is dat we in werkelijkheid op de omgekeerde wereld leven. Een wereld waar ‘goed’ een synoniem is geworden van ‘slecht’, omdat we constant doelbewust op het verkeerde been worden gezet. Zodoende raken we net als Leonardo gedesoriënteerd en dreigen we te verdwalen in onze zoektocht naar een rechtvaardige nieuwe wereld. Zonder betrouwbaar referentiekader is ons kompas niet geijkt. Om je doel te kunnen bereiken moet noord noord zijn, zuid zuid, goed goed en slecht slecht. Zolang we niet kunnen bevatten dat psychopaten en marionetten ons doelbewust naar de afgrond loodsen, kunnen ze ongestoord verder gaan met hun heilloze plannen, terwijl we doelloos ronddobberen en kostbare tijd verloren laten gaan. Maar net als bij Leonardo kunnen nieuwe inzichten opeens nieuwe vooruitzichten bieden. Door bewustzijnsverruimende eureka-momenten kan hopeloosheid omslaan in hoop. Als je weet dat in de omgekeerde wereld alles op zijn kop staat, kun je het rechtzetten.

De omgekeerde wereld is dan de schijnwerkelijkheid waar we in hebben geloofd. Een schijnwerkelijkheid waar ‘bombarderen’ synoniem is voor ‘demo(n)cratiseren’. Waar Big Pharma de bevolking ‘beschermt’ tegen geneeskrachtige kruiden, waar het Voedingscentrum E-nummers veilig acht en waarschuwt voor superfoods, waar p.r. synoniem is voor leugens, waar aanvallen op je immuunsysteem met vaccinaties als zegening gelden, waar bloggers bedreigd worden, waar energie schaarser en duurder wordt terwijl er onbeperkt vrije energie is, waar kernenergie veilig heet te zijn, waar chemtrails condensstrepen heten, drones je beschermen, geld je vrij maakt, CO2 ons doet stikken, pedofielen moraliteit prediken, goede doelen frauderen, psychopaten regeren, waar…

Waar… waarheid leugen heet en leugen waarheid.

Vandaar dat we een poolshift nodig hebben. Een poolshift in bewustzijn, in het kielzog van Da Vinci.

Albert Toby

P.S.: Wil je meer valstrikken leren zien? Kom dan morgen, zondagmiddag 11 mei 2014, naar mijn lezing ‘De Omgekeerde Wereld’ in Centrum De Roos in Amsterdam. Klik HIER voor alle informatie.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Zeg maar gerust dat de omgedraaide wereld van Satan de wereld regeert.

frits
frits
6 jaren geleden

Zeg maar gerust dat bij deze man het glas half leeg is.

Elise49
Elise49
Reactie op  frits
5 jaren geleden

Een half leeg glas of een half vol glas. De inhoud blijft hetzelfde.

riek
riek
5 jaren geleden

albert toby: helemaal juist!

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

adviseur

Adviseur Hugo de Jonge: ‘Niet vaccineren betekent dan geen toegang tot leuke dingen’

Roland Pierik, lid van de Gezondheidsraad en ...

bloed

Kans op bloedaandoening PVT door vaccins Pfizer en Moderna 30 keer groter dan door AstraZeneca

Een potentieel dodelijke bloedaandoening komt 30 keer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x