Archeologie

De relatie tussen het Vaticaan en het oude Egypte

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Tempel van Debod bevond zich oorspronkelijk zeer dicht bij een groot religieus centrum in het Egyptische Philae waar de godin Isis werd aanbeden.

Toen de Egyptische regering in de zestiger jaren begon met de bouw van de Aswandam moest men enkele oude tempels verplaatsen om ze te behouden, waaronder de tempels van Dendur en Debod.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Tempel van Dendur werd overgebracht naar New York en Egypte doneerde de Tempel van Debod in 1968 aan Spanje. Vandaag de dag staat de tempel bij het koninklijk paleis in Madrid.

Met behulp van Google Earth is te zien dat het complex van de Tempel van Debod lineair is. Een rechte lijn verbindt het lineaire complex van de Tempel van Debod met de oude Egyptische obelisk op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. De as van het Sint-Pietersplein staat vervolgens met een rechte lijn in verbinding met Hagia Sophia in Istanboel.

De connectie tussen het Vaticaan en Hagia Sophia is erg voor de hand liggend omdat Constantinopel het oostelijke hoofdkwartier werd van het Romeinse Rijk nadat Rome ten tijde van Constantijn de Grote werd verslagen door de Visigoten. Deze uitlijning toont aan dat geomantie in de oudheid ook al werd toegepast.

Dit moderne verlengstuk van de lijn naar de oude Egyptische Tempel van Debod ontmaskert wie het Vaticaan werkelijk aanbidt.

De kolossale bronzen dennenappel of pijnappel op het Vaticaanse Belvédèrebinnenhof uit de Tempel van Isis uit het oude Rome en de obelisk uit Heliopolis op het Sint-Pietersplein lijken daar niet toevallig te zijn geplaatst. Bovendien zijn in Pietro Perugino’s fresco’s op de wanden van de Sixtijnse Kapel Egyptische occulte symbolen terug te vinden.

Bron: Viewzone.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x