Paranormaal

De vrouw met 20 persoonlijkheden in een lichaam

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het lichaam van de Britse Kim Noble wordt gebruikt door 20 verschillende persoonlijkheden. In de wereld van de psychologie wordt het een meervoudige persoonlijkheidsstoornis genoemd.

Op elk gegeven ogenblik is weer een andere persoonlijkheid de baas over haar lichaam. De meest overheersende persoonlijkheid is de rationele Patricia.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Tussen de meer dan 20 alter ego’s die kunnen verschijnen vinden we onder meer Abi; single en wanhopig op zoek naar liefde, Bonny; een moeder met een dochtertje en de Rooms-katholieke Salome. Dan is er een kleine jongen genaamd Diabalus die enkel Latijns schrijft en een depressieve jongen genaamd Ken.

Kim’s verhaal is nauwkeurig onderzocht door therapeuten en doktoren die er allen van overtuigd zijn dat het niet haar fantasie is. Meestal heeft Patricia de touwtjes in handen maar af en toe kunnen twee of drie andere persoonlijkheden bezit nemen van haar lichaam en alles doen wat ze maar willen.

Wanneer dit gebeurt verandert Kim’s gezicht en is het alsof iemand anders in haar lichaam komt. Vaak komt onder het eten ineens de ondeugende 15-jarige Judy tevoorschijn. Judy wil zich altijd gelijk omkleden. Zo komt het dat Kim zich soms vijf keer op een ochtend verkleedt en vaak thuiskomt met boodschappen die ze niet nodig heeft.

Het is net alsof je wakker wordt na een dutje, verklaart ze. Ze knippert een paar keer met haar ogen om te ontdekken waar ze is en wat ze aan het doen is. Soms valt ze weg terwijl ze op de bank zit en wordt ze wakker in een bar of supermarkt, of rijdt ze in haar auto zonder zich te beseffen waar ze naartoe gaat.

De persoonlijkheden die Kim’s lichaam gebruiken opereren onafhankelijk van elkaar. Ze delen hetzelfde lichaam maar niet dezelfde ervaringen. Af en toe komt Ria door, een 12-jarige meisje dat tekeningen maakt van kinderen die gepest worden. Kim laat ook briefjes achter voor andere persoonlijkheden en sommige hebben email-adressen zodat ze onderling contact met elkaar kunnen onderhouden.

Toen onder andere de suïcidale Rebecca haar lichaam overnam werd Kim gediagnosticeerd met schizofrenie en kreeg ze zware antidepressiva. Een jonge vrouw met de naam Hayley kwam door en redde haar uiteindelijk uit de psychiatrie.

Kim ontdekte de geneeskrachtige werking van schilderen. Het bleek een krachtige manier voor de verschillende persoonlijkheden om zich uit te kunnen drukken. Dertien van Kim’s alter ego’s schilderen inmiddels. Vaak wordt ze wakker zonder dat ze zich herinnert dat ze heeft geschilderd.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd: Man maakt complexe tekeningen in zijn slaap (video)

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x