ongebruikte categorie

Diksmuide (B) 23 juni 1973 – Grote lichtbol met witte en rode lichten

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Naam: A.N.
Woonplaats: Vlaanderen

Hierbij verzoek ik U vriendelijk kennis te nemen van een gebeurtenis, waarover ik steeds heb gezwegen op dringend verzoek van mijn echtgenote. Een gewaardeerde vrouw. En spijtiglijk genoeg onlangs overleden, tot mijn zwaar verdriet. Maar door haar dood niet langer gebonden tot zwijgen, kan ik u het volgende mededelen.

Op de avond van de 23ste juni 1973, een zeer schone dag, liep ik rond 22u40 op de IJzerdijk te Diksmuide, richting noord, met de IJzertoren links vóór mij, toen ik een flikkerend wit licht zag, circa 45 graden boven de oostelijke horizon. Ik was geheel verwonderd, alsook mijne echtgenote aan mijn zijde. Dat licht was NIET normaal. Het schoof eerst door de lucht, en eerst dan zagen wij dat het feitelijk drie witte lichten waren en twee kleinere rode die pinkten, gevat in een dikke bol, welke twee keer te reke om de IJzertoren vloog zonder gerucht te maken en om vervolgens in een flits te verdwijnen. Het was toen 22u45, op mijn horloge. Mijn vrouw en ik waren zeer aangedaan, ook uren later nog.

Over het licht rond de IJzertoren heb ik altijd gezwegen, tot nu. Derhalve verzoek ik mensen die iets hebben gezien op de 23ste juni 1973 te Diksmuide, of die weten van gelijkaardige voorvallen op andere dagen op of rond het betreffende terrein aan de IJzer, om contact met mij op te nemen.

Alle reacties meer dan welkom.

Met hoffelijke groet,
A.N.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x