Mens en Dier

Arts dient klacht in tegen De Jonge: ‘Dat de regering dit doet, acht ik een misdaad tegen de menselijkheid’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdagavond hield het Jeugdjournaal een kinderpersconferentie over de coronamaatregelen met premier Rutte en coronaminister De Jonge. In de zaal zaten acht kinderen die vragen stelden aan het tweetal.

Tijdens de persconferentie deed De Jonge een aantal opzienbarende uitspraken, die feitelijk niet juist bleken te zijn. Arts Jolette Blind besloot actie te ondernemen en heeft aangifte gedaan van integriteitsschending door de minister. “Ik vind het stuitend en schadelijk dat kinderen angst aangejaagd wordt en een verantwoordelijkheidsgevoel aangepraat wordt voor de gezondheid van hun ouders en grootouders. Hiermee horen zij niet belast te worden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Onjuist

De Jonge zei onder andere dat ‘veel mensen maar een beetje ziek worden van corona’. Blind: “Dat is onjuist. Weinig mensen worden een beetje ziek van corona, en veel mensen merken helemaal niet eens dat ze corona hebben.”

De CDA’er zei ook dat ‘we maatregelen moeten nemen, omdat anders alle vaders en moeders en alle opa’s en oma’s ziek worden, en een flink deel van hen in het ziekenhuis belandt’. “Dat is een onwaarheid,” stelt de arts. “Slechts heel weinig mensen worden ziek, namelijk 2%, en een klein deel daarvan komt in het ziekenhuis, namelijk minder dan de helft daarvan.”

Misdaad tegen de menselijkheid

Wat de kinderen nu aangedaan wordt, heet in de jeugdpsychiatrie parentificatie en is schadelijk voor de ontwikkeling, aldus Blind. “Dat de regering dit doet, acht ik een misdaad tegen de kinderen en tegen de menselijkheid.” Ze eist rectificatie. Parentificatie houdt kortweg in dat een kind veel te vroeg de rol van volwassene op zich heeft genomen op emotioneel en sociaal gebied.

De arts ontvangt veel steunbetuigingen. Zo zegt oud-verpleegkundige Marga Bult: “Ik ondersteun uw brief/mail van harte.” Programmamaker Flavio Pasquino reageert: “Benieuwd wat deze klacht teweeg gaat brengen, want hij klopt als een bus.”

4.8 256 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Weet u wie in het verleden ook kinderen indoctrineerde?

elisabeth
elisabeth
3 jaren geleden

heel goed, dit is ongehoord wat de Jonge deed…..!

Nina
Nina
3 jaren geleden

Goed zo, Jolette. Pak deze man maar eens aan!

Anne
Anne
3 jaren geleden

Ze trekken alles uit de kast om hun fake programma te doen slagen. Geld en macht zal wellicht de drijfveer zijn.

Back to top button
127
0
We lezen graag je reactie!x