Homepagina » UFO Database Archief » Doetinchem 19 augustus – Gekleurde stilhangende lichtbol gefotografeerd

Doetinchem 19 augustus – Gekleurde stilhangende lichtbol gefotografeerd

Ik was gistermiddag 19 aug in regio Doetinchem vliegtuigen aan het spotten omdat in die regio een drukke vliegroute loopt. Ik heb aldaar om 15:40 uur wat aparts voor de verrekijker gehad dat ik even niet kan plaatsen, hopelijk weten jullie meer en of hebben andere mensen in die regio of elders hetzelfde gezien.

Ik keek met de verrekijker tussen de lichte sluier bewolking door naar de toestellen hier en daar waren er wat blauwe open stukken in de lucht plots zie ik een opvallende witte stralende lichtbal in de kijker verschijnen ter grote van een tennisbal met glanzende kleuren wit – rood – violet was prachtig om te zien. Ik dacht eerst even aan een weerballon maar die ken ik wel en drijven meestal langzaam voort in de hogere luchtstromen.

Maar nu komt het meest vreemde: dit object het heeft namelijk langer dan 30min muisstil op een plaats gehangen zonder zich te bewegen het leek wel of dat die roteerde en van kleur veranderde, zodra er sluierwolken voorbij dreven kon ik hem nog steeds zien oplichten achter de wolken zo fel was die wel, net zoals de zon even achter een wolk verdwijnt dat soort van beeld. Het zat erg hoog boven de wolken ik schat op ca 8 -10km ik kon de bal zien met het blote oog ik heb nog enkele foto’s gemaakt later werd het erg bewolkt want ik wilde de sterrenkijker er juist op gaan zetten, en dan had ik sowieso meer gezien om 16:00 was het hier al geheel bewolkt het object was er nog wel af en toe zag ik hem weer in een open plekjes op dezelfde plek tevoorschijn komen..erg vreemde ervaring wij konden er niet mee ophouden en bleven maar kijken ik had inmiddels al in mijn nek gekregen.

Achteraf had ik beter gelijk de sterrenkijker erop moeten zetten maar ik had toen niet verwacht dat het object meer dan 30min stil zou hangen kijker opstellen en uitlijnen kost ook al snel ca 10min tijd ik dacht dan is het ding toch allang weer verdwenen vandaar deze simpele foto’s die ik heb kunnen maken in werkelijkheid was het object in de verrekijker vele male mooier als op de foto, ter grote van een tennisbal. De locatie was Doetinchem, het object bevond zich om 15:40 uur op ca 70 graden Noord/O.. Ik heb natuurlijk ook nog de originele plaatjes van 2MB indien gewenst.

NB. Het plaatje met 299 kb is standaard plaatje zo zag ik het object met het blote oog 485kb zo zag ik hem in de verrekijker plaatje 304 kb is 6X ingezoomd en het laatste plaatje is max 12X zoom dan zie je ook de fraaie kleuren die het object had maar vallen op de foto deels weg in de verrekijker was het erg fraai om te zien… laat maar horen wat het kan zijn.

Gr,
J.Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

zweden

In Zweden, waar geen lockdown van kracht is, gaat het eigenlijk best wel goed. Is dit de oplossing?

In tegenstelling tot veel andere Europese landen ...

zonnepanelen

Zo ‘groen’ en ‘geldbesparend’ zijn zonnepanelen echt. ‘Hoezo beter voor het milieu?’

Om te zorgen dat Nederland in 2050 ...