Gezondheid

Drie verrassende redenen om frisdrank te vermijden

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen weten inmiddels dat frisdrank niet goed is voor de gezondheid. Door de jaren heen is de koolzuurhoudende drank geassocieerd met de obesitas-epidemie en de stijgende gezondheidskosten.

Sommige experts hebben zelfs opgeroepen tot een belasting op frisdrank zodat mensen worden afgeschrikt en er minder van gaan drinken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Alhoewel mensen veelal weten dat frisdrank kan leiden tot diabetes brengen zoete koolzuurhoudende dranken ook een aantal verborgen gevaren met zich mee.

Onzichtbare vetopslag rond de organen

Deense onderzoekers hebben ontdekt dat de consumptie van frisdrank leidt tot een sterke toename van de hoeveelheid gevaarlijke verborgen vetten in het lichaam. Tijdens de studie vroegen de onderzoekers participanten om een half jaar lang elke dag te kiezen tussen frisdrank gezoet met 50 procent glucose en 50 procent fructose (tafelsuiker), melk met dezelfde hoeveelheid calorieën als gewone cola, caffeïnevrije cola of water.

De onderzoekers zagen een sterke toename van de hoeveelheid vetten die moeilijk met het blote oog te zien zijn. Deelnemers die kozen voor cola hadden na zes maanden 132 tot 142 meer levervet, 117 tot 221 meer vet op de botten en bovendien was het triglyceridegehalte met 30 procent gestegen. Mensen die kozen voor de gezoete frisdrank hadden na de periode 11 procent meer cholesterol in hun bloed.

In de Verenigde Staten worden veel frisdranken gezoet met glucose-fructosestroop dat zorgt voor nog meer vetopslag in het lichaam. Vermijd caffeïnevrije frisdranken als gezond alternatief. Kunstmatige zoet- en kleurstoffen worden geassocieerd met hersenbeschadiging en hyperactiviteit. Mensen die caffeïnevrije frisdrank consumeren hebben meer kans op diabetes.

Giftige vlamvertragers

Sommige populaire frisdrankmerken zoals Pepsi, Fanta Orange, Gatorade en Mountain Dew bevatten een giftige vlamvertrager die ervoor zorgt dat de kunstmatige smaakstoffen zich mengen met de rest van de vloeistof.

Deze gebromineerde plantaardige oliën (E443) kunnen leiden tot broomvergiftiging met huidletsel, geheugenverlies en zenuwaandoeningen als gevolg.

Grootste wetenschappelijke experiment op Aarde

De glucose-fructosestroop waar veel frisdranken mee gezoet worden komt uit genetisch gemodificeerd mais. Genetisch aangepast voedsel werd in de negentiger jaren geïntroduceerd in onze voedselketen. We weten niet welke invloed deze technologie op de lange termijn op onze gezondheid heeft omdat de corporaties die de gewassen hebben ontwikkeld nooit tests hoefden te doen.

Onafhankelijke wetenschappers ontdekken dat genetisch gemodificeerde gewassen kunnen leiden tot aandoeningen aan het spijsverteringskanaal, onvruchtbaarheid en daarnaast het verouderingsproces versnellen.

Bron: Rodale.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x