ongebruikte categorie

Ede 7 september – Verlicht object maakt 45 graden bewegingen

Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Naam: H.K.
Woonplaats: Ede
Datum/tijd: Vrijdag 7 september, +/- 21.40 h

Ik stond in de lucht te kijken naar vliegtuigen omdat ik Flightradar geïnstalleerd had op mijn Smart Phone. Opeens zie ik uit mijn ooghoek een flauwe verlichting (vervaagd wit licht) verschijnen uit oostelijke richting. Het vloog zeer hoog met ongekende snelheid. Toch kon ik het goed volgen.

Maar wat er toen gebeurde, en daar sta ik nog steeds versteld van. Het maakte gewoon een scherpe hoek naar links van 45 graden en vloog weer in een rechte lijn schuin terug vervolgens weer een scherpe hoek. En dat gebeurde een paar keer zo achter elkaar. Vervolgens raakte het uit zicht in Westelijke richting met nog steeds de hoekige bewegingen. Ik heb mijn vrouw nog geroepen maar die was helaas te laat om het nog te kunnen zien. Alles duurde bij elkaar een seconde of 10 tot 15.

Als onze defensie zoiets als dit moet onderscheppen, nou geloof me, dat is onmogelijk. De snelste straaljager heeft het nakijken, die komt niet eens in de buurt.

Ik heb wel vaker onverklaarbare verschijnselen gezien. Zoals een zilveren bol wat doodnormaal achter een groot vliegtuig vloog. En kleine bolletjes in de lucht. Maar dit sloeg toch echt alles. Het is overigens ook iets wat je volgens mij niet fotograferen kunt. Wat snelheid en licht betreft.

Nagestuurde aanvullende info (8 september)

Nog even terug komend op mijn verhaal van gisteravond. De adrenaline stroomde door mijn aderen. Ik ben nu tot rust gekomen en zal mijn verhaal opnieuw proberen te formuleren. Eerst zag ik 2 vliegtuigen naderen uit Oostelijke richting, richting het westen. 1 Vliegtuig had hele rare snel knipperende verlichting, toen ik op mijn app keek (flight radar) was deze niet aanwezig. Het andere was een cargo vliegtuig (omstreeks 21.30h). Ik vond het raar en liep naar binnen en vertelde het aan mijn vrouw. Kort daarop liep ik weer naar buiten (omstreeks 21.40h) en keek weer in de lucht of ik nog andere vliegtuigen zag vliegen. Opeens werd mijn aandacht getrokken door een flauw licht uit oostelijke richting (geen ISS, vliegtuig, satelliet of zo iets dergelijks). Ik kan het ook niet omschrijven als een licht, eerder een verlicht iets hoog in de ruimte, nee, eigenlijk ook niet. Het was een vorm van pure energie, ik weet het niet, het vloog daar en je kon het zien. Het moet een gigantisch iets geweest zijn, daar het oppervlak wel 4x zo groot was als het licht van de ISS. Alleen was het (licht) vele malen zwakker. Het vloog ook gigantisch snel richting het westen, maar opeens maakte het een hoek van wel 45 graden gevolgd door een rechte lijn naar het zuidoosten, toen weer een hoek naar het noordoosten, weer gevolgd door een rechte lijn. Vervolgens nog een paar rare hoeken (geen bochten) en vervolgde zijn weg richting het westen. Dit alles duurde 10 tot 15 seconden.

Ik zit er nog steeds aan te denken en hoop dat meer mensen dit verschijnsel hebben gezien.

Oude waarnemingen 1973/1974

Ik heb nooit geweten dat ik hier ook berichten kon neerzetten uit het verleden. Mijn ouders en broer kwamen op een augustus avond in 1973 thuis. Door de pracht van de sterrenhemel bleven mijn moeder en ik (13 jaar) nog even kijken. Opeens vlogen er witte lichten in een bepaalde formatie over ons heen. We schrokken ons een hoedje. Ik vroeg aan mijn moeder: “Mama zag jij het ook?” Mijn moeder antwoordde: “Ik weet ook niet wat dat was”. Het is me altijd bijgebleven, en vanaf die tijd kijk ik meer dan anderen zouden kijken in de lucht. Er wordt mij wel eens gevraagd, “waarom zie jij zulke dingen wel en wij niet?” Dan zeg ik: “Dan moet je eens wat vaker in de lucht kijken”. Ja, het gebeurt regelmatig dat ik vreemde verschijnselen in de lucht zie. In 1974 herhaalde zich dit, alleen in een andere formatie. Ik heb een tekeningetje bijgevoegd. Misschien herkent iemand dit wel die het misschien ook heeft gezien.

ufo's ede 73-74

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
grobbekuiken
grobbekuiken
10 jaren geleden

Re: 45 graden bewegingen

Ik heb er weleens drie gezien die dat deden en het leek wel of ze aan het spelen waren. Diezelfde middag toen ik het tegen 2 mensen vertelde kwamen ze nogmaals over, alleen in rechte lijn en verdwenen plots. Zij lieten wel een soort condensstreep achter zodat je de hoeken ook beter zag, zodra ze verdwenen verdween de streep ook.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x