Financieel

Een duizelingwekkende reis langs de belastingparadijzen (video)

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wie wil weten waar multinationals belasting betalen komt terecht in een ingewikkeld universum.

Ieder jaar moet uiterlijk op 1 april uw aangifte voor de inkomstenbelasting weer binnen zijn. Hoe anders werkt het voor de multinational.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wat ooit begon als een manier om het betalen van dubbele belasting te voorkomen is inmiddels uitgegroeid tot een vernuftige industrie om winstbelasting en andere verplichte afdrachten zo laag mogelijk te krijgen.

Financiële schaduwwereld

Het gevolg was de ‘offshore-economie’, een parallel universum waarin omvangrijke kapitaalstromen met de snelheid van het licht de wereld overgaan en waarvan de totale omvang van wat superrijken en bestuurders van multinationals er hebben ondergebracht geschat wordt op zo’n 32.000 miljard dollar. Een financiële schaduwwereld die met een hoge mate van geheimhouding wordt omringd.

In Engeland neemt de weerstand toe en beginnen parlementsleden vragen te stellen aan Starbucks, Amazon en Google. Ook binnen de Europese Unie wordt gewerkt aan wetgeving.

Geglobaliseerd kapitalisme

Panama is een belastingparadijs voor honderden Duitse bestuurders van banken, autobedrijven, ondernemers en hun families. De namen werden onlangs gepubliceerd door een hacker.

Hoelang kan de belastingdruk op burgers nog toenemen terwijl die op multinationals alleen maar afneemt? Is dit de prijs die we moeten betalen voor een geglobaliseerd kapitalisme?

Bron: VPRO.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting wolf
Hunting wolf
11 jaren geleden

Dit mensen is nu “Googelen” met geld waardoor u en ik de gemiste belastingopbrengsten van de belastingdiensten mag betalen,waardoor we nu in een crisis zitten. Omdat door het gemiste geld, de ballans altijd naar de burger uitslaat, om het gemiste geld op te hoesten.Zo is de burger altijd het bokje, en de multinationals varen in hun luxe jachtje.Tot de tijd aanbreekt en de burger roept, he sukkels van een kale kikker kun je niet plukken,en het volk over de multinationals walst.MAFIA!!!

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting wolf”]Dit mensen is nu “Googelen” met geld waardoor u en ik de gemiste belastingopbrengsten van de belastingdiensten mag betalen,waardoor we nu in een crisis zitten. Omdat door het gemiste geld, de ballans altijd naar de burger uitslaat, om het gemiste geld op te hoesten.Zo is de burger altijd het bokje, en de multinationals varen in hun luxe jachtje.Tot de tijd aanbreekt en de burger roept, he sukkels van een kale kikker kun je niet plukken,en het volk over de multinationals walst.MAFIA!!![/quote]

Omdat het waar is wat u zegt heb ik wel eens het idee dat het kwade iedere keer weer wint. de kleintjes worden iedere keer gepakt door de groten. Er zijn ook nogal wat mensen die beetje meelullen met dit verschijnsel en dat klagen hierover een soort slachtofferschap is. Op deze mensen kan ik me heel kwaad maken want die zijn zo gehersenspoeld dat ze onder hand lijden aan het Stockholmsyndroom en de laars kussen die ze naar beneden trapt.

Arie
Arie
11 jaren geleden

Dit was gisteravond ook al te zien en te horen bij de vpro.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1333415
Een opmerking is mij bijgebleven; 1 keer betalen is voldoende en dan wel in bermuda.

silversurfer
silversurfer
11 jaren geleden

De angst dat de crisis in Cyprus zich over heel Europa verspreidt groeit met de dag. In Duitsland wil het parlement een eventuele bankrun meteen in de kiem smoren en wordt vandaag een nieuwe wet aangenomen die telecomproviders verplicht om de pin- en pukcodes van hun klanten ter beschikking te stellen aan de overheid. Hiervoor wordt er een speciale elektronische interface opgezet, zodat de autoriteiten direct toegang krijgen tot alle bankrekeningen. Als kernland Duitsland zulke extreme maatregelen wil nemen, kunt u er donder op zeggen dat in andere landen van de eurozone hetzelfde wordt voorbereid.

De situatie met Cyprus is echt niet zomaar even verzonnen. Hier is een grondige over nagedacht.
De aller knapste koppen buigen zich over deze maatregelen, wetten en regels.

Zo bouwt Ikea woningen, (bestaan reeds 5 jaar) waar mensen compleet opgevoed worden zo “duurzaam” mogelijk te leven.
Hun visie is dat er te veel mensen zijn
met te hoge wensen.
Hoezo pluimvee?

Lees de inhoud van de patriot act maar eens, alle wetten die deze maatregelen mogelijk maken zijn in de tijd van president Clinton al aangeboden en onder Busch door gevoerd.

Toen Brussel de centrale regering werd is Nederland “vergeten” zo,n 1500 wetten aan te melden bij Europa, zodat deze direct de prullenbak in konden.(Handig voor later)

Er ligt een compleet draaiboek klaar voor wanneer de Euro en daarmee de hele wereld economie, instort.

Welkom to, The New Word Order.

Of is er nog een alternatief?

Het lijkt me belangrijk geen aandacht meer te stoppen in dit gebeuren, iets waar je in investeert groeit.

Er zijn voldoende alternatieven op gestart, geef daar je aandacht aan.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x