Innovatie

Rusland wil teleportatie binnen 20 jaar realiteit maken

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe kun je van de ene naar de andere plaats reizen zonder de tussenliggende ruimte te doorkruisen? Deze vraag houdt natuurkundigen, filosofen en sciencefictionschrijvers al decennialang bezig.

In Rusland is nu een onderzoeksprogramma opgestart dat gericht is op de ontwikkeling van de technologie achter teleportatie. Het programma, dat wordt gesteund door het Kremlin en biljoenen euro’s gaat kosten, stelt zich ten doel teleportatie voor het jaar 2035 realiteit te maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het klinkt vandaag de dag misschien als een fantasie, maar er zijn op moleculair niveau al succesvolle experimenten gedaan,” vertelde Alexander Galitsky aan de Russische krant Kommersant. “Een groot deel van de technologie die we nu hebben is 20 jaar geleden uit sciencefictionfilms gehaald.”

Niet eens zo vergezocht

De Russische overheid stopt 1,9 biljoen euro in de ontwikkeling van de cybernetica. Denk aan Russische programmeertaal, cybernetische communicatie, kwantumcomputers en brain-computer interfaces (BCI’s), aldus de krant.

Het is allemaal niet eens zo vergezocht als het lijkt. In 2014 lieten wetenschappers van de TU Delft voor het eerst zien dat het mogelijk is om informatie in subatomaire deeltjes te teleporteren. De onderzoekers verplaatsten data over een afstand van drie meter, zonder dat de informatie tussen de tussenliggende ruimte reisde.

Flinke boost

Met het programma wil het Kremlin de Russische IT-sector een flinke boost geven. Eerder deze week sprak president Poetin vol lof over de Russische IT-sector toen hij een ontmoeting had met programmeurs van de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg. Rusland heeft een aantal succesvolle IT-bedrijven voortgebracht, waaronder Yandex en Kaspersky Labs.

Dus wie weet kunnen we de transporter van kapitein Kirk over een kleine 20 jaar zelf uittesten.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan
jan
7 jaren geleden

Beam me up scotty

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Ik meldt mij aan voor zo’n teleportatie-programma.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Veel succes ermee.

Crazyeddy
Crazyeddy
7 jaren geleden

bestaad al

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x