Het eten van een ei per dag verlaagt het risico op diabetes type 2, zo blijkt uit Fins onderzoek waar de Daily Mail over schrijft.
De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mannen die dagelijks een ei aten een specifiek lipidenprofiel in hun bloed hadden dat ook werd waargenomen bij mannen die de ziekte nooit kregen.
Een hoge consumptie van eieren wordt vaak afgeraden, vooral omdat ze veel cholesterol bevatten.
Positieve effecten
Eieren zijn echter ook een rijke bron van bioactieve stoffen die positieve effecten hebben op de gezondheid.
Zo zijn ze rijk aan kalium, dat goed is voor het hart, en biotine, dat helpt bij de aanmaak van insuline. Ze bevatten relatief weinig calorieën.
De onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland stellen dat een gematigde consumptie van eieren een beschermende werking heeft.
Verder onderzoek
“Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, hebben we nu aanwijzingen over bestanddelen van eieren die mogelijk een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2,” zei hoofdonderzoeker Stefania Noerman.
“Verder onderzoek is nodig om de mechanismen achter de fysiologische effecten van de consumptie van eieren te begrijpen,” voegde ze toe.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition and Food Research.
Franse politici slaan handen ineen en stemmen tegen medische tirannie
Power to the People
WHO doet belangrijke mededeling over coronatest, 1 uur ná inauguratie Biden
WEF bereidt zich op jaarlijkse bijeenkomst in Davos voor op ‘Ziekte X’: ’20 keer zo dodelijk als corona’
Wordt 2023 het jaar van De Ontmaskering?
In West-Europa zijn elites aan de macht die helemaal van lotje getikt zijn. Hoe Timmermans via de Green Deal de totale controle pakt
Volgend jaar gaan we ‘een enorme omwenteling meemaken in de samenleving’. Staan we aan de vooravond van grote onthullingen?
Veel hoger dan voorspeld: oversterfte loopt gelijk op met vaccinatie
COINTELPRO: “Schietpartij Dallas is complot om Black Lives Matter-beweging in diskrediet te brengen”