Het eten van een ei per dag verlaagt het risico op diabetes type 2, zo blijkt uit Fins onderzoek waar de Daily Mail over schrijft.
De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mannen die dagelijks een ei aten een specifiek lipidenprofiel in hun bloed hadden dat ook werd waargenomen bij mannen die de ziekte nooit kregen.
Een hoge consumptie van eieren wordt vaak afgeraden, vooral omdat ze veel cholesterol bevatten.
Positieve effecten
Eieren zijn echter ook een rijke bron van bioactieve stoffen die positieve effecten hebben op de gezondheid.
Zo zijn ze rijk aan kalium, dat goed is voor het hart, en biotine, dat helpt bij de aanmaak van insuline. Ze bevatten relatief weinig calorieën.
De onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland stellen dat een gematigde consumptie van eieren een beschermende werking heeft.
Verder onderzoek
“Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, hebben we nu aanwijzingen over bestanddelen van eieren die mogelijk een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2,” zei hoofdonderzoeker Stefania Noerman.
“Verder onderzoek is nodig om de mechanismen achter de fysiologische effecten van de consumptie van eieren te begrijpen,” voegde ze toe.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition and Food Research.
Kijk: Chadi (20) legt uit waarom hij in complottheorieën gelooft
UFO-jager stuit op vreemd object op Marsoppervlak. Is dit het bewijs dat er bomen groeien op de rode planeet?
Voyager 1 pikt vreemde geluiden op
Het is nu wetenschappelijk bewezen: van verkiezingsbeloftes komt niks terecht. Ga jij nog stemmen?
VIDEO: Het geheime leger van de CIA
Werden Nederlandse ziekenhuizen in 2020 overspoeld met coronapatiënten? ‘Wat ik zag gebeuren, klopte niet’
Bosnische piramides duizenden jaren geleden gebouwd uit beton
Warm die kliekjes niet op in de magnetron, dat kan namelijk diabetes veroorzaken
Davos-ganger beweert dat ‘klimaattransitie’ niet mogelijk is zonder mondiale ‘CO2-belasting’