Het eten van een ei per dag verlaagt het risico op diabetes type 2, zo blijkt uit Fins onderzoek waar de Daily Mail over schrijft.
De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mannen die dagelijks een ei aten een specifiek lipidenprofiel in hun bloed hadden dat ook werd waargenomen bij mannen die de ziekte nooit kregen.
Een hoge consumptie van eieren wordt vaak afgeraden, vooral omdat ze veel cholesterol bevatten.
Positieve effecten
Eieren zijn echter ook een rijke bron van bioactieve stoffen die positieve effecten hebben op de gezondheid.
Zo zijn ze rijk aan kalium, dat goed is voor het hart, en biotine, dat helpt bij de aanmaak van insuline. Ze bevatten relatief weinig calorieën.
De onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland stellen dat een gematigde consumptie van eieren een beschermende werking heeft.
Verder onderzoek
“Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, hebben we nu aanwijzingen over bestanddelen van eieren die mogelijk een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2,” zei hoofdonderzoeker Stefania Noerman.
“Verder onderzoek is nodig om de mechanismen achter de fysiologische effecten van de consumptie van eieren te begrijpen,” voegde ze toe.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition and Food Research.
De Jonge tot de grond toe afgefakkeld: ‘Het beste tv-moment, nu al van 2024’
De VS hebben zojuist hun belangrijkste bondgenoot aangevallen, 3x waarom we daar wél over moeten praten
Ex-medewerkster NOS Journaal komt met boek over de kruistocht tegen Trump. Ontdek hier welke rol de Illuminati en neocons spelen
Falende wetenschap: angst voor cholesterol is ongegrond
De westerse democratie en zijn vrije pers blijken in veel gevallen een façade. Deze video over de schaduwmacht is een must-see
Gezond ouder worden met oervoeding
Geboosterde foodblogger die de dood van ‘antivaxers’ vierde, sterft aan hartstilstand
DNA overleeft in de ruimte
Vroege boeren ‘ver vóór uitvinding van staal al vakkundige timmerlieden’