UFO Database Archief

Eindhoven 10 juli – Oranje gloeiend object

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hallo,

Mijn naam is Kxxxxx, ik studeer biomedische wetenschappen te Utrecht en ben GEEN aanhanger van alien-theorien of andere rare complotten.

Maar gisterenavond heb ik wel zo iets onverklaarbaars gezien dat ik er op z’n minst melding van wil doen. Rond de klok van 1 afgelopen nacht (9 op 10 juli 2010) keek ik uit mijn dakraam van mijn zolderkamer net ten zuiden van het centrum van eindhoven. Hoog in de lucht, grofweg op het noorden, zag ik een helder oranje, gloeiend object, met een diameter van ongeveer een kwart die van de zon zoals je m ’s middags zou zien. Het gaf me het idee van een ster die misschien op enorme afstand in een gigantische supernova aan het ontploffen was: alsof iemand met een oranje zaklamp in je gezicht aan het schijnen was en langzaam de intensiteit opvoerde. hierna werd gedurende een paar minuten het “brandende” schouwspel langzaam iets minder intens, (in die tijd checkte ik of het object niet van plaats was veranderd, en dat was het niet), totdat het het formaat aannam van een gewone ster, maar dan oranje. Toen verdween het lichtpuntje, maar merkte ik dat er een vage oranje vlek te zien bleef, met een veel grotere diameter; ongeveer zo groot als de maan. Op dat moment ging uit van wat gebroken en vertraagd licht (weet ik veel), mocht het inderdaad om een ver object gaan. Toen merkte ik opeens dat de positie was veranderd, en vervolgens bleek de vage vlek in hoog(!) tempo en in een strakke lijn naar rechts (zuidoost?) te bewegen. Tijdens deze manoevre heb ik meerdere malen gecheckt of het niet mijn eigen ogen waren die me bedrogen door weg te kijken, maar nee, ik ben overtuigd van mijn waarneming. Uiteindelijk verdween de vlek uit beeld. Ik probeerde hem nog aan de andere kant van het dak terug te vinden, maar dit is niet gelukt.

Wat kan het geweest zijn? Geen groot, ver hemellichaam in ieder geval. Aanvankelijk had het eventueel nog een flinke komeet kunnen zijn geweest die precies in mijn richting door de atmosfeer ging, maar ten eerste was dat wel in het nieuws geweest, ten tweede verklaart dat de strak bewegende, uniforme oranje vlek niet. Al zeker geen brandend vliegtuig of satelliet, die konden nooit zo lang stationair blijven. Ik ben overtuigd dat het “bestuurd” werd: er was niks natuurlijks aan die manoevre. Maar al ga je uit van CIA-achtige complotten, welke menselijke machine brandt eerst voor een paar minuten, breidt zich dan uit tot een vage lichtgevende vlek en beweegt met een rotvaart door de lucht? Ik ben echt in de war. Het aanvankelijke oranje object was in ieder geval opvallend genoeg, en ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben in eindhoven die het gezien heeft. Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.

Met vriendelijke groet,
K.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sunlitpath
sunlitpath
12 jaren geleden

Oranje bal 10 juli

Ik heb samen met mijn zoon hetzelfde gezien, ook rond die tijd en ik woon ook in het zuiden van Eindhoven.
M’n zoon heeft geprobeerd de bol te filmen maar dit is niet erg goed gelukt, al heb ik het filmpje wel bewaard.
Wij zagen alleen een oranje licht, iets groter als een ster, dat met een gelijkmatige snelheid vloog.
Behalve op het laatst toen het snel omhoog en weg vloog.
Ik denk dat we het wel een paar minuten hebben gezien (het hing ook stil)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x