Homepagina » UFO Database Archief » Eindhoven 5 november – Grote laagvliegende rode lichtbol

Eindhoven 5 november – Grote laagvliegende rode lichtbol

Vanavond, 5 november 2009 om 18.35 uur, zat ik in mijn achtertuin een sigaretje te roken toen een grote, vurigrode bol boven mijn hoofd mijn huis overkwam. Hij vloog niet hard, eerder langzaam, en maakte geen geluid. Ik wist niet wat me overkwam, ik ben nooit bezig met buitenaards leven en zo, ik geloof(de) daar niet zo in. Maar dit wat ik zag was echt heel vreemd.

Nadat hij achter de bomen verdwenen was ben ik naar binnen gegaan om te googelen. Tot mijn verbazing trof ik een aantal berichten over hetzelfde verschijnsel boven mijn stad in januari en augustus van vorig jaar. Met als enig verschil dat het in die gevallen om meerdere dit soort bollen ging die met extreem hoge snelheden vlogen.

Ik ben zo onder de indruk van dit voorval dat ik nog steeds aan het googelen ben en zodoende op deze site terechtkwam. Tot mijn stomme verbazing lees ik hier een bericht over een harde explosie die in Deventer plaatsgevonden zou hebben, met daaromheen een hele serie activiteiten van de luchtmacht.

Vorige week (29 oktober 2009) hebben we hier in Eindhoven precies hetzelfde meegemaakt, een enorme explosie. In de weken ervoor vond in het luchtruim boven mijn huis een opvallend grote militaire activiteit plaats met dagelijks langdurig laag overvliegende straaljagers. Ik heb via de site van defensie een klachtenformulier voor Vliegbasis Volkel ingevuld omdat ik wilde weten wat de oorzaak van die explosie was geweest en ook wel eens wilde weten waarom hier boven de stad al wekenlang met straaljagers geoefend werd.

Er belde een medewerker terug die vertelde dat onderzocht werd of het een van hun straaljagers was geweest en dat hij terug zou bellen als hij meer zou weten. Als verklaring voor de veelvuldige aanwezigheid van straaljagers boven de stad gaf hij als verklaring dat oefeningen normaal boven zee plaatsvinden maar omdat er geen tankvliegtuig beschikbaar was hielden ze ze deze keer boven land (boven een stad??)

Nog geen 20 minuten later verscheen op de site van het Eindhovens Dagblad het bericht dat Volkel had gemeld dat het geen Nederlandse straaljager was geweest maar waarschijnlijk een buitenlandse. Dat gaf een storm van verontwaardigde reacties, de lezers namen geen genoegen met deze verklaring omdat het hoogst onwaarschijnlijk is dat buitenlandse straaljagers boven Eindhoven vliegen zonder dat Volkel daarvan op de hoogte is. Daarbij waren de meesten net als ikzelf van mening dat deze explosie veel en veel te hard was en in niets leek op het geluid dat we allemaal van vroeger kennen als er een vliegtuig door de geluidsbarrière ging. Heel vreemd vond ik dat er een reactie tussen stond van iemand die ook een klacht had ingediend bij Volkel. Hem was verteld dat er veel straaljagers boven Eindhoven hadden gevlogen omdat het slecht weer was boven de Noordzee, een heel andere verklaring dus.

De volgende ochtend kreeg ik weer een telefoontje van Volkel met de mededeling dat het (nu weer wel??) een Nederlands toestel was geweest dat op vier kilometer hoogte in duikvlucht door de geluidsbarrière was gegaan. Ik vond dat moeilijk te geloven, dat op een dergelijke geringe hoogte boven een woonwijk een vliegtuig in duikvlucht door de geluidsbarrière gaat.

De woordvoerder hield vol dat deze verklaring juist was, dat de vlieger zou worden berispt en de schade (gesprongen ruiten in mijn woonwijk!) zou worden vergoed. In de (digitale versie van)krant werd de verklaring omtrent het buitenlandse vliegtuig vreemd genoeg niet gewijzigd.

Het allervreemdste vind ik wel dat ik net weer op die site van Volkel (defensie) heb gekeken omdat ik weer per e-mail een klacht wilde indienen. Dit omdat ik dan net als vorige week iemand van de luchtmacht aan de telefoon zou krijgen om die eens goed uit te vragen over wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand is hier. Nu blijkt het ineens niet meer mogelijk om per e-mail rechtstreeks een klacht bij Volkel in te dienen en daarover teruggebeld te worden, het gaat ineens via de publieksvoorlichting van postbus 51, het klachtenformulier zoals ik dat vorige week ingevuld heb is verdwenen.

Ik ben bepaald geen lichtgelovig mens, ben zelfs behoorlijk rationeel ingesteld, maar ik heb in de afgelopen week wèl twee keer contact gezocht met Vliegbasis Volkel vanwege:

1) een enorme explosie met in de weken daaraan voorafgaand extreme vliegactiviteiten van straaljagers boven mijn huis en

2) een grote, gloeiende, vrij laag over mijn huis vliegende rode bol.

Ik weet echt niet meer wat ik ervan moet denken.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Brentti schreef:

  Die knallen hoor je tegenwoordig wel meer.. En er is idd zeer veel te doen in de lucht de laatste tijd.. Normaal vooral op maandag en dinsdag, nu waren ze zondag ook bezig.. Soms met oorverdovend kabaal, soms zonder..

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kabinet

  Kabinet gaat ‘onwaarheden’ over coronavaccin bestrijden op social media: ‘Rillingen lopen over mijn rug’

  Een speciale denktank gaat ‘onwaarheden’ over het ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >