Homepagina » Wetenschap » ‘Element 115 gebruikt voor aandrijving buitenaardse ruimteschepen’
Bestaan van nieuw element bevestigd

‘Element 115 gebruikt voor aandrijving buitenaardse ruimteschepen’

Zweedse wetenschappers hebben het bestaan van een nieuw element bevestigd. Het element draagt voorlopig de naam ununpentium.

Circa 10 jaar geleden beweerde een groep Russische en Amerikaanse wetenschappers al dat ze element 115 hadden ontdekt, maar die bewering is nooit gecontroleerd.

In februari 2004 maakte het onderzoeksteam ununpentium door americium-243 te beschieten met calcium-48. Het maken van dit element werd bevestigd door Japanse wetenschappers en in mei 2006 door het Gezamenlijk Instituut voor Kernonderzoek.

Vingerafdruk

Wetenschappers van de Universiteit van Lund hebben nu experimenten uitgevoerd waarmee ze de vingerafdruk van het zeer zware element konden waarnemen.

Als de bevindingen worden goedgekeurd door de Internationale Unie voor Zuivere en Toegepaste Natuurkunde, krijgt het element een nieuwe naam. Ununpentium staat voor ‘één-één-vijf’.

Het element komt niet voor in de natuur. Het superzware element ontstaat wanneer een dun laagje americium met calcium-ionen wordt beschoten. Het nieuwe element dat daardoor ontstaat heeft een atoomkern met 115 protonen.

Buitenaardse ruimteschepen

Element 115 werd in 1989 onder de aandacht gebracht toen Bob Lazar, die in Area 51 gewerkt zou hebben, aangaf dat het element werd gebruikt voor de aandrijving van buitenaardse ruimteschepen.

De Amerikaanse onderzoeksjournalist George Knapp schreef na de ontdekking van het element in 2004 over de uitspraken van Lazar. In 1989 stelde Lazar dat buitenaardse schotels hun eigen zwaartekrachtveld kunnen opwekken. Dit was volgens hem mogelijk vanwege het superzware element 115. In dat jaar bestond het element nog niet. Nu wel.

Bron: Lunduniversity.lu.se, 8newsnow.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Voordat er allerlei wilde theorieen over 115 en de geloofwaardigheid van Lazar ontstaan.
  Er zijn dus al een hele tijd 118 geidentificeerde elementen. Er is nu alleen meer tastbaar bewijs voor 115.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_elements

  Het is dus niet zo dat Lazar het over iets had wat op dat moment nog niet bestond en nu opeens wel.
  Het maakt zijn verhaal nu dus niet geloofwaardiger.

  2 likes
 2. Het element bestond toen wel alleen was het niet vervaardigd op aarde maar zat klaarblijkelijk wel in de antigravity craft die Lazar onderzocht !

  1 likes
 3. Wat suggereert dit artikel ?
  Dat we binnenkort element 115 gaan tanken voor onze vliegende schotels ?

  1 likes
 4. beste mensen met verstand,
  zou het niet heel goed mogelijk zijn dat het element 115 dat wij willen maken, op andere planeten (of zelfs onze maan)voorkomt in de natuur zonder dat het binnen zo n korte tijd vervalt? over 100 jaar zullen we dit vast weten. er bestaan vast beschavingen die 1000 jaar geavanceerder zijn dan wij. wat wisten wij 100 jaar geleden ten opzichte van nu?
  wellicht is element 115 op andere manieren te maken waardoor het wel stabiel blijft. misschien is donkere energie wel de uitkomst voor anti zwaartekracht. mochten we onszelf niet hebben vernietigd in een atoom oorlog gaan we dat vast ontdekken. voor nu is wat dat betreft de aarde nog plat en blijft het speculeren. we moeten het doen met de elementen en natuur wetten die hier gelden en kan elders in dit multiversum heel anders zijn toch? ./

  1 likes
  • Donkere materie = anti-materie en is absoluut de uitkomst voor ‘anti-zwaartekracht’.

   Want ‘materie’ is dat voor ‘zwaartekracht’.

   Ons universum is dualistisch van aard. Alles erin volgt dat zelfde principe. Zonder duisternis geen licht. Zonder anti-materie geen materie.

   Meer, als anti zwaartekracht de exacte ‘tegenovergestelde’ kracht is van zwaartekracht, well, denk eens even na :

   Gezien vanuit het (perspectief van) het middelpunt van de aarde : zwaartekracht ‘trekt’ ons naar beneden. Anti zwaartekracht ‘duwt’ ons dan naar boven.

   Gezien deze elkaars ‘exacte’ tegenovergestelde zijn in ‘kracht’, zouden ze elkaar ‘opheffen’.
   Om zwaartekracht dmv ‘anti’ zwaartekracht te overwinnen, moet men kunnen zorgen dat de ‘anti’ kracht GROTER wordt dan de ‘tegenovergestelde’ zwaartekracht.

   In ‘theorie’…in de oudheid kende men zulke pricipes, waarschijnlijk nog transparanter dan wij ze nu begrijpen…

   0 likes
 5. http://www.youtube.com/watch?v=SqvnbgGPdmI vanaf 10:41
  worden er vragen gesteld aan Bob over element 115.

  0 likes
 6. Het AD vertelt dit.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3499746/2013/08/28/Wetenschappers-bevestigen-bestaan-nieuw-element.dhtml En dan zeg ik NIEUW??Men wist al van het bestaan.Alleen kon men het zelf nooit produceren echter nu wel.Derhalve ben ik het met BIKO Steve eens.En als dit element als antigravity gebruikbaar is?Ununpentium (Uup) is een superzwaar scheikundig element met atoomnummer 115.Dus komen de UFO,s ons radioaktief maken?Vreemd dat een superzwaar element een voorwerp kan laten zweven/vliegen.En de know how blijkt afwezig.Dus wat is er nog waar van het verhaal Lazar?Weinig.

  0 likes
 7. Citaat wiki de pedia.In februari 2004 heeft een gecombineerde Russische/Amerikaanse onderzoeksgroep ununpentium gemaakt door americium-243 (element 95) te beschieten met calcium-48 (element 20). Als ununpentium vervalt komt er naast een α-deeltje ook het element ununtrium (element 113) vrij. Het maken van dit element is door Japanse wetenschappers bevestigd en, in mei 2006,Ununtrium (Uut) is het 113de scheikundig element uit het periodiek systeem der elementen. Het is ontdekt in 2003 en voor het eerst gesynthetiseerd in 2004. De naam is gebaseerd op de Latijnse naam van de cijfers van het getal dat het aantal protonen in de kern beschrijft: 113.

  De bereiding vond door een team bestaande uit Russen en Amerikanen in het Gezamenlijk Instituut voor Kernonderzoek te Doebna. Zij beschoten americium-243 (element 95) met calcium-48 (element 20), waarna ununpentium ontstond, dat binnen een fractie van een seconde in ununtrium vervalt. Vervolgens vervalt dit element binnen 1,2 s.
  LEES GOED, HET ELEMENT VERVALT BINNEN 1 a 2 seconden.Dus daar hebben we geen hout aan.

  0 likes
 8. [quote name=”Dondervogel”]Citaat wiki de pedia.In februari 2004 heeft een gecombineerde Russische/Amerikaanse onderzoeksgroep ununpentium gemaakt door americium-243 (element 95) te beschieten met calcium-48 (element 20). Als ununpentium vervalt komt er naast een α-deeltje ook het element ununtrium (element 113) vrij. Het maken van dit element is door Japanse wetenschappers bevestigd en, in mei 2006,Ununtrium (Uut) is het 113de scheikundig element uit het periodiek systeem der elementen. Het is ontdekt in 2003 en voor het eerst gesynthetiseerd in 2004. De naam is gebaseerd op de Latijnse naam van de cijfers van het getal dat het aantal protonen in de kern beschrijft: 113.

  De bereiding vond door een team bestaande uit Russen en Amerikanen in het Gezamenlijk Instituut voor Kernonderzoek te Doebna. Zij beschoten americium-243 (element 95) met calcium-48 (element 20), waarna ununpentium ontstond, dat binnen een fractie van een seconde in ununtrium vervalt. Vervolgens vervalt dit element binnen 1,2 s.
  LEES GOED, HET ELEMENT VERVALT BINNEN 1 a 2 seconden.Dus daar hebben we geen hout aan.[/quote]

  Als u het stuk over Lazar daadwerkelijk had gelezen, had u kunnen ontdekken dat er volgens hem op den duur een stabiele isotoop zal worden gevonden.

  Wat hebben de buitenaardsen met radioactiviteit te maken? De NASA-sondes zitten vol met plutonium, maar daar klaagt toch ook niemand over?

  0 likes
 9. [quote name=”Abel”][quote name=”Dondervogel”]Citaat wiki de pedia.In februari 2004 heeft een gecombineerde Russische/Amerikaanse onderzoeksgroep ununpentium gemaakt door americium-243 (element 95) te beschieten met calcium-48 (element 20). Als ununpentium vervalt komt er naast een α-deeltje ook het element ununtrium (element 113) vrij. Het maken van dit element is door Japanse wetenschappers bevestigd en, in mei 2006,Ununtrium (Uut) is het 113de scheikundig element uit het periodiek systeem der elementen. Het is ontdekt in 2003 en voor het eerst gesynthetiseerd in 2004. De naam is gebaseerd op de Latijnse naam van de cijfers van het getal dat het aantal protonen in de kern beschrijft: 113.

  De bereiding vond door een team bestaande uit Russen en Amerikanen in het Gezamenlijk Instituut voor Kernonderzoek te Doebna. Zij beschoten americium-243 (element 95) met calcium-48 (element 20), waarna ununpentium ontstond, dat binnen een fractie van een seconde in ununtrium vervalt. Vervolgens vervalt dit element binnen 1,2 s.
  LEES GOED, HET ELEMENT VERVALT BINNEN 1 a 2 seconden.Dus daar hebben we geen hout aan.[/quote]

  Als u het stuk over Lazar daadwerkelijk had gelezen, had u kunnen ontdekken dat er volgens hem op den duur een stabiele isotoop zal worden gevonden.

  Wat hebben de buitenaardsen met radioactiviteit te maken? De NASA-sondes zitten vol met plutonium, maar daar klaagt toch ook niemand over?[/quote]
  En als u mijn reactie goed leest, is deze isotoop instabiel.Het marswagentje curiosity rijdt ook op kernenergie, maar dan wijken we af van het onderwerp.

  0 likes
 10. [quote name=”Dondervogel”]Het AD vertelt dit.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3499746/2013/08/28/Wetenschappers-bevestigen-bestaan-nieuw-element.dhtml En dan zeg ik NIEUW??Men wist al van het bestaan.Alleen kon men het zelf nooit produceren echter nu wel.Derhalve ben ik het met BIKO Steve eens.En als dit element als antigravity gebruikbaar is?Ununpentium (Uup) is een superzwaar scheikundig element met atoomnummer 115.Dus komen de UFO,s ons radioaktief maken?Vreemd dat een superzwaar element een voorwerp kan laten zweven/vliegen.En de know how blijkt afwezig.Dus wat is er nog waar van het verhaal Lazar?Weinig.[/quote]

  Jij denkt zeker ook dat vrije energie niet bestaat???

  0 likes
 11. [quote name=”Dondervogel”]Het AD vertelt dit.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3499746/2013/08/28/Wetenschappers-bevestigen-bestaan-nieuw-element.dhtml En dan zeg ik NIEUW??Men wist al van het bestaan.Alleen kon men het zelf nooit produceren echter nu wel.Derhalve ben ik het met BIKO Steve eens.En als dit element als antigravity gebruikbaar is?Ununpentium (Uup) is een superzwaar scheikundig element met atoomnummer 115.Dus komen de UFO,s ons radioaktief maken?Vreemd dat een superzwaar element een voorwerp kan laten zweven/vliegen.En de know how blijkt afwezig.Dus wat is er nog waar van het verhaal Lazar?Weinig.[/quote]

  De ufos komen ons helemaal niet radio actief maken.
  Ik heb het filmpje van hoaxintelligence even bekeken en Bob Lazar zegt duidelijk bij 13min13seconden dat element 115 niet radioactief is.

  http://www.youtube.com/watch?v=SqvnbgGPdmI

  0 likes
 12. [quote name=”Abel”][quote name=”Dondervogel”]Citaat wiki de pedia.In februari 2004 heeft een gecombineerde Russische/Amerikaanse onderzoeksgroep ununpentium gemaakt door americium-243 (element 95) te beschieten met calcium-48 (element 20). Als ununpentium vervalt komt er naast een α-deeltje ook het element ununtrium (element 113) vrij. Het maken van dit element is door Japanse wetenschappers bevestigd en, in mei 2006,Ununtrium (Uut) is het 113de scheikundig element uit het periodiek systeem der elementen. Het is ontdekt in 2003 en voor het eerst gesynthetiseerd in 2004. De naam is gebaseerd op de Latijnse naam van de cijfers van het getal dat het aantal protonen in de kern beschrijft: 113.

  De bereiding vond door een team bestaande uit Russen en Amerikanen in het Gezamenlijk Instituut voor Kernonderzoek te Doebna. Zij beschoten americium-243 (element 95) met calcium-48 (element 20), waarna ununpentium ontstond, dat binnen een fractie van een seconde in ununtrium vervalt. Vervolgens vervalt dit element binnen 1,2 s.
  LEES GOED, HET ELEMENT VERVALT BINNEN 1 a 2 seconden.Dus daar hebben we geen hout aan.[/quote]

  Als u het stuk over Lazar daadwerkelijk had gelezen, had u kunnen ontdekken dat er volgens hem op den duur een stabiele isotoop zal worden gevonden.

  Wat hebben de buitenaardsen met radioactiviteit te maken? De NASA-sondes zitten vol met plutonium, maar daar klaagt toch ook niemand over?[/quote]

  ‘Volgens hem’ is niet gelijk aan ‘het is zo’. Lazar’s verhaal is interessant MAAR, je zult hem op zijn blauwe ogen moeten ‘geloven’, er valt niets te traceren, sterker nog, zijn verhaal wordt, met de jaren en ons voortschrijdend inzicht, ongeloofwaardiger.
  Ik acht hem niet credible, meer een soort Dan Brown.

  0 likes
 13. [quote name=”abtach”][quote name=”Dondervogel”]Het AD vertelt dit.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3499746/2013/08/28/Wetenschappers-bevestigen-bestaan-nieuw-element.dhtml En dan zeg ik NIEUW??Men wist al van het bestaan.Alleen kon men het zelf nooit produceren echter nu wel.Derhalve ben ik het met BIKO Steve eens.En als dit element als antigravity gebruikbaar is?Ununpentium (Uup) is een superzwaar scheikundig element met atoomnummer 115.Dus komen de UFO,s ons radioaktief maken?Vreemd dat een superzwaar element een voorwerp kan laten zweven/vliegen.En de know how blijkt afwezig.Dus wat is er nog waar van het verhaal Lazar?Weinig.[/quote]

  Jij denkt zeker ook dat vrije energie niet bestaat???[/quote]
  Zat genoeg vrije energie. Zon, wind, waterstroming, zelfs “tesla” filmpjes genoeg te vinden op youtube.

  0 likes
 14. Het is niet zo dat element 115 de mogelijkheid heeft tot antizwaartekracht.
  Het is het verval van het element waarbij energie vrijkomt die gebruikt kan worden om iets aan te drijven.
  Kennelijk is het verval van element 115 zo groot dat er enorm veel energie vrijkomt dat er iets unieks mee gedaan kan worden.
  [quote name=”Dondervogel”]Het AD vertelt dit.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3499746/2013/08/28/Wetenschappers-bevestigen-bestaan-nieuw-element.dhtml En dan zeg ik NIEUW??Men wist al van het bestaan.Alleen kon men het zelf nooit produceren echter nu wel.Derhalve ben ik het met BIKO Steve eens.En als dit element als antigravity gebruikbaar is?Ununpentium (Uup) is een superzwaar scheikundig element met atoomnummer 115.Dus komen de UFO,s ons radioaktief maken?Vreemd dat een superzwaar element een voorwerp kan laten zweven/vliegen.En de know how blijkt afwezig.Dus wat is er nog waar van het verhaal Lazar?Weinig.[/quote]

  0 likes
 15. [quote name=”Arie”]Het is niet zo dat element 115 de mogelijkheid heeft tot antizwaartekracht.
  Het is het verval van het element waarbij energie vrijkomt die gebruikt kan worden om iets aan te drijven.
  Kennelijk is het verval van element 115 zo groot dat er enorm veel energie vrijkomt dat er iets unieks mee gedaan kan worden.
  [quote name=”Dondervogel”]Het AD vertelt dit.http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3499746/2013/08/28/Wetenschappers-bevestigen-bestaan-nieuw-element.dhtml En dan zeg ik NIEUW??Men wist al van het bestaan.Alleen kon men het zelf nooit produceren echter nu wel.Derhalve ben ik het met BIKO Steve eens.En als dit element als antigravity gebruikbaar is?Ununpentium (Uup) is een superzwaar scheikundig element met atoomnummer 115.Dus komen de UFO,s ons radioaktief maken?Vreemd dat een superzwaar element een voorwerp kan laten zweven/vliegen.En de know how blijkt afwezig.Dus wat is er nog waar van het verhaal Lazar?Weinig.[/quote][/quote]
  Iets wat na 1 of 2 seconden vervalt is geen element meer.Dus geen aandrijving is meer beschikbaar, noch energie.Het verval, betekend GEVLOGEN.Foetsie WEG.En de energie die vrijkwam, is maar slechts een zucht.Vraagje hoe wilde u die energie laten vrijkomen zodat deze als aandrijving kan worden gebruikt,Als deze te instabiel is om de energie vast te houden??

  0 likes
 16. het verval van element 115 is minder dan een seconde en het is zwaar radioactief. De energie die vrijkomt naar het verval in kleinere elementen is te vergelijken met de kracht van een atoombom. Kunst is om deze energie te gebruiken voor bv nuttige zaken. Het verval is echter zo snel dat het moeilijk wordt genoeg element 115 te creëren in zeer korte tijd.
  [/quote][/quote]
  Iets wat na 1 of 2 seconden vervalt is geen element meer.Dus geen aandrijving is meer beschikbaar, noch energie.Het verval, betekend GEVLOGEN.Foetsie WEG.En de energie die vrijkwam, is maar slechts een zucht.Vraagje hoe wilde u die energie laten vrijkomen zodat deze als aandrijving kan worden gebruikt,Als deze te instabiel is om de energie vast te houden??[/quote]

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

sneeuw

Ondertussen in Zuid-Amerika: 4 METER sneeuw en -23°C

In de Andes is een ‘recordhoeveelheid’ sneeuw ...